Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh...jak tak chwalicie hyperOs to czy działają wam własne dźwięki powiadomień email zawsze instalowałem hyperOs przez fastboota zawsze z format data i za Chiny ludowe nie działały mi dźwięki powiadomień e-mail dlatego czekam na oficjalne wydanie hyperOs może naprawią a może nie...

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
26 minut temu, czarek1212 napisał(a):

Heh...jak tak chwalicie hyperOs to czy działają wam własne dźwięki powiadomień email zawsze instalowałem hyperOs przez fastboota zawsze z format data i za Chiny ludowe nie działały mi dźwięki powiadomień e-mail dlatego czekam na oficjalne wydanie hyperOs może naprawią a może nie...

rozumiem że masz na myśli wersję stable? bo oficjalne hyperos to tylko wersja CN ... a nasze Xiaomi eu to chyba powiedzieć że jest nieoficjalne 🙃 przynajmniej trzymając się tej nomenklatury ... ja u siebie z dźwiękami powiadomień nie mam problemów - z maila to nie wiem bo nie trzymam otwartej skrzynki non stop ... sprawdzę przy okazji - te maile to chodzi Ci o Gmaila czy co innego?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.01.2024 o 10:08, Tomek X13 napisał(a):

Witaj, Lukasz07!

Czy udało Ci się rozwiązać problem? U mnie również cały czas to nie działa poprawnie...

Pozdr!

Wyczyściłem jeszcze raz przez ADB i codziennie zapobiegawczo czyszczę pamięć podręczna galerii od 4 dni mam spokój narazie nie mam ochoty ani czasu instalować na nowo systemu. 

Edytowane przez Lukasz07
Opublikowano

kurde ja z galerii może nie korzystam często ale na razie zero złych objawów ... nic tam nie grzebałem - odpaliłem tylko te polecenia adb - raz - i wszystko jest ok ...

Opublikowano
31 minut temu, Master napisał(a):

kurde ja z galerii może nie korzystam często ale na razie zero złych objawów ... nic tam nie grzebałem - odpaliłem tylko te polecenia adb - raz - i wszystko jest ok ...

@Masterja odnoszę wrażenie że z tą galerią tak zaczyna się dziać jak długo jest nie zamykana i przejrze w niej większą ilość zdjęć... A jak już się zacznie to dziać wystarczy przeskoczyć 2-3 zdjęcia i się wysypuje. Mam gdzieś zapisanego crash loga ale jest jebitnie długi jakby ktoś był zainteresowany mogę przesłać 

Opublikowano
1 minutę temu, Lukasz07 napisał(a):

@Masterja odnoszę wrażenie że z tą galerią tak zaczyna się dziać jak długo jest nie zamykana i przejrze w niej większą ilość zdjęć... A jak już się zacznie to dziać wystarczy przeskoczyć 2-3 zdjęcia i się wysypuje. Mam gdzieś zapisanego crash loga ale jest jebitnie długi jakby ktoś był zainteresowany mogę przesłać 

ja jeszcze to potestuje ale do tej pory nie zdazyl mi sie zaden crash ... zwiecha itp. :) mozliwe ze niedlugo bedzie nowa beta to pewnie tam juz tym sie pobawie ... jakby co piszemy w temacie :)

Opublikowano

@Master chodzi mi o powiadomienia z Gmaila jak ustawisz swój dźwięk powiadomień to i tak jest odtwarzany podczas powiadomienia domyślny dźwięk irytujące to trochę albo ja tak tylko mam bo nikt nie zgłaszał tego problemu

Opublikowano
3 godziny temu, czarek1212 napisał(a):

@Master chodzi mi o powiadomienia z Gmaila jak ustawisz swój dźwięk powiadomień to i tak jest odtwarzany podczas powiadomienia domyślny dźwięk irytujące to trochę albo ja tak tylko mam bo nikt nie zgłaszał tego problemu

dźwięk się zmienia - tu no problem - przedstawiałem na różne w tych opcjach i działają ... druga sprawa to szybkość pojawienia się tych powiadomień 🙃

Screenshot_2024-01-04-20-33-24-455_com.android.settings.jpg

Opublikowano

Mi powiadomienia z Gmaila dzialają, ale mam to wylaczone, bo przychodzi dużo spamu i mnie co chwile dźwięk wkurza. Jedyne co miałem na HyperOS problem to w ogóle zanik wszystkich dźwięków, ale przecież to dev, mam na pulpicie rozpakowany ROM, wiec 3 minuty przez fastboot i wszystko działa. Nie żałuje , że przerzedłem z MIUI.

Opublikowano
4 minuty temu, kris68 napisał(a):

Mi powiadomienia z Gmaila dzialają, ale mam to wylaczone, bo przychodzi dużo spamu i mnie co chwile dźwięk wkurza. Jedyne co miałem na HyperOS problem to w ogóle zanik wszystkich dźwięków, ale przecież to dev, mam na pulpicie rozpakowany ROM, wiec 3 minuty przez fastboot i wszystko działa. Nie żałuje , że przerzedłem z MIUI.

zrobiłem tak samo jak Ty z gmailem - dokładnie z tego samego powodu 🙃 tego problemu z dźwiękami u mnie nie było ... (jeszcze?) zobaczymy co będzie z następna dev beta ... no ja w sumie nie miałem wyboru czy miui 14 czy hyper ... 🙃 trzeba docenić to co się ma - ogólnie jeśli chodzi o powiadomienia to jest luks - te apki z których korzystam zero problemów - część oczywiście celowo wyłączyłem właśnie żeby nie wkurzaly ...

Opublikowano

Master i tu masz dokladnie rację w końcu to dev wiec czasem cos wyskoczy ale jest tak przyjemny w korzystaniu na mojej 13, ze ty chyba na swojej 14 smigasz. Tylko wiesz ja mam taka zasade- wolalbym czekać na 14 albo 15 :) w wersji global i potem zaplacić za zdjęcie bootloadera nawet i 50$ i polską cenę. To nie to , ze nie przyjdzie zAli i że się boję tylko wkurzalo by mnie to , że musisz pamiętać zeby czasem nie zamknąc bootloadera bo jak mi się wydaje uceglilbys telefon. I tak bym to kontrolowal mając twojego smartfona ale chodzi o moj spokoj psychiczny , że tak to określę. Ale kazdy ma inne gusta,  plany , opcje i moze wybierać jak chce. Pozdrawiam.

Opublikowano
7 minut temu, kris68 napisał(a):

Master i tu masz dokladnie rację w końcu to dev wiec czasem cos wyskoczy ale jest tak przyjemny w korzystaniu na mojej 13, ze ty chyba na swojej 14 smigasz. Tylko wiesz ja mam taka zasade- wolalbym czekać na 14 albo 15 :) w wersji global i potem zaplacić za zdjęcie bootloadera nawet i 50$ i polską cenę. To nie to , ze nie przyjdzie zAli i że się boję tylko wkurzalo by mnie to , że musisz pamiętać zeby czasem nie zamknąc bootloadera bo jak mi się wydaje uceglilbys telefon. I tak bym to kontrolowal mając twojego smartfona ale chodzi o moj spokoj psychiczny , że tak to określę. Ale kazdy ma inne gusta,  plany , opcje i moze wybierać jak chce. Pozdrawiam.

tylko wiesz - zrobienie locka przypadkiem to trzeba się postarać ... a wgrywając rom przez fastboota czy twrp to w zasadzie trudno to wywołać ... stąd raczej tu bez obaw ... z drugiej strony zalety wersji global to właśnie oryginalny system + fabryczny lock + dodatkowe pasma GSM (słynne B20) - czyli to dobra opcja dla osób które chcą mieć rom w swoim języku i nie chcą bawić się customowymi romami + jeżdżą po trudno dostępnym terenie słabo nasyconym nadajnikami / do tego w starszych wersjach z limitem pasm ... ale my chcemy bawić się customowymi romami do tego unlocka chcemy mieć i go pożądamy 🙃 a brak tego pasma możemy przeboleć ... do tego za globala płacimy sporo więcej stąd w zasadzie np. dla mnie wersja global jest do niczego nie potrzebna ... a zaoszczędzona kasę można wydać na inne cele czy zainwestować i mieć z tego dodatkowy grosz 🙃 no ale oczywiście masz rację - dla każdego do wyboru do koloru - o gustach się nie dyskutuje 🙃 a na Ali to w ogóle jakieś zawyżone mają te ceny telefonów ... zdecydowanie lepiej cenowo i bezpieczniej jest wziąć z tradinga tym bardziej że mają już opcje z unlockiem ... (choć z dostępnością jeszcze bywa różnie ...)

Opublikowano

Master  no niestety to jest ta kasa, tu masz racje, a nie wiedziałem albo nie pamiętałem dokładnie czy kupiłeś na Ali, czy Trading. Masz racje, ze naprawdę trzeba się postarać, żeby zablokować i uceglić telefon, no ale jak sam widzisz co jakiś czas, takie przypadki są na naszym forum opisywane. 

Marzy mi się przyszłościowo 15, ale to tylko marzenia nie będę co roku zmieniał smartfona już mi przeszły takie zagrania, starzeje się. W porównaniu z poprzednimi modelami Xiaomi a miałem ich bardzo dużo 13 naprawdę jest szybka, ma dobry procesor i dużo pamięci. A wiesz, że ja jako już prawie emerytowany zawodowo fotograf bardzo chciałem mieć w smartfonie optykę Leici - no jednak to stara i sprawdzona firma. I dosłownie się przekonałem, bo miałem przez chwilę iPhona, jednak Xiaomi tutaj wymiata. A ten telefon (a Twój dużo bardziej pewnie) może służyć mi i do pracy, zabawy i wielu innych rzeczy no i odjazdowe zdjęcia jak się postarasz. A jak jeszcze czasem do pracy testowo wykorzystuję nowe programy z AI do obrabiania fotek, pewnie też próbowałeś, to niejeden zdziwiłby się, jakie efekty można osiągnąć. Szkoda, ze nie mogę tu wrzucić kilku fotek nie do końca mojej Pani, byłoby się czym pochwalić no ale RODO, a po drugie nie chce, żeby jej zdjęcia pływały w necie. Wystarczy mi dla mojego i jej zadowolenia. A, że kupiłem dość drogą drukarkę i mam papier foto do niej, nie potrzebuję zakładu foto - bo wydrukowane fotki są po dopracowaniu idealne. Jak ona się cieszy to najważniejsze. Ależ się rozpisałem, ale naprawdę XIAOMI bardzo od jakiegoś czasu ruszył do przodu, i w sumie cena jest mniej ważna, ważne jest zadowolenie człowieka z posiadanego sprzętu.

Opublikowano

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić o co chodzi z tym "Usunięto ograniczenie dot. głośności dla regionów oznaczonych jako Europa Centralna (w tym Polska)" miałem wcześniej włączony region polska, później zmieniłem na Szwajcarie i wróciłem do PL i nie widze żadnej różnicy co do max głośności :)
i generalnie czy idzie jakoś zwiększyć tryb głośnomówiący? 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mateo912 napisał(a):

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić o co chodzi z tym "Usunięto ograniczenie dot. głośności dla regionów oznaczonych jako Europa Centralna (w tym Polska)" miałem wcześniej włączony region polska, później zmieniłem na Szwajcarie i wróciłem do PL i nie widze żadnej różnicy co do max głośności :)
i generalnie czy idzie jakoś zwiększyć tryb głośnomówiący? 

chodzi Ci o to żeby z głośników był lepszy (głośniejszy dźwięk?) jeśli tak to apka volume booster goodev ... jest luks ... a ten dźwięk ograniczenia to podejrzewam że chodzi o bluetootha ...

@kris68 a to może pomysl o 14 ultra ... podobno ma być wersja global - na tyle na ile da się to wyczytać w necie ... choć to tylko spekulacje ... no ale i global to pewnie dowalą dobrze cenę 🙃 zobaczymy jak to wyjdzie w wersji CN ... podobno koniec 1 kwartału początek 2 ma być już wypuszczona ... był o tym ostatnio artykuł na tym portalu ... zobacz w aktualnościach ... ja ostatnio miałem okazję pogadać z zawodowym fotografem to był zachwycony zdjęciami z 14 pro ... ultra powinna być jeszcze lepsza ... będzie na najnowszym sonym oparta jak pamiętam ... 

Edytowane przez Master
Opublikowano
9 minut temu, Master napisał(a):

chodzi Ci o to żeby z głośników był lepszy (głośniejszy dźwięk?) jeśli tak to apka volume booster goodev ... jest luks ... a ten dźwięk ograniczenia to podejrzewam że chodzi o bluetootha ...

tak, żeby rozmowy były głośniejsze ;)
gdy puszcze muzykę max jest bardzo głośny a podczas rozmów nawet połowy z tego nie ma :)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mateo912 napisał(a):

tak, żeby rozmowy były głośniejsze ;)
gdy puszcze muzykę max jest bardzo głośny a podczas rozmów nawet połowy z tego nie ma :)

no to zobacz z ta apka - to ogólnie działa na głośniki ... może będzie też lepiej w trybie głośnomówiącym ... w sumie nie sprawdzałem ale jeśli chodzi o odtwarzanie i dźwięki systemowe jest dużo lepiej ... boosta ustawiłem na 50 procent ... i takie uwagi jeszcze - ustaw to na autostart i wyłącz oszczędzanie baterii miui - wrzuć na tryb bez ograniczeń - apke trzeba odpalić ręcznie po każdym restarcie telefonu a potem już cały czas działa sama w tle ...

Edytowane przez Master
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...