Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Stycznia 2024 Opublikowano 17 Stycznia 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.2.0.UMGMIXM dla telefonu Redmi Note 12 NFC (nazwa kodowa topaz). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_TOPAZ_OS1.0.2.0.UMGMIXM_os1-14.zip/download Osoby posiadające Redmi Note 12 bez obsługi NFC muszą wgrać ROM dla nazwy kodowej TAPAS. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 2
wypcio Opublikowano 17 Stycznia 2024 Opublikowano 17 Stycznia 2024 Instalowałem rom na czytso przez fastboot po logo mi biały ekra i telefon sie uruchamia ponownie
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2024 Bo na razie ROM jest usunięty. Tak jak wspomniał @wypcio, jest problem z uruchomieniem telefonu.
dwarfen Opublikowano 17 Stycznia 2024 Opublikowano 17 Stycznia 2024 Mam nadzieję że szybko to zostanie naprawione.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2024 Nie mamy logów. Bez logów trudno to ogarnąć. 1
dwarfen Opublikowano 17 Stycznia 2024 Opublikowano 17 Stycznia 2024 (edytowane) Taki pech że tylko ten model z problemami... Edytowane 17 Stycznia 2024 przez dwarfen
Kocur Official Opublikowano 18 Stycznia 2024 Opublikowano 18 Stycznia 2024 (edytowane) Akurat na mój model gdzie czekałem od kąd była pierwsza informacja o hyperos Edytowane 18 Stycznia 2024 przez Kocur Official
wypcio Opublikowano 18 Stycznia 2024 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Możesz zainstalować elitrom lite bazuje na hyperos Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka 1
Matadrox Opublikowano 24 Stycznia 2024 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Czyli co, rom nadal jest nie dostępny?Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2024 Nadal. Nie mamy logów. 1
wypcio Opublikowano 24 Stycznia 2024 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Ja logów nie podeślę ponieważ tego romu już nie posiadam Prawdopodobnie logów nie wyśle nikt każdy posiadający ten zepsuty ROM usunął Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
dwarfen Opublikowano 24 Stycznia 2024 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Czy ktoś te Romy w ogóle testuje ? Jak wygląda taki proces gdy coś nie działa? Szanowni admini działają czy komuś zlecają czy czekają aż dostaną kolejną wersję od Xiaomi ?
Master Opublikowano 24 Stycznia 2024 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Godzinę temu, dwarfen napisał(a): Czy ktoś te Romy w ogóle testuje ? Jak wygląda taki proces gdy coś nie działa? Szanowni admini działają czy komuś zlecają czy czekają aż dostaną kolejną wersję od Xiaomi ? testujemy my ... czyli wszyscy załoganci i admini też na forum Xiaomi eu i innych lokalnych ... jak nasze miui polska ... ogólnie temat ogarnia ekipa Xiaomi eu - te lokalne fora i admini przekazują uwagi dalej i zajmują się głównie tłumaczeniami ... 1
dwarfen Opublikowano 24 Stycznia 2024 Opublikowano 24 Stycznia 2024 To stwierdzenie że nie ma logów to znaczy że u Was działa czy też że nie działa i nie można tych logów wygenerować? Co teraz w takim przypadku gdy logów brak?
Master Opublikowano 24 Stycznia 2024 Opublikowano 24 Stycznia 2024 (edytowane) 22 minuty temu, dwarfen napisał(a): To stwierdzenie że nie ma logów to znaczy że u Was działa czy też że nie działa i nie można tych logów wygenerować? Co teraz w takim przypadku gdy logów brak? wiesz - te logi po prostu są dużą wskazówką i pomagają ogarnąć problem ... jeśli admin ma tego typu problem to sam sobie te logi wygeneruje i zgłasza temat dalej lub poprawia w miarę możliwości ... changelogi takich zmian możesz np. zobaczyć na forum xiaomi eu - tam przy temacie np. dotyczącym kolejnych wersji rozwojowych jest to wyszczególnione jaka ekipa co poprawiała ... a jeśli nie ma u niego tego problemu lub dotyczy to modelu którego nie ma pod ręką to wtedy jest prośba o te logi w miarę możliwości ... ogólnie nie wszystko w romie Xiaomi CN da się poprawić własnymi siłami ... bo do części kodu nie na dostępu (jest "zaczerniony") tak więc na ile to jest możliwe ekipa Xiaomi eu to ogarnia / poprawia a my dostajemy kolejne wersje rozwojowe które sprawdzany "w praktyce" i wrzucamy info na forum ... no i tak to jakoś idzie 🙃 Edytowane 24 Stycznia 2024 przez Master 1 1
Matadrox Opublikowano 25 Stycznia 2024 Opublikowano 25 Stycznia 2024 To stwierdzenie że nie ma logów to znaczy że u Was działa czy też że nie działa i nie można tych logów wygenerować? Co teraz w takim przypadku gdy logów brak? Bez logów jest dużo trudniej. My jako userzy, instalując system i, stwierdzając problemy, generujemy logi i wysyłamy. Twórcy kompilacji, nie koniecznie mają czas, aby instalować u siebie taki rom, ba mogą nawet nie posiadać danego modelu. Dlatego to my jesteśmy taką pierwsza linią, mięsa armatniego niestety nie wszyscy też zdecydują się na instalację, bez pewności, że coś działa na pewno. Ja mając drugi bliźniaczy tali model, jestem skory ryzykować. Kłopot polega na tym, że za rzadko tu zaglądam. Trzeba to zmienić.Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2024 10 godzin temu, dwarfen napisał(a): To stwierdzenie że nie ma logów to znaczy że u Was działa czy też że nie działa i nie można tych logów wygenerować? Co teraz w takim przypadku gdy logów brak? Że nie działa. Mieliśmy Redmi Note 12 w wersji bez NFC, zreprodukowalismy problem, ale nie możemy znaleźć żadnych logów, więc nawet nie wiadomo, od czego można by zacząć rozwiązywanie tego problemu.
dwarfen Opublikowano 25 Stycznia 2024 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Pozostaje wierzyć że coś wymyślicie. W przeciwnym razie można temat zamknąć w oczekiwaniu na kolejną, tym razem sprawdzoną premierę HyperOS.
dwarfen Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Super że udało się naprawić problem. Czekamy na aktualizację
wypcio Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Kiedyś będzie Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego 2024 Autor Opublikowano 1 Lutego 2024 Rebuild poszedł na sourceforge. 1
wypcio Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Ja już używam hyperos instalowałem na czysto System działa płynniej pierwsze wrażenia pozytywne Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka 1
Matadrox Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Rebuild poszedł na sourceforge.Pierwszy link poprawny?Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
wypcio Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Poprawiony jest Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka 1
Matadrox Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 To w OTA też się pojawił?Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego 2024 Autor Opublikowano 1 Lutego 2024 Tak, ale z OTA nie ściągniesz, bo link się trochę zmienił. Tylko ręcznie.
wypcio Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Ja zawsze pobieram ręcznie ota czasem aktualizacjia się wywala podczas pobierania Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Matadrox Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Ostatni update mi ładnie wszedł po OTA. Ale ok zatem, będzie na ręcznymWysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
wypcio Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Plus kolejny brak podwójnego przycisku wi-fi coling w Orange Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
dwarfen Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Też zainstalowałem. Żadnych problemów i strat. Fajnie że mój stary motyw został Nowy system a stare motywy działają
wypcio Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Większość motywów działa na hyperos ja używam tylko ikon. Motywy często mają bugi Zniknęła możliwość zmiany rozmiaru ikon nigdzie znaleźć nie moge.Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego 2024 Autor Opublikowano 1 Lutego 2024 7 minut temu, wypcio napisał(a): Zniknęła możliwość zmiany rozmiaru ikon nigdzie znaleźć nie moge. Jest w ustawieniach > Tapeta i personalizacja > Ikony. 1
dwarfen Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Działa Wam super tapeta Księżyc? Jak wchodzę w nią to kręci się tylko kółeczko
wypcio Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Ja usunąłem super tapety Z baterią też jest Ok w idle większe użycie trochę AOD mam włączone i dużo powiadomień przychodzi mi dziś Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi