Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Poszukuję źródła gdzie można kupić oryginalne etui XIaomi 13. Ja ogólnie preferuję silikonowe przezroczyste etui, bo w nich telefon wygląda najlepiej i dobrze zabezpieczają w razie upadku. Oryginalne etui Xioami 13 ma świetny balans między grubością, a ogólnym wyglądem i przede wszystkim - ma pogrubienie wokół wysepki aparatu dzięki czemu wysepka nie dotyka powierzchni na której telefon leży i chroni w razie upadku.

Zamówiłem chyba z 6 różnych etui z Alixpress i większość to albo cienki badziew, albo mają bardzo grube ranty, że telefon ledwo mieści siw dłoni, albo zakrywają silikonem wysepkę aparatu co wgląda bardzo szpetnie. Oryginalne Xiaomi jest pozbawione wszystkich tych wad, ale nie znalazłem gdzie je kupić.

KTOŚ COŚ??

Posted

zakładam że piszesz o tym ...

https://pancernik.eu/xiaomi-13/etui/xiaomi-silicon-case-xiaomi-13

cena straszna jak za taki badziew 🙃 i nie zgodzę się z Tobą że "silikonowe przezroczyste etui, bo w nich telefon wygląda najlepiej i dobrze zabezpieczają w razie upadku" po pierwsze wygląda tandetnie i tanio ... a po drugie chroni tragicznie ... miałem raz takie etui z one plus 7 pro i to było jedyny raz jak mam telefony (czyli już od ćwierć wieku) że uszkodziłem mechanicznie obudowę ... i to nawet nie przy upadku - tylko telefon był w kieszeni bluzy która odwieszałem na wieszak - uderzenie było tak słabe że nawet tego nie odnotowalem a cała tylna szklana obudowa była do wymiany ... 🙃 tak więc żadnych cienkich i tandetnych silikonów ... są dużo ciekawsze opcje na rynku i nie jesteśmy na to przymusowo skazani 🙃

Posted (edited)

Nie wiem jak to które podałeś, ale moje w pudełku z telefonem było transparentne. A co do koloru to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie osobiście przezroczyste wydobywa całe piękno telefonu. Może dlatego że od lat nie kupuje telefonów czarnych, więc przezroczyste ma dla mnie totalnie sens. Jak dla mnie to jest dokładnie odwrotnie niż dla ciebie - uważam że pakowanie telefonów w jakieś czarne  etui czy inne plastiki wygląda mega tandetnie. Nie lubię też pancernych, grubych etui. To fabryczne jest dobrze wyważone - ani za cienkie ani za grube. Pewnie mało które ochroni telefon przed rozbiciem w razie upadku na beton czy kafle, ale to fabryczne ma ten rant wokół aparatu i nawet jeśli to nie ochroni to przynajmniej aparat leżąc na stole nie dotyka blatu więc się nie porysuje tak łatwo.

Mimo wszystko dzięki za link🙂 

PS. Cena faktycznie koszmarna. Kiedyś mogłem kupić dobre etui na Ali za paręnaście zł. Teraz nie ma opcji 

Edited by grzeg8102