Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej wersji stabilnej HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 (nazwa kodowa: venus). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_VENUS_OS1.0.1.0.UKBCNXM_os1-14.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1
Master Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 jak ktoś wrzuci jako update na ostatnią stable - z grudnia - albo ostatnia betę - z września - proszę tu o info czy jest wszystko ok ... 1
cyklonb Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 Hej. Mam Mi 11 Venus z wgranym xiaomi.eu 14.0.23.9.18 DEV beta. Chciałbym wgrać HyperOS z linku. Mógłby ktoś trochę poprowadzić co muszę zrobić, aby przejść na ten soft? Dzięki
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Maja 2024 Autor Opublikowano 20 Maja 2024 Ściągnąć ROM i wgrać go w TWRP bez czyszczenia danych bądź w Fastboocie (wtedy musisz użyć komputera). 1
cyklonb Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Ściągnąć ROM i wgrać go w TWRP bez czyszczenia danych bądź w Fastboocie (wtedy musisz użyć komputera). Czyli tak jak zawsze robiłem update z wersji co tygodniowej z xiaomi.eu. Długo zwlekałem bo sądziłem, że będzie trzeba czyścić wszystko do zera itp. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź i pomoc.
bzul85 Opublikowano 26 Maja 2024 Opublikowano 26 Maja 2024 (edytowane) W dniu 20.05.2024 o 11:53, cyklonb napisał(a): Czyli tak jak zawsze robiłem update z wersji co tygodniowej z xiaomi.eu. Długo zwlekałem bo sądziłem, że będzie trzeba czyścić wszystko do zera itp. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź i pomoc. Siemka, I jak po aktualizacji śmiga system? Poszlo bez problemu? Widzisz jakieś znaczące zmiany? Jestem na 14.0.13 i zastanawiam się nad updatem 🙂 Edytowane 26 Maja 2024 przez bzul85
cyklonb Opublikowano 6 Czerwca 2024 Opublikowano 6 Czerwca 2024 W dniu 26.05.2024 o 15:28, bzul85 napisał(a): Siemka, I jak po aktualizacji śmiga system? Poszlo bez problemu? Widzisz jakieś znaczące zmiany? Jestem na 14.0.13 i zastanawiam się nad updatem 🙂 Zwyczajnie aktualizowałem przez fastboot. Delikatne zmiany kosmetyczne. Baterię żre tak jak ten system, który miałem poprzednio. Bez efektu wow.
michalpl7 Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 (edytowane) Cześć, mam pytanko jeżeli obecnie posiadam Mi11 z Miuipolska V14.0.11.0.TKBCNXM ( stabilna ) to jaka jest procedura instalacji? Od dawna go nie aktualizowałem i nie znajduje mi już nowszych aktualizacji w "about". Jak odpalam telefon "vol +" + "power" to nie odpala mi się ani TWRP ani Xiaomi Recovery tylko normalnie system. Co w takiej sytuacji najlepiej abym zrobił jeżeli chcę przejść na nowszy system i czy ta zmiana jest możliwa do wykonania bez utraty danych? Dodam, że pobrałem ten plik: xiaomi.eu_VENUS_OS1.0.4.0.UKBCNXM_14.zip nie wiem tylko jakie potrzebuję jeszcze narzędzia/img poza ADB aby to zrobić. Dziękuję. Edytowane 5 Października 2024 przez michalpl7
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Października 2024 Autor Opublikowano 5 Października 2024 Godzinę temu, michalpl7 napisał(a): Co w takiej sytuacji najlepiej abym zrobił jeżeli chcę przejść na nowszy system i czy ta zmiana jest możliwa do wykonania bez utraty danych? Najlepiej uruchomić telefon w trybie Fastboot (vol- i power), podłączyć go do komputera, rozpakować paczkę na komputerze i wybrać skrypt update_rom. Jeśli masz odpowiednie sterowniki, to instalacja ruszy od razu.
michalpl7 Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 44 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Najlepiej uruchomić telefon w trybie Fastboot (vol- i power), podłączyć go do komputera, rozpakować paczkę na komputerze i wybrać skrypt update_rom. Jeśli masz odpowiednie sterowniki, to instalacja ruszy od razu. I to wszystko? Nie stracę danych? Super dziękuję :).
Master Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 3 minuty temu, michalpl7 napisał(a): I to wszystko? Nie stracę danych? Super dziękuję :). nic nie stracisz ... update powinien przejść ... a sterownik to telefon podłączony do kompa w trybie fastboot powinien być widziany w menadżerze urządzeń jako android bootloader interface ...
michalpl7 Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 13 minut temu, Master napisał(a): nic nie stracisz ... update powinien przejść ... a sterownik to telefon podłączony do kompa w trybie fastboot powinien być widziany w menadżerze urządzeń jako android bootloader interface ... Tego sterownika nie muszę jakoś dodatkowo instalować wszystko zrobi się z tej paczki zip z romem?
Master Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 1 minutę temu, michalpl7 napisał(a): Tego sterownika nie muszę jakoś dodatkowo instalować wszystko zrobi się z tej paczki zip z romem? nie ... to już musi być w systemie ... inaczej nie zaskoczy Ci skrypt windows update z katalogu z rozpakowanym romem ... najpierw podłącz telefon uruchomiony w trybie fastboot do kompa i zobacz w menadżerze jak zostanie wykryty - jak będzie taka nazwa jak pisałem - to możesz spokojnie odpalić skrypt update i pójdzie od razu ... a jeśli będzie np znak zapytania to już musisz wrzucić ten sterownik - znajdziesz to w necie - szukaj po swoim modelu telefonu i wpisz dodatkowo adb - powinieneś znaleźć jakąś paczkę ZIP o nazwie adb windows drivers czy coś w tym stylu - potem wejdź w ten wykrzyknik i tam zrób zainstaluj sterownik ręcznie - wskaż plik ini z tego rozpakowanego katalogu sterowników i z listy wybierz android bootloader interface ... no i to powinno załatwić sprawę ... powodzenia!
michalpl7 Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 Udało się bez problemu, dziękuję. Natomiast nie wiem czy to normalne mam wrażenie, że urządzeniejakoś laguje, może to potrzebuje trochę czasu aby się ułożyć?
Master Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 13 minut temu, michalpl7 napisał(a): Udało się bez problemu, dziękuję. Natomiast nie wiem czy to normalne mam wrażenie, że urządzeniejakoś laguje, może to potrzebuje trochę czasu aby się ułożyć? wiesz trudno powiedzieć ... może czysta instalka byłaby lepsza - tego nie wiem ... na pewno ma tą zaletę że pozbywasz się wszystkich śmieci które zebrały się w systemie ... a może zaraz będzie lepiej ... może ktoś tu jeszcze się wypowie z mi 11tka 🙃 czytałem już różne opinie na te tematy od zachwytów, po umiarkowany optymizm, obojętność a kończąc na wieszaniu psa 🙃 że bateria schodzi w oczach lagi itp. co użytkownik to różne wrażenia ... też może być taka sytuacja że oo aktualizacji wystąpi problem z niektórymi apkami - takie tematy były już zgłaszane na forum Xiaomi eu ... ale to pojedyncze sytuacje i możliwe że Cię to ominie ... 1
Rekomendowane odpowiedzi