Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Poprawki zabezpieczeń Androida z kwietnia 2024 roku Dodane nowe opcje Master Portrait w Aparacie dla Xiaomi 14 i 14 Pro W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 12 Turbo / POCO F5? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2
Master Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Opublikowano 13 Kwietnia 2024 (edytowane) shennong pobrane bezpośrednio z serwera i wrzucone przez fastboot - na razie wygląda że jest wszystko ok - zabezpieczenia wskoczyły kwietniowe - zastanawiam się o co chodzi z tą poprawka w zakresie dotyku ... bo problemów nie uświadczyłem w tym zakresie ... no ale coś musiało być na rzeczy skoro zaistniało ... 🙃 tłumaczenia też widzę wskoczyły ... a i taka drobna ciekawostka może nie związana bezpośrednio z systemem - skopiowałem z telefonu na kompa paczkę z romem i dałem uruchomienie ponowne w trybie fastboot - odpaliło się - podłączyłem kabelek żeby wrzucić update a tam komunikat waiting for device - wyciąglem kabelek podłączyłem jeszcze raz i to samo - patrzę w menadżera urządzeń a tam nie ma fona w ogóle ... myślę - o proszę się zbiesil 🙃 no to dawaj inaczej - wyłączyłem go przyciskiem power i uruchomiłem od razu w fastboot - bez wchodzenia do systemu - podłączyłem kabelek i od razu wskoczyło jak trzeba 🙃 Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez Master
marek_k Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Nuwa 13pro okSędnięte z Xiaomi 13 pro
Master Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 w changelogu tego nie ma ale w dodatkowych ustawieniach mamy coś takiego jak napisy SI ... co prawda to chyba jeszcze testowe no ale już się pojawiło 🙃
wello Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Cześć. W zaplanowanych zadaniach w sekcji Wykonaj / Dodaj efekt / Dźwięk i wibracje, nie można zaplanować zmiany głośności osobno dla powiadomień i dzwonka telefonu. Ręcznie po naciśnięciu przycisku głośności jest do wyboru ustawienie osobno głośność dla powiadomień i dzwonka. Czy taka funkcjonalność będzie dodana? Dzięki.
Andino Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 hej, Co do tych nowych opcji Master Portrait dla Xiaomi 14 i 14 Pro, to brzmi naprawdę interesująco!
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2024 20 godzin temu, wello napisał(a): Cześć. W zaplanowanych zadaniach w sekcji Wykonaj / Dodaj efekt / Dźwięk i wibracje, nie można zaplanować zmiany głośności osobno dla powiadomień i dzwonka telefonu. Ręcznie po naciśnięciu przycisku głośności jest do wyboru ustawienie osobno głośność dla powiadomień i dzwonka. Czy taka funkcjonalność będzie dodana? Dzięki. To już zależy od Xiaomi, nie od nas niestety. Xiaomi 14 i 14 Pro dostały aktualizację 24.4.15 - poprawki od Xiaomi dot. braku sygnału sieci w niektórych przypadkach.
Master Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Xiaomi 14 i 14 Pro dostały aktualizację 24.4.15 - poprawki od Xiaomi dot. braku sygnału sieci w niektórych przypadkach. zaraz się wrzuci ... nie zauważyłem u siebie na razie problemów z sygnałem ... ale nie zaszkodzi zapodac ... już się pobiera 🙃 no i poszlo ... wrzucone ... na razie wyglada ze wszystko w porzadku ... Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez Master
pobudi Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Mam dziwny problem od jakiegoś czasu i nie wiem czy to tak ma być i czy można to gdzieś wyłączyć ? Po wyłączeniu budzika automatycznie przechodzi mi do aplikacji muzyka i ekran się świeci. Muszę drugi raz głowę podnieść aby wyłączyć 🤣
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Nie powinno tak być, nie mam tak u siebie na Xiaomi 14.
Master Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 14 godzin temu, pobudi napisał(a): Mam dziwny problem od jakiegoś czasu i nie wiem czy to tak ma być i czy można to gdzieś wyłączyć ? Po wyłączeniu budzika automatycznie przechodzi mi do aplikacji muzyka i ekran się świeci. Muszę drugi raz głowę podnieść aby wyłączyć 🤣 wywalić aplikacje muzyka i problem z głowy 🙃 zakładam że to ta domyślna z systemu? ja od razu wywalam wszystko co jest systemowe tego typu (o ile się da przez install a jak dziad nie będzie chciał tam to przez debloata ...) z drugiej strony to nawet dobry patent bo zmusza do reakcji zamiast spac dalej ... czyli niejako wzmacnia efekt rzeczonego budzika 🙃 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2024 W sumie wiem, czemu tak nie mam - bo wyłączyłem Muzykę właśnie. Włączę na próbę i sprawdzę. Edit: sprawdziłem, bez zmian. Muzyka się nie wywołuje. Sprawdziłbym jednak w dodatkowych ustawieniach tej apki opcję Polecane dźwięki alarmów - może ta opcja powoduje problem?
pobudi Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Wyłączyłem tą opcję - polecane dzwięki alarmów i na razie nie wzbudza aplikacji w czasie alarmu.💪
Rekomendowane odpowiedzi