Skocz do zawartości
  • 0

Nagrywanie rozmów znika

Pytanie

Opublikowano

Mam problem z moim Redmi Note 13 Pro 5g (GARNET) kupiony w sklepie wersja EEA. Wgrałem mu Indonezje aby mieć nagrywanie rozmów i tu dziwna sprawa do puki nie włączę mu internetu wszystko działa jak należy ale jak tylko połączę go po WiFi czy przez dane pakietowe pobiera chyba jakąś aktualizację z google i wyłącza nagrywanie rozmów. Z dialera znika kaseta a z ustawień zakładka nagrywania rozmów. Taka sama sytuacja jest też na oprogramowaniu Tajwan. Ktoś coś miał może podobnego i czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Kacper
Czy mogę prosić o link do wersji Indonezja na redmi Note 13pro +5g?

Jestem aktualnie na 2.0.3.0 vnoeuxm.
Z góry dziekuje

Dalej czekam na odblokowanie bl bo ciągle jest błąd na xiaomi comuniaticy

Wysłane z mojego 23090RA98G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Dalej czekam na odblokowanie bl bo ciągle jest błąd na xiaomi comuniaticy

A próbowałeś dodać konto w ustawieniach telefonu i spróbować odblokować bez zgody?

• 0
Opublikowano

Mam pytanie, wczoraj wgrywałem do swojego RN13 Pro 5G wersję indonezyjską OS1.0.14.0 (wcześniej miałem MIUI również indonezyjskie) i po wgraniu OS1 miałem opcję nagrywania połączeń telefonicznych. Dzisiaj wgrałem wersję OS2.0.8.0 i w aplikacji telefon nie widzę możliwości ustawienia nagrywania. Wcześniej przed wgraniem sprawdziłem ten plik i zawierał wersję dialera Xiaomi i wygląda na to, że nadal taka jak w OS1 a jakoś nie widzę charakterystycznej ikonki nagrywania w trakcie połączenia telefonicznego. Ponadto w Ustawieniach połączeń nie widzę pozycji Nagrywanie połączeń. Czyżby włączenie nagrywania było gdzie indziej przeniesione. Prośba o pomoc gdzie tego szukać.   

• 0
Opublikowano

Wielkie dzięki za szybkie działanie. Po zmianie na pierwszy z brzegu kraj, czyli Indonezję pojawiła się pozycja nagrywanie połączeń w Ustawieniach połączeń i charakterystyczna ikona nagrywania w trakcie rozmowy. Co proponujesz zostawić tę Indonezję. Trochę to mnie zdziwiło, bo jeszcze wczoraj na OS1 pozycja nagrywanie była i to na regionie Polska. Już na OS2 coś zmienili, bo jednak trzeba było zmienić region. Trochę się wnerwiłem, bo mi zależało na tym nagrywaniu a tu naraz brak mimo sprawdzenia Twoim sposobem, że nadal jest plik dialera w wersji Xiaomi. Także trzeba jednak sprawdzać każdy plik nowej aktualizacji, bo nie zawsze będzie tak łatwo rozwiązać problem.   

• 0
Opublikowano

To jest zmiana od OS2, wyłączyli nagrywanie na paru regionach środkowoeuropejskich: Polska, Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Czechy, Grecja, Rumunia (czasami także Bułgaria). Póki co nic więcej poza sprawdzaniem regionu nie dodali.

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Czyli dobrze wybrałem region, ale z tego wynika, że trzeba być czujnym, bo nie wiadomo co jeszcze wymyślą, bo jednak zaciskają powoli petlę. Jednak tych aktualizacji nie można tak bezmyślnie wgrywać, tylko trzeba wcześniej zrobić rozeznanie, bo jednak potem nie da się cofnąć oprogramowania. W tej sytuacji można mieć dialer Xiaomi a zaatakują ciebie z innej strony a bez wgrywania aktualizacji nie dowiesz się i tu leży niebezpieczeństwo, szczególnie jak ma się nieodblokowany BL jak w moim modelu. Jak widać jak na razie jest na to sposób, ale nie zawsze będzie tak dobrze, bo chyba zmiana regionu na inne rzeczy już nie wpływa. Praktycznie po co ta zmiana regionu, bo raczej nie tak informacyjnie skoro w każdej chwili można ją zmienić bez jakiś konsekwencji. 

Edytowane przez Janwoj