kleryk88 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Tak sobie czytam co tu się dzieje i widzę ze mamy straszny napływ ludzi na forum którzy nie mają zielonego pojęcia o niczym, pewnie są to użytkownicy telefonów markowych( chodzi mi o znane marki Sam, LG Nokia itp ) przy których nic się nigdy nie robiło otrzymywało się gotowy produkt. Oświecę was trochę przy Xiaomi zawsze z czymś będzie problem czy to duży czy mały ale zawsze będziecie musieli grzebać. 99% waszych problemów można rozwiązać szukając odpowiedzi na forum czy to dla tego modelu Redmi Note 2 czy dla innych, ogólnie problemy są podobne wszędzie. Zabierzcie się za czytanie tego forum i do myślenia, ludzie tutaj pomagają z własnej nieprzymuszonej woli nie jest to jakieś forum firmowe które ma obowiązek wam pomagać. 4
dajnos Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Hehłem. A tak na serio to ja bym się łapał na miano imigranta. Siedziałem w temacie OnePlusa jakiś czas ale z wyjściem dwójki dałem sobie spokój. Xiaomi już od dawna obserwowałem, mam nawet ich sprzęt (skromnie, band i powerbank) a Redmi Note 2 w drodze. Kiedyś trzeba założyć konto na forum i zapewne na początku pytać i prosić o pomoc, a z czasem pomagać innym. Kleryku88 nie wsadzaj wszystkich imigrantów do jednego worka, bo nie wszyscy są tacy sami
kleryk88 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 Jest trochę ironiczny post ale taka jest prawda takich pierdoł jak przed ostatni tydzień lub dwa nie czytałem na tym forum od początku mojego udzielania się tutaj czyli od ponad 2 lat. Ludzie zadający pytania na które można bez problemu znaleźć odpowiedz na forum ok gdyby to było tylko kilka razu ale widać tutaj tendencje ostatnio ze co chwilę ktoś takie coś zadaje i 99% tych osób to osoby których jest to pierwszy post @Lamcza rozwaliłeś system, @Dajnos ok zgadzam się ale widać totalny brak samo ogarniania ostatnio to jest strasznie irytujące
xbaker Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Powiem Ci tak, forum jest od tego, by na nim zadawac pytania.Nie każdy musi od razu wszystko ,,ogarniać'', pytać ludzka rzecz. Jak nie podobają Ci się posty z pytaniami, które się powtarzają to masz obok posta taki fajny przycisk ,,Zgłoś''. To pomaga, uwierz mi. 1
kleryk88 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 tu nie chodzi o to ze ktoś zadaje pytanie ale jak jest to wałkowane 100 razy i ktoś i tak zakłada nowy temat albo pyta się wszędzie o to samo to jest to irytujące, wystarczy czasem nawet przeczytać FAQ i już połowa pytań idzie do śmietnika bo są zbędne
painball Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 W każdym urządzeniu z Androidem trzeba grzebać bądź być niewymagającym użytkownikiem. Więc Ameryki na nowo nie odkryłeś. To android. Tak już jest. Forum jest dla ludzi. Macie forum publiczne to ludzie piszą. Im więcej ich będzie tym lepiej dla was (szczególnie dla właściciela witryny). Też dwa lata temu tutaj się rejestrowałeś i zadałeś jakieś pytania. Nikt nie karze Ci się wypowiadać i pomagać jak nie chcesz. Załóż sobie grupę prywatną na fejsie z chłopakami i po problemie Jakie jest założenie tematu? Teraz ludzie mają uznać Twoją wyższość i nie pisać czy co? Niech sobie piszą. Ktoś odpowie. Nie Ty (łaski bez) to ktoś inny. Po to jest forum. Niech sobie żyje. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1
dajnos Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 @ Kleryk - niestety nie każdy kieruje się zasadą aby najpierw samemu poszukać, poczytać (może czegoś ciekawego się jeszcze dowie), a dopiero potem zadać pytanie. Wiesz przecież, że łatwiej wejść i od razu pytać. Jakbym ja sam znał się lepiej na temacie Xiaomi to śmiało bym spróbował zrobić topic z Q&A. Zapewne te "99%" osób piszących pierwsze posty od razu z pytaniami znalazła by odpowiedzi właśnie tam. Temat jest śliski ale xbaker też ma rację. Forum w końcu po to jest. Sam pisałeś Kleryk, że forumowicze pomagają "z własnej nieprzymuszonej woli". Zawsze mogą nie pomóc ale to w końcu ich wybór.
xbaker Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 tu nie chodzi o to ze ktoś zadaje pytanie ale jak jest to wałkowane 100 razy i ktoś i tak zakłada nowy temat albo pyta się wszędzie o to samo to jest to irytujące, wystarczy czasem nawet przeczytać FAQ i już połowa pytań idzie do śmietnika bo są zbędne Nie miej za złe ludziom, że zadają pytania. Jak widzisz, że ktoś pyta 3x o to samo, a dalej nie wie jak się nazywa to może sam mu pomóż? Albo zignoruj, bądź też użyj tego magicznego przycisku, o którym mówiłem... Nikt nikogo nie namawia do udzielania pomocy na forum. Jesteś tutaj jakiś czas, więc możesz się pochwalić jakaś ,,wiedza'', ale każdy potrzebuje innej ilości czasu, by takową zdobyć. Ja wiem, że powtarzające się pytania mogą irytować, jeszcze do niedawna sam takie usuwałem, tylko na innym forum, ale żeby od wszystkich pakować do jednego wora z imigrantami to już przesada
kleryk88 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Ale jak sam widzisz jestem może nie bardzo aktywnym forumowiczem ale trochę się napisałem tutaj i lubię pomagać jak znam odpowiedz ale czasem to człowieka krew zalewa i nie jestem sam z taką opinią większość ludzi nie wie jak się zachowywać na forum i ze np pierwszą rzeczą jaką powinni zrobić to skorzystać z wyszukiwarki imigranci to teraz temat na czasie hahahahaha Edytowane 7 Września 2015 przez kleryk88
Numb Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Forum jest dla ludzi. Macie forum publiczne to ludzie piszą. Im więcej ich będzie tym lepiej dla was (szczególnie dla właściciela witryny). Raczej nie lepiej, trzeba mocniejszego serwera, a to wiąże się z jeszcze większymi wydatkami. Gdyby każdy donate'ował choćby 5 zł to byłoby inaczej, a tak...
Acid Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 To może starsi użytkownicy dodadzą sobie do sygnaturki linki np do FAQ albo Świętej instrukcji instalacji? Więcej nowych może to znajdzie. Wysłano z MI Note 1
painball Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 No niestety. Najpierw trzeba włożyć. Potem reklama i samo się kręci. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
xbaker Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) @xbaker Nie twierdze ze nie masz racji ... jednak jak na konto założone w 2013 i 22 wydziorgane posty to naprawdę jesteś tolerancyjny i pomocny @Numb lololol teraz się dowiedziałem o dotacji xD na forum tylko jakies odniesienie do rangi donator a na portalu opcja zagrzebana na dole strony ) moze by to jakos uwydatnic ? Masz, konto założone w 2011, wydziorgane 1800 postów. Tematyka for bardzo zbliżona, także nie mijam się z prawdą. http://forum.android.com.pl/user/86280-xbaker/ Charakteru człowieka nie zmienisz. Ja wolę komuś pomóc, ty wolisz się poużalać i pośmieszkować, nie ma czego tutaj drążyć. @Lamcza nie ja pierwszy zacząłem uderzać w ilość napisanych postów. Równie dobrze mogę Ci powiedzieć, że jesteś tutaj tylko od marca, a rządzisz się jakbyś był współtwórcą tego forum. Edytowane 7 Września 2015 przez xbaker 1
Nezumi Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Ale po co ta "gównoburza"... Mnie też nieraz krew zalewa jak 20x w tym samym temacie podaje linki do instrukcji instalacji, albo do strony z rozwiazaniem problemu (zazwyczaj 1-2 strony wstecz), ale co zrobisz? To jest forum, ludzie się przyzwyczajeni, aby dostawać wszystko na tacy, niektórzy nawet mają problem wyszukać cokolwiek w Google. Trudno.. trzeba takim osobom pomóc i mieć ich z głowy
kleryk88 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 moim zdaniem trzeba uświadamiać ludzi zamiast od razu podawać odpowiedz wysyłać do wyszukiwarki lepiej nauczyć raz niż co chwilę odpowiadać na pytania które już są odpowiedzi
Nezumi Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) moim zdaniem trzeba uświadamiać ludzi zamiast od razu podawać odpowiedz wysyłać do wyszukiwarki lepiej nauczyć raz niż co chwilę odpowiadać na pytania które już są odpowiedzi Ty odeślesz, a ta osoba potem będzie przez 10stron wątku wypisywać jaki to jesteś "cham i prostak" bo wystarczyło zwyczajnie odpowiedzieć ;-; już to przerabiałem na nie jednym forum i wiem, że ludzie szybciej zaczną obwiniać i narzekać na Ciebie, forum, cały świat niż sami ruszą palcem i coś zrobią ;-; Oczywiście są wyjątki, ale tych wyjątków jest niewiele i zazwyczaj albo wchodzą na forum i pomagają tym "zagubionym", albo wgl się nie rejestrują, znajdują rozwiązanie sami i uciekają ;-; Edytowane 7 Września 2015 przez Nezumi 1
Numb Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Można zrobić coś pośredniego, użyć http://lmgtfy.com/ 3
Rekomendowane odpowiedzi