kris68 Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Czy istnieje w ogóle TWRP do Redmi Note 13 NFC ?? Zeszukałem się od 3 w nocy bo nie mogłem spać i nic. Tyle, że znalazłem soft Indonezja 14.0.5. HyperOS do niego też nie ma. Nie wiem czemu ten smartfon jest traktowany tak po macoszemu. Do 12 jest do 14 jest a do teg nie ma. Ale na razie potrzebne mi TWRP - ktoś, coś ?
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 (edytowane) jaka jest u Ciebie ta kodowa nazwa tego modelu? Redmi Note 13 5G variant with the model number N17 codenamed 'gold' The Redmi Note 13 4G with the model number N7 with the codename 'sapphire' - w ogole juz tyle tych wariantow jest ze mozna zglupiec a ta 13 NFC 4G to w ogole jeszcze chyba 'sapphiren'? Edytowane 30 Marca 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Jest na Telegramie jakimś. https://t.me/RN12134G_ReleasesPH/57
kris68 Opublikowano 30 Marca 2024 Autor Opublikowano 30 Marca 2024 Master no o to właśnie chodzi ja już zgłupiałem czy mam opcje sappire czy sappiren - nieraz w opisach juz sie mylą i twierdzą że moj tel ma mediateka. No wg. wszystkich znaków to co mam to Redmi Note 13 NFC i weź bądż człowieku mądry.( no i czytam w swoim telefonie że jak byk mam Snapdragona 685 )
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 16 minut temu, kris68 napisał(a): Master no o to właśnie chodzi ja już zgłupiałem czy mam opcje sappire czy sappiren - nieraz w opisach juz sie mylą i twierdzą że moj tel ma mediateka. No wg. wszystkich znaków to co mam to Redmi Note 13 NFC i weź bądż człowieku mądry.( no i czytam w swoim telefonie że jak byk mam Snapdragona 685 ) no ... masakra 🙃 wrzuć może to co pan Kacper podesłał ... tam masz download i patrzę po rozmiarze pliku że powinno byc ok bo to około 100 mb - tyle gdzieś powinno być ... ciekawe czy będzie ok ...i czy deszyfrowanie będzie ... jak nie to będzie wrzucone i trza czekać na kolejny wypust ... 🙃
kris68 Opublikowano 30 Marca 2024 Autor Opublikowano 30 Marca 2024 No zabiorę się za to po południu ale na wszelki wypadek bede musiał zrobic kopie fona bo jak przyblokuje nagle to kicha.
Netoper Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Master no o to właśnie chodzi ja już zgłupiałem czy mam opcje sappire czy sappiren - nieraz w opisach juz sie mylą i twierdzą że moj tel ma mediateka. No wg. wszystkich znaków to co mam to Redmi Note 13 NFC i weź bądż człowieku mądry.( no i czytam w swoim telefonie że jak byk mam Snapdragona 685 ) Zainstaluj Aida64 powinno podać nazwę tak jak u mnie "marble"Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 44 minuty temu, Netoper napisał(a): Zainstaluj Aida64 powinno podać nazwę tak jak u mnie "marble" Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka dobrze wiedzieć że tam to wyświetla ... no tak jak pisałem tych wersji już tyle narobili że niedługo te nazwy się chyba im pokoncza 🙃 są różne wersje na różnych prockach jeszcze osobne z 4g i 5g a jeszcze inne mają albo nie mają NFC 🙃 do tego wersje zwykle pro i pro+ dobrze że ultra jeszcze nie dodają 🙃 strasznie namieszali już z tym wszystkim ... dla nich to też kłopot przecież jak jest tyle odmian ... no ale mają co sami sobie nawarzyli 🙃 1
Netoper Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Tu to fakt narobili tych wersji/odmian, niby jedna linia a namieszane, wrzucisz nieodpowiedni rom i cegiełka.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
kris68 Opublikowano 30 Marca 2024 Autor Opublikowano 30 Marca 2024 TWRP mu nie pasuje zawiesil się na fastboot, musialem wgrywac soft. 1
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 6 minut temu, kris68 napisał(a): TWRP mu nie pasuje zawiesil się na fastboot, musialem wgrywac soft. mogłeś spróbować komendami jeszcze ... fastboot erase misc fastboot set_active a fastboot reboot recovery mogło pomoc ... i obyłoby się bez wgrywania softu ... czekaj na inną wersję ... nic innego nie zostaje 🙃
kris68 Opublikowano 30 Marca 2024 Autor Opublikowano 30 Marca 2024 Przy fastboot reboot recovery wywaliło jakis bład.
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 5 minut temu, kris68 napisał(a): Przy fastboot reboot recovery wywaliło jakis bład. no to jakis sposób zawsze ale widocznie marne te recovery jeszcze ... jakaś wersja beta pewnie 🙃 ja też czekam na w pełni funkcjonalne i nie ma jeszcze ... ot nie korzystam z tego po prostu ... z drugiej strony to i nie potrzebne jakoś specjalnie 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Skoro ktoś to testował, to raczej działa, bez przesady... Jest jeszcze inne, przetestowane. https://t.me/RedmiNote134GUpdates/11
kris68 Opublikowano 30 Marca 2024 Autor Opublikowano 30 Marca 2024 Kacper tyle , że tu pisze Sapphire a nie Sapphiren. Nawet na 1 literze można się pomylić. Bez sensu te nazwy.
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Jest napisane sapphire ORAZ sapphiren. Pasuje do obu. ROM może nie pasować, ale TWRP nie będą robić osobnego.
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 no pewnie tak ... to czy jest NFC czy nie to dla twrp raczej nie powinno robić różnicy 🙃 tylko trza zobaczyć jak wrzucać tego foxa ...
kris68 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Nie bede sie duzo rozpisywał bo wszystko jest w moim pliku na dysku Google i nie zginie, jest tam też plik recovery bo nie miałem jak go tu zamiescic a wreszcie znalazłem działajace TWRP : https://drive.google.com/file/d/1hdZDUkclLidhrk4mEsHuP2i_z8vNnRAD/view?usp=sharing
Rekomendowane odpowiedzi