Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w dniu dzisiejszym mój telefon powrócił z serwisu gwarancyjnego nienaprawiony, wraz z informacją o uszkodzeniu mechanicznym.

Otrzymałem dokumentacje zdjęciową, na której mam zauważyć owe wygięcie. Telefon sam z siebie nie nosi żadnych śladów upadków i tym podobnych.

Jest mi w stanie ktoś odpowiedzieć co mogę zrobić w tej sytuacji? zdjęcia telefonu

Opublikowano

Wg zdjęć wykonanych przez serwisanta faktycznie jest wygięta płyta główna - to powód do odrzucenia gwarancji.

Wykonaleś zdjęcia swojego telefonu przed wysyłką albo chociaż na formularzu CCS jak składałeś zgłoszenie napisałeś, że ekran jest bez rys, telefon prosty itp?

Opublikowano

W formularzu zaznaczyłem brak rys czy też obić na urządzeniu. Ja osobiście nie widzę żadnych uszkodzeń czy też wygięć telefonu. Zdjęcia wykonane na drewnianym blacie były robione teraz. I nie jestem w stanie stwierdzić że telefon prezentuje jakiekolwiek wady mechaniczne.

Opublikowano

To może postaraj się dopatrzeć dokładniej bo na jednym ze zdjęć co zrobiłeś tym od góry ja widzę przegięcie które pokrywa się z tym płyty głównej.
Zresztą z jaką usterkę wysłałeś tam ten telefon?

Opublikowano

Na którym zdjęciu? Telefon sam się wyłączał, zacinał się ekran w zupełności. Nawet jak się ładował wyłączony to potrafił się ekran zwiesić. Teraz telefon działa i ani razu się nie zaciął od 5 godzin, ale nie wiem jak to dalej będzie. Obejrzałem telefon i nie widzę żadnego uszkodzenia, nie wiem jak bardzo telefon miałby być wygięty aby uszkodzić podzespół w środku a nie uszkodziło znacznie obudowy i tym podobnych.. zdjęcie <-robione teraz

Opublikowano

Ciekawe czy w tym serwisie nie pracują ludzie ze stritem, bo ja też nie dostrzegam jakiegoś wygięcia. Jaki to musiałby być wygięcie żeby trwale uszkodzić płytę główną czy coś innego? Ale jest przegięcie :)

Opublikowano

W ręku serwisanta widać wygięcie płyty:

image.png

Następnie tu:

image.png

No chyba, że zdjęcie jest zrobione byle czym i tak wychodzi ale ja widzę łuk zaczynający się gdzieś na prawo od mikrofonu po 4 otwory głośnika i dalej opada w prawo w dół...

Jak położysz telefon ekranem do stołu to idealnie leży i nic nie chybota w żadnym kierunku naciskając w różnych punktach na obrzeżu ramki?

15 godzin temu, brawo napisał(a):

Ciekawe czy w tym serwisie nie pracują ludzie ze stritem, bo ja też nie dostrzegam jakiegoś wygięcia. Jaki to musiałby być wygięcie żeby trwale uszkodzić płytę główną czy coś innego? Ale jest przegięcie :)

Czasem wystarczy dziesiąta część milimetra i jakaś nóżka układu scalonego lub kulka nie styka idealnie i wtedy wszystko może się dziać (restarty, problemy z audio, procesorem itp). 

• Like 1
Opublikowano

zdjęcie robione byle czym, już prędzej bym uwierzył że ją sami wygięli niż że stało się to z powodu jakiegoś upadku itd ponieważ taki upadek nigdy nie miał miejsca. No cóż, żona mi napisze pismo odwołujące i do rzecznika konsumentów. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Opublikowano

Sami nie wygięli - tak się tego nie da zrobić ot tak jak myślisz.

NIestety nic nie wskurasz. Nie masz swoich zdjęć, to co masz to zdjęcia po, na których widać wygięcie. Jeśli chcesz walczyć to zrób porządne zdjęcie a nie byle czym skoro uważasz, że nie widzisz przegięcia. Ja widzę i to pokrywa się z wygięciem płyty bo wiem jak ona jest tam zamontowana. Moim zdaniem serwis ma rację. Nikt też nie napisał ci, że jest to wina upadku - bo nie jest - tylko wygięcia telefonu np przez przyciśnięcie, wygięcie w kieszeni spodni itp.

Zresztą jak chcesz coś zdziałać skoro telefon ma usterkę tak? Coś się z nim działo i co przypadkowo, zupełnie niezwiązane z tym jest wygięcie płyty stwierdzone przez serwis? Czyli wygięcie może być i nie ma wpływu na usterkę telefonu? Albo telefon ma usterkę i akurat serwis wygina płytę by dopasować historię do tego?

Zastanów się jakie masz fakty przedstawione, a czym dysponujesz.

• Like 1