Kamil Karpiesiuk Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Witam, kupiłem dzisiaj frytkownice beztłuszczową i mam problemy przy próbie podłączenia jej do aplikacji Xiaomi Home. O ile sama aplikacja widzi urządzenie Tak przy próbie wyszukania sieci WiFi nic mi nie znajduje Resetowałem wifi w urządzeniu, resetowałem router do fabryki. Mój router to Archer c6 I mam 2 sieci, 2.4 i 5g, telefon w trakcie próby wyszukania był połączony z 2.4 A mimo to żadna sieć nie wyszukuje się. Z góry dzięki za pomoc
Netoper Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Spróbuj na innym telefonie ustawić hotspota i zobacz czy zaskoczy.Czasami zdarzają się modele routerów z którymi urządzenia Xiaomi ciężko współpracują.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kamil Karpiesiuk Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Opublikowano 23 Lutego 2024 Dalej to samo, nic nie wyszukało
Netoper Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 A weź jeszcze wyłącz w fonie bluetooth i zobacz wtedy czy aplikacja widzi urządzenie, jak nie widzi to może być że moduł wifi leży we frytkownicy.Zerknij w instrukcję jak wygląda reset frytki, i może po resecie odżyje.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kamil Karpiesiuk Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Opublikowano 23 Lutego 2024 Żeby wgl wyszukać urządzenie to telefon musi mieć odpalone bt
Marek Gaj Opublikowano 14 Marca 2024 Opublikowano 14 Marca 2024 Czy komuś udało się to ustrojstwo połączyć z siecią?!
DukeN Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Odświeżę temat, właśnie kupiłem, włączyłem i taki sam problem z dodaniem urządzenia do mi home, identyczne jak w temacie. Udało Ci się rozwiązać problem? Edytowane 7 Grudnia 2024 przez DukeN
DukeN Opublikowano 7 Grudnia 2024 Opublikowano 7 Grudnia 2024 W dniu 23.02.2024 o 16:27, Kamil Karpiesiuk napisał(a): Żeby wgl wyszukać urządzenie to telefon musi mieć odpalone bt Odświeżę temat, właśnie kupiłem, włączyłem i taki sam problem z dodaniem urządzenia do mi home, identyczne jak w temacie. Udało Ci się rozwiązać problem?
DukeN Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Cóż, odpowiem sam sobie. A może komuś się przyda. Wychodzi na to że Poco F5 pro jest zbyt nowoczesny i nie chce współpracować z frytkownicą. Mam starego MI5 i po instalacji apki mi home od razu połączył się z frytkownicą, zaktualizował oprogramowanie układowe i działa. Można temat zamknąć.
DukeN Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 3 godziny temu, DukeN napisał(a): Cóż, odpowiem sam sobie. A może komuś się przyda. Wychodzi na to że Poco F5 pro jest zbyt nowoczesny i nie chce współpracować z frytkownicą. Mam starego MI5 i po instalacji apki mi home od razu połączył się z frytkownicą, zaktualizował oprogramowanie układowe i działa. Można temat zamknąć. @Kacper Skrzypek a może gdzieś głęboko w ustawieniach jest opcja którą można włączyć/wyłączyć. Skoro emeryt Mi5 łączy się bez problemu to dlaczego zeszłoroczny model klęka przed zwykłą frytkownicą?
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Nie wiem, czy tu nie chodzi o przybliżoną lokalizację, swego czasu z nią były jakieś problemy. Ale ręki nie dam sobie uciąć, nie mam jak tego sprawdzić.
Lech K. Opublikowano 9 Grudnia 2024 Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Miałem te same kłopoty w Xiaomi 13T pro. Korzystam z telefonu jako hotspot jednocześnie. Za którymś razem udało się wszystko. Rzeczywiście lokalizacja dokładna też ma znaczenie. Przed ostatnim dodawaniem urządzeń a miałem je dwa do dodania Xiaomi Vacum X20+ i Xiaomi Air fryier 5,5l . Wyczyściłem wszystkie dane w aplikacji i ponownie ją zainstalowałem. Urządzenia: przywróciłem ustawienia fabryczne: We frytownicy to proste Ustawienia-WiFi-Tak, w odkurzaczu przycisk - Reset. Na laptopie sprawdziłem jak mam ustawione parametry mojej sieci (hotspot z telefonu). Sprawdziłem ustawienia WiFi w telefonie. To wszystko, nie wiem czy przypadek po wgraniu najnowszego HyperOS 2.0 i Androida 15 były różnice. Nie ustawiałem dane w aplikacji Mi Home ręcznie a za każdym razem zczytywałem z kodu bar z instrukcji. Może moje uwagi są chaotyczne ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Jakby coś mogę przesłać zrzuty z telefonu. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez Lech K.
DukeN Opublikowano 9 Grudnia 2024 Opublikowano 9 Grudnia 2024 4 godziny temu, Lech K. napisał(a): Miałem te same kłopoty w Xiaomi 13T pro. Korzystam z telefonu jako hotspot jednocześnie. Za którymś razem udało się wszystko. Rzeczywiście lokalizacja dokładna też ma znaczenie. Przed ostatnim dodawaniem urządzeń a miałem je dwa do dodania Xiaomi Vacum X20+ i Xiaomi Air fryier 5,5l . Wyczyściłem wszystkie dane w aplikacji i ponownie ją zainstalowałem. Urządzenia: przywróciłem ustawienia fabryczne: We frytownicy to proste Ustawienia-WiFi-Tak, w odkurzaczu przycisk - Reset. Na laptopie sprawdziłem jak mam ustawione parametry mojej sieci (hotspot z telefonu). Sprawdziłem ustawienia WiFi w telefonie. To wszystko, nie wiem czy przypadek po wgraniu najnowszego HyperOS 2.0 i Androida 15 były różnice. Nie ustawiałem dane w aplikacji Mi Home ręcznie a za każdym razem zczytywałem z kodu bar z instrukcji. Może moje uwagi są chaotyczne ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Jakby coś mogę przesłać zrzuty z telefonu. Już sobie poradziłem, właściwie nie ja tylko czary. Chciałem jeszcze raz spróbować połączyć telefon fryerem a tu zaskoczenie, już był połączony. I działa. Nie mam pojęcia co się tu wydarzyło ale sam efekt jest dla mnie sukcesem.
Rekomendowane odpowiedzi