2zerozero7 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) Witam czy da się tak zrobić aby zdjęcia pełnego rozmiaru były dostępne w galerii na telefonie a nie tylko w chmurze google - nie wyłączając kopi zapasowej zdjęć w chmurze ? Jak widać na zdjęciu mam tak z każdym photo/video . Mam zdjęcia w chmurze G. Ale mam też na telefonie . I chciałbym mieć pełnego rozmiaru te zdjęcia na telefonie . Problematyczne dla mnie jest to że jak jestem w miejscu gdzie jest słaba sieć albo jej nie ma - np piwnica nie mogę obejrzeć w galerii głupiego zdjęcia Druga sprawa , dlaczego nie da się wejść na stronę MIUIpklska.pl będąc na innym kontynencie ( aktualnie jestem w USA ) ? Naprawdę już tak to wszytko powariowalo, że trzeba używać VPN z Francji aby dostać się na tą stronę Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez 2zerozero7
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 1. Z tego co widzę nie (sprawdziłem na Globalu na Xiaomi 12). 2. Z tego co kojarzę było ostatnio odcinane ze względu na duże obciążenie przez boty, ale niech się jeszcze wypowie @Acid. 1
anemusek Opublikowano 4 Maja 2024 Opublikowano 4 Maja 2024 (edytowane) Po co włączyłeś kopie z poziomu galerii? Niech sobie zdjęcia google robią tą kopię i galeria o tym niech nie wie. Wiem, że dodali taką integrację ale nie widzę sensu. U mnie podwójnie bo kopię robię do chmury MS, a tylko wybrane obiekty w Google. Nie wiem jak to się zachowuje w wypadku uruchomienia integracji ale galerii używam wyłącznie lokalnie, a jak coś edytuje to zarówno zdjęcia google jak i one drive sobie już to wykryją i zsynchronizują. Poza tym z poziomu plików wejdziesz na zdjęcia jeśli nie zrobiłeś błędu i nie uruchomiłeś ich usuwania po umieszczeniu w chmurze.. Edytowane 4 Maja 2024 przez anemusek
2zerozero7 Opublikowano 8 Maja 2024 Autor Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) W dniu 4.05.2024 o 18:29, anemusek napisał(a): Ja tego nie włączyłem. Mam to włączone z automatu na moim Romie. Zawsze miałem włączona kopie w google w aplikacji " zdjęcia google " w aplikacji "galeria " aplikacji systemowej nie bo zawsze był problem ze zdjęciami w chmurze Xiaomi . ... jak wchodzisz w ustawienia galeriii , ustawienia i kopie to przekierowany jestem na google zdjęcia i jest to z domyślnie włączone nie da się tego wyłączyć ., niby wyłączasz to w aplikacji systemowej ale jesteś jakby w google zdjęcia .... .JAk wchodzisz w ustawiania kopii to robisz je już domyślnie na zdjęcia google a nie w galerii ( magiczne przekierowanie) Edytowane 8 Maja 2024 przez 2zerozero7
anemusek Opublikowano 8 Maja 2024 Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) Hmm właśnie mi o to chodziło - możesz wejść z poziomu Galerii i z poziomu samych zdjęć. Reakcja nie jest taka sama. Ja odrzucam molestowanie z poziomu Galerii ale mam w aplikacji "Zdjęcia Google". Z poziomu menadżera plików też możesz przeglądać zdjęcia Tego wbudowanego też (sorry za dzielenie ale zrzuty za duży rozmiar by miały) Edytowane 8 Maja 2024 przez anemusek Uzupełnienie informacji
Rekomendowane odpowiedzi