Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś z rana telefon automatycznie mi się wyłączył i od tamtej pory samoistnie zapętla się reboot recovery. Nie jestem w stanie uruchomić telefonu, gdy klikam reboot, wyświetla mi się ikonka Poco, następnie MIUI, natomiast po tym włącza się znów od zera i przenosi mnie do MIUI recovery. Próbowałem już:

• Wciskania przycisku zasilania z przyciskiem głośności w górę, wyświetlały się opcje Blokada, Uruchom Ponownie, Wyłącz, próbowałem każdej po kilka razy, niestety bezskutecznie.
  • Wciskania przycisku zasilania z przyciskiem głośności w dół, wyświetlał się FASTBOOT, natomiast z tej pozycji nic nie byłem w stanie zrobić.

Czytałem że jedyną opcją jest Wipe Data którego chciałbym uniknąć, próbowałem podłączyć telefon do komputera w celu ściągnięcia plików, natomiast komputer nie wykrywa telefonu.

Czy wiecie co powinienem zrobić, gdzie się zgłosić by rozwiązać ten problem bez usuwania wszystkich plików do ustawień fabrycznych telefonu?

Opublikowano

Redmi note 12S . Mam ten sam problem. Czy wie ktoś jak rozwiązać problem poza wipe data ? Stało się to dzisiaj rano.

Opublikowano (edytowane)

Podlaczam sie pod pytanie. Stalo sie to rowniez dzisiaj rano. Poco X5 Pro. Probowalem wszystkiego, dzwonilem tez na infolinie i do serwisu ale zero rozwiazan jak na razie poza wcisnieciem "wipe data" czego chcialbym uniknac.

Edytowane przez borys991
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

jak masz kopie googla robiona to bedziesz mial zdjecia w chmurze ... na fastboot to na pewno nie ... jak systemu pliku komp nie widzi to w zasadzie nic nie zgrasz ... nie wiem czy jakbys mial customowe recovery (twrp) to czy przy podlaczeniu do kompa bedzie dostep do plikow z poziomu kompa - ja u siebie nie sprawdze bo nie dziala u mnie deszyfrowanie ... w ogole nie wiem nawet czy telefon bylby widziany wtedy w menadzerze urzadzen ... podlaczylem u siebie z wlaczonym twrp (ale bez deszyfrowania) to dostepu z poziomu kompa brak ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
4 minuty temu, nikus napisał(a):

Mam kopie, ale bez zdjęć właśnie. A zdjęć nie mam kopii nigdzie 

no wlasnie ... moze kto tu co doradzi sensownego w temacie ... zostaje poczekac ... moze da sie to zrobic w jakims trybie serwisowym ale to juz trza by pytac np. w micenter ewentualnie podpytac fachowca np. @Acid

Opublikowano

Na razie nie mamy informacji o innym sposobie "rozwiązania" problemu niż wipe data, a i tak nie ma gwarancji, że się on nie powtórzy.

Moja teoria, która niekoniecznie musi być prawdziwa, jest taka, że Xiaomi coś popsuło jeśli chodzi o rok przestępny (mamy 29 lutego) i przez to jest bootloop. Ale pewności nie mam żadnej, trzeba byłoby zobaczyć, czy jutro sytuacja nie wróci do normy.

Opublikowano

Problem powoduje apka System UI Plugin. Aktualizacja tej aplikacji, która dzisiaj poszła, jest niekompatybilna z MIUI. Niestety bez włączonego debugowania USB czy odblokowanego bootloadera jedyną opcją, żeby naprawić problem, jest wipe data (lub instalacja HyperOS przez MiAssistant, o ile już zostało wydane dla konkretnego telefonu i wersji regionalnej).

• Sad 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przed chwilą telefon (Xiaomi 13) wrócił z serwisu (wysyłka+naprawa) po równym tygodniu i ... wgrany mam system HyperOS i wszystkie dane zachowane, także jestem mega zadowolony :)))