Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.9.0.UNACNXM dla telefonu Xiaomi 14 Ultra (nazwa kodowa aurora). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_AURORA_OS1.0.9.0.UNACNXM_14.zip/download UWAGA: Ten ROM należy zainstalować ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA (telefon nie znajdzie aktualizacji do tej wersji oprogramowania). ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
lukasso Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 plik zawiera błędy nie da się rozpakować "d:\Downloads\xiaomi.eu_AURORA_OS1.0.9.0.UNACNXM_14.zip Nieoczekiwany koniec danych Błąd danych : images\super.img.8"
Master Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) 45 minut temu, lukasso napisał(a): plik zawiera błędy nie da się rozpakować "d:\Downloads\xiaomi.eu_AURORA_OS1.0.9.0.UNACNXM_14.zip Nieoczekiwany koniec danych Błąd danych : images\super.img.8" wrzuć na razie poprzednią wersję ... trza zaczekać aż poprawią tego zipa ... pan Kacper na pewno da znać komu trzeba w temacie ... a potem zrobisz sobie update ... Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Przekazałem sprawę dalej, widzę że nie wrzucił się plik do końca. Pewnie niebawem będzie wrzucony jeszcze raz.
Master Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 nawet już jest wrzucony 🙃 temat załatwiony ekspresem ... 🙃
alonsoharris Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zabieram się za testy w poprzedniej wersji z 8, był problem z wyłączającym się głośnikiem w czasie rozmowy, ciekawe czy teraz będzie to naprawione.
Master Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 5 minut temu, alonsoharris napisał(a): Zabieram się za testy w poprzedniej wersji z 8, był problem z wyłączającym się głośnikiem w czasie rozmowy, ciekawe czy teraz będzie to naprawione. dawaj znać na forum ... mało osób tu się bawi w to z 14 ultra ... szkoda że nie ma na nią wersji beta ... tam szybciej takie poprawki by wchodziły ...
alonsoharris Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Po paru godzinach używania jest stabilnie. Problemu z wyłączającym się głośnikiem w czasie rozmowy już nie ma. Dalej nie pokazuje karty z ING przy płatnościach NFC, ale to możliwe, że ja coś wyblokowałem w ustawieniach apki bankowej.
Master Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 19 minut temu, alonsoharris napisał(a): Po paru godzinach używania jest stabilnie. Problemu z wyłączającym się głośnikiem w czasie rozmowy już nie ma. Dalej nie pokazuje karty z ING przy płatnościach NFC, ale to możliwe, że ja coś wyblokowałem w ustawieniach apki bankowej. a da się dodać kartę w google wallet? u mnie na shennongu jest ok w PKO bp ... też w google wallet bez problemu ... możesz odinstalować apke bankowa i ponownie zainstalować - może pomóc ... kiedyś to rozwiązało mi problem z płatnościami NFC
alonsoharris Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 nie używam portfela Google (nie lubię) używam apki ING, wszystko działa jak należy (mogę płacić NFC), tylko nie wyskakuje karta przy płaceniu (logotyp) mi to akurat nie przeszkadza, a bardzo możliwe, że to z racji wyblokowania apki ING.
Master Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 58 minut temu, alonsoharris napisał(a): nie używam portfela Google (nie lubię) używam apki ING, wszystko działa jak należy (mogę płacić NFC), tylko nie wyskakuje karta przy płaceniu (logotyp) mi to akurat nie przeszkadza, a bardzo możliwe, że to z racji wyblokowania apki ING. a to taki szczegół to no problem 🙃 ważne że płatności wskakują bez problemu ... biometria przy logowaniu działa? bo z tym też bywają problemy na niektórych modelach ... mobywatel tez działa normalnie?
alonsoharris Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 z biometrią żadnych problemów. Ing, Curve, Revolut, mObywatel testowane wszystko działa.
Master Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) no dobrze wiedzieć ... nie ma tu za dużo infa jeśli chodzi o ultre ... w razie czego dawaj znać jak jakaś biedę znajdziesz 🙃 Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez Master
alonsoharris Opublikowano 1 Maja 2024 Opublikowano 1 Maja 2024 Jednak problem z wyłączającym się głośnikiem w trakcie rozmowy powraca, rzadziej niż na romie 8, ale jednak. Pomaga przełączenie na głośnomówiacy i z powrotem na słuchawkę. Jak na razie nie wyłapałem nic innego.
razz0s Opublikowano 12 Maja 2024 Opublikowano 12 Maja 2024 Hej @Kacper Skrzypek, Jakieś szanse w najbliższym czasie, że pojawi się cotygodniowa wersja ROM'u pod Xiaomi 14 Ultra?
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Maja 2024 Autor Opublikowano 12 Maja 2024 9 minut temu, razz0s napisał(a): Hej @Kacper Skrzypek, Jakieś szanse w najbliższym czasie, że pojawi się cotygodniowa wersja ROM'u pod Xiaomi 14 Ultra? Obawiam się, że niestety nie. 1
alonsoharris Opublikowano 13 Maja 2024 Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) Tak z ciekawości, czy to z racji nowej polityki romów beta, czy jednak flagówka nie dostaje takie romu, tylko stabilne? Co do stabilności, to oprócz tego co wspomniałem wyżej to rom bardzo udany. Katuje go i w Polsce i zagranicą i spisuje się naprawdę dobrze. Mam do porównania jeszcze polecony przez Ciebie do esima Redmi Note 13 pro i to jednak inna liga. Mimo, iż to bardzo fajny telefon na romie EU, ale już porównując mojego 14 ultra z 13 ultra, który używa moja druga lepsza połowa, to przepaści nie widać. Edytowane 13 Maja 2024 przez alonsoharris
Master Opublikowano 13 Maja 2024 Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) Godzinę temu, alonsoharris napisał(a): Tak z ciekawości, czy to z racji nowej polityki romów beta, czy jednak flagówka nie dostaje takie romu, tylko stabilne? wiesz to polityka Xiaomi ... dla nich tez wydawanie tych bet to dodatkowa robota stad ograniczyli ilosc modeli do ktorych to puszczaja ... kto wie moze za jakis czas pojawia sie tez dla ultry ... zostaje czekac ... nigdzie chyba takiego info nie dostaniesz ... zakladam, ze jesli bylyby bety to xiaomi eu tez by je wrzucalo ... oni teraz bardziej pewnie skupiaja sie na ogarnieciu Andka 15tki, podejrzewam ze hyperos na nim wskoczy razem z 15 i 15 pro ... tak jako ciekawostka - tu masz liste wszystkich dev beta jakie puszcza Xiaomi ... https://hyperos.fans/en/dev/640 w ogole to znajomy tu z forum namawial mnie do sprzedazy mu swojej 14 pro - napisalem mu ze w zasadzie jesli mam zmienic to tylko na ultre ... i w sumie zaden problem ale wlasnie lubie bety i nie chcialbym miec fona bez nich mam nadzieje ze na 15 pro bety dadza ... juz po nowemu bedzie ... tzn beda tez bety ale inne - jest o tym artykul w aktualnosciach to mozesz zerknac z ciekawosci ... Edytowane 13 Maja 2024 przez Master 1
Rekomendowane odpowiedzi