Skocz do zawartości

Redmi Note 12 NFC - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.2.0.UMGMIXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.2.0.UMGMIXM dla telefonu Redmi Note 12 NFC (nazwa kodowa topaz).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_TOPAZ_OS1.0.2.0.UMGMIXM_os1-14.zip/download

Osoby posiadające Redmi Note 12 bez obsługi NFC muszą wgrać ROM dla nazwy kodowej TAPAS.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 2
Opublikowano

Ja logów nie podeślę ponieważ tego romu już nie posiadam
Prawdopodobnie logów nie wyśle nikt każdy posiadający ten zepsuty ROM usunął
Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy ktoś te Romy w ogóle testuje ? Jak wygląda taki proces gdy coś nie działa? Szanowni admini działają czy komuś zlecają czy czekają aż dostaną kolejną wersję od Xiaomi ?

Opublikowano
Godzinę temu, dwarfen napisał(a):

Czy ktoś te Romy w ogóle testuje ? Jak wygląda taki proces gdy coś nie działa? Szanowni admini działają czy komuś zlecają czy czekają aż dostaną kolejną wersję od Xiaomi ?

testujemy my ... czyli wszyscy załoganci i admini też na forum Xiaomi eu i innych lokalnych ... jak nasze miui polska ... ogólnie temat ogarnia ekipa Xiaomi eu - te lokalne fora i admini przekazują uwagi dalej i zajmują się głównie tłumaczeniami ... 

• Thanks 1
Opublikowano

To stwierdzenie że nie ma logów to znaczy że u Was działa czy też że nie działa i nie można tych logów wygenerować? Co teraz w takim przypadku gdy logów brak? 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, dwarfen napisał(a):

To stwierdzenie że nie ma logów to znaczy że u Was działa czy też że nie działa i nie można tych logów wygenerować? Co teraz w takim przypadku gdy logów brak? 

wiesz - te logi po prostu są dużą wskazówką i pomagają ogarnąć problem ... jeśli admin ma tego typu problem to sam sobie te logi wygeneruje i zgłasza temat dalej lub poprawia w miarę możliwości ... changelogi takich zmian możesz np. zobaczyć na forum xiaomi eu - tam przy temacie np. dotyczącym kolejnych wersji rozwojowych jest to wyszczególnione jaka ekipa co poprawiała ... a jeśli nie ma u niego tego problemu lub dotyczy to modelu którego nie ma pod ręką to wtedy jest prośba o te logi w miarę możliwości ... ogólnie nie wszystko w romie Xiaomi CN da się poprawić własnymi siłami ... bo do części kodu nie na dostępu (jest "zaczerniony") tak więc na ile to jest możliwe ekipa Xiaomi eu to ogarnia / poprawia a my dostajemy kolejne wersje rozwojowe które sprawdzany "w praktyce" i wrzucamy info na forum ... no i tak to jakoś idzie 🙃

Screenshot_2024-01-24-23-17-41-655_com.chrome.dev.jpg

Edytowane przez Master
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Bez logów jest dużo trudniej. My jako userzy, instalując system i, stwierdzając problemy, generujemy logi i wysyłamy. Twórcy kompilacji, nie koniecznie mają czas, aby instalować u siebie taki rom, ba mogą nawet nie posiadać danego modelu. Dlatego to my jesteśmy taką pierwsza linią, mięsa armatniego niestety nie wszyscy też zdecydują się na instalację, bez pewności, że coś działa na pewno. Ja mając drugi bliźniaczy tali model, jestem skory ryzykować. Kłopot polega na tym, że za rzadko tu zaglądam. Trzeba to zmienić.

Opublikowano
10 godzin temu, dwarfen napisał(a):

Że nie działa. Mieliśmy Redmi Note 12 w wersji bez NFC, zreprodukowalismy problem, ale nie możemy znaleźć żadnych logów, więc nawet nie wiadomo, od czego można by zacząć rozwiązywanie tego problemu.

Opublikowano

Pozostaje wierzyć że coś wymyślicie. W przeciwnym razie można temat zamknąć w oczekiwaniu na kolejną, tym razem sprawdzoną premierę HyperOS.

Opublikowano

Ja już używam hyperos instalowałem na czysto
System działa płynniej pierwsze wrażenia pozytywne

• Like 1
Opublikowano

Ja zawsze pobieram ręcznie ota czasem aktualizacjia się wywala podczas pobierania

Opublikowano

Większość motywów działa na hyperos ja używam tylko ikon. Motywy często mają bugi
Zniknęła możliwość zmiany rozmiaru ikon nigdzie znaleźć nie moge.

Opublikowano

Ja usunąłem super tapety
Z baterią też jest Ok w idle większe użycie trochę AOD mam włączone i dużo powiadomień przychodzi mi dziś

dc0595804b0a93c49b159445ffb95948.jpg

• Like 1