Master Opublikowano 28 Maja 2024 Opublikowano 28 Maja 2024 zawsze można jeszcze na wszelki wypadek zrobić reset ustawień NFC ... tam gdzieś chyba jest taka opcja ... przywróć działanie ... może pomóc - potem wszystko ustawić ... jeśli jest ustawienie dla trybu pracy to musi być koniecznie portfel z HCE - choć u mnie np w betach już nie ma tych opcji do wyboru ... widocznie jest to domyślnie włączone ...
mruczek66 Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 zainstalowałem Play integrity API checker i nie przeszedł testu. co powinienem zrobić, żeby go zdać? portfel też pokazuje podejrzany system.
Master Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 29 minut temu, mruczek66 napisał(a): zainstalowałem Play integrity API checker i nie przeszedł testu. co powinienem zrobić, żeby go zdać? portfel też pokazuje podejrzany system. no tu są dwie rzeczy konieczne - wrzucony najnowszy rom Xiaomi eu - to po pierwsze primo - czemu o tym piszę - bo pod koniec zeszłego roku były wydawane specjalne rebuildy wszystkich romów - chodzi o wersje stabilne - te rebuildy były między innymi właśnie pod kątem tych płatności / zabezpieczeń - obecnie wydawane romy oczywiście też będą dobre ... a po drugie primo aktualny fix (moduł) z akceptowanymi przez Googla fingerprintami (sygnaturami) - czyli ten z 22 mają ... i w zasadzie to tyle ... nic więcej nie trzeba kombinować - chyba że chcemy pobawić się w roota i modułami pod magiska ... też było tu o tym sporo na forum (wyszukiwarka i jedziemy po wątkach jak kogoś interesuje ...) proszę pamiętać że ten fix od razu nie zaskoczy ... wiele osób kombinuje na siłę niepotrzebnie - najlepiej poczyscic dane cache portfela Googla i usługi Google Play ... zainstalować fixa ... zrobić restart fona i w miarę szybko powinno to wskoczyć ... trzeba co jakiś czas zaglądać w apke portfela Googla i w konfiguracji sprawdzać czy będzie ptaszek przy spełnieniu wymogów ... no i w zasadzie tyle 🙃
mruczek66 Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 czyli rom z tego wątku plus fix apk? https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/XiaomiEUModule_2024.05.15.apk/download
Master Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 11 minut temu, mruczek66 napisał(a): czyli rom z tego wątku plus fix apk? https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/XiaomiEUModule_2024.05.15.apk/download tak ... tylko zalinkowales stary moduł ... aktualny jest z 22 maja ... stary już jest zbanowany ...
mruczek66 Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 safetynet na zielono, ale integrity tylko 2 pierwsze zielone a 3 pozycja czerwona. portfel niby ok
Master Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 19 minut temu, mruczek66 napisał(a): safetynet na zielono, ale integrity tylko 2 pierwsze zielone a 3 pozycja czerwona. portfel niby ok tak ma być ... dwa pierwsze zielone ... ostatnia czerwona ... dla bezpieczeństwa płatności wystarcza te dwie pierwsze ... tak więc wszystko w porządku ... 1
mruczek66 Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 4 minuty temu, Master napisał(a): tak ma być ... dwa pierwsze zielone ... ostatnia czerwona ... dla bezpieczeństwa płatności wystarcza te dwie pierwsze ... tak więc wszystko w porządku ... wielkie dzięki za cierpliwość 1
Adamk102 Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zmieniłem portfel.w ustawieniach i płatności działają. Co prawda wywaliłem portfel google ale iPKO , działa bez problemu przy płatnościach zbliżeniowych. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 no z IKO to w ogóle nie ma problemu ... można i karta i blikiem zbliżeniowo ... ale google wallet też działa ... ostatnio miałem problem. blikiem przez iPKO bo chyba prace serwisowe mieli (noc z soboty na niedzielę) to przełączyłem sobie w NFC na google i wskoczyło elegancko ...
RicardoSN3 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Mogę prosić o krótką instrukcję jak zainstalować HOS jeśli aktualnie mam V14.0.23.4.17.DEV?Przejrzałem forum, ale nie znalazłem informacji ani nie bardzo wiem jak to wpisać w szukacje. Jeśli podobny temat był juz poruszany to poproszę o link.
Master Opublikowano 8 Czerwca 2024 Opublikowano 8 Czerwca 2024 28 minut temu, RicardoSN3 napisał(a): Mogę prosić o krótką instrukcję jak zainstalować HOS jeśli aktualnie mam V14.0.23.4.17.DEV?Przejrzałem forum, ale nie znalazłem informacji ani nie bardzo wiem jak to wpisać w szukacje. Jeśli podobny temat był juz poruszany to poproszę o link. jak masz betę Xiaomi eu na andku 13 to hyperos możesz wrzucić po prostu jako update ... ściągnij plik z systemem na kompa - rozpakuj go - uruchom fona w trybie fastboot - podłącz go do kompa i sprawdź czy jest widoczna w menadżerze urządzeń android bootloader interface - jeśli nie pobierz i wrzuć sterowniki adb ... a jeśli tak to wbijasz w ten rozpakowany katalog i wybierasz plik wykonywalny windows update - i czekasz az rom się wrzuci - potem fon zrobi restarta i wskoczy Ci już hyperos ... 1
michaubpl Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) Przy instalacji takie komunikaty: Cytat Warning: skip copying super image avb footer due to sparse image. Sending 'super' (524004 KB) OKAY [ 12.540s] Writing 'super' OKAY [ 0.001s] Finished. Total time: 12.566s Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez michaubpl
Master Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) 55 minut temu, michaubpl napisał(a): Przy instalacji takie komunikaty: od jakiegoś czasu tak jest ... podobno nie zwracamy na to uwagi ... system wchodzi dobrze więc faktycznie nie ma czym się martwic 🙃 prawdopodobnie ten komunikat wyrzuca nowsza wersja pliku fastboot i jest w zasadzie tylko informacyjny - kiedyś go nie było i nikomu nie przeszkadzało ... teraz jest i nie zwracamy na niego uwagi 🙃 Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez Master 1
jaro44 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 W dniu 11.05.2024 o 15:45, Ladar napisał(a): Czy ktoś się spotkał z problem rozmowy VoWifi-podczas dzwonienia do kogoś albo jak ktoś dzwoni do mnie to nie słyszę drugiej osoby(mnie słyszą).Musze się rozłączyć i połączyć znowu i wtedy jest ok.Na Miui to miałem,teraz też i nie wiem czy to wina mojej sieci-Orange czy cos z telefonem.Bardzo proszę o pomoc albo jak ktoś coś słyszał o tym problemie to nakierowanie gdzie szukać rozwiązania.Oczywiscie telef Poco F3 Potwierdzam, u mnie to samo. Sieć t-mobile.
Pinol35 Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Jaki jest najlepszy rok na poco F3?
Rekomendowane odpowiedzi