Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie będzie ciężko włączyć bootloader, bo w 14 teraz to niestety kosztuje i trzeba szukać ludzi w necie, którzy to robią, są informacje na forum tylko poszukać.  Ale nie jestem pewien piszę z pamięci cos koło 50 $ i często trzeba to zamienić na kryptowalutę. Tylko trzeba policzyć, co się bardziej opłaca, czy kupić chińską 14, czy kupić w polskiej dystrybucji, co będzie więcej kosztowało. Chyba jednak w Polsce drożej, ale to już twoja decyzja. Chyba że posługujesz się choć trochę angielskim to wersja chinska, ale na pewno Cię skusi polskie oprogramowanie z nagrywaniem i innymi dodatkami.

Opublikowano
37 minut temu, Tomasz Pry napisał(a):

To może sobie wybiorę wersję Xiaomi 13 z oprogramowaniem Xiaomi.eu tam jest język polski i wszystko dobrze chodzi włącznie z płatnościami.

To z grubsza jest tak jak napisał przedmówca ... tak w 13 jak i w 14 możesz wrzucić rom Xiaomi eu - z tym że odblokowanie to chyba już nie jest tylko problem 14tek ale u innych modeli też bo podobno Xiaomi już tak zgód na to nie wydaje automatem jak kiedyś ... Tak więc kupując chińczyka 13tke też możliwe że trzeba będzie unlocka robić "na lewo" 🙃 można też odpuścić sobie xiaomi eu i siedzieć na oryginalnym romie - a wrzucić sobie np. taki soft który pozwala pobierać ze sklepu Play apki w polskich wersjach - na trading shenzen gdzieś to widziałem - jest do tego cala instrukcja ... Tak więc zasadniczo system byłby po angielsku ale reszta już po naszemu ... Mozesz też szukać globalnej wersji 13tki i darować sobie xiaomi eu ... Albo czekać na globalna wersję 14tki - premiera możliwe że koniec lutego - dostępność początek marca ... No ale tu trzeba się liczyć ze sporą dopłata ... Są więc różne opcje no i trzeba się na coś zdecydować 🙃

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tomasz Pry napisał(a):

To może sobie wybiorę wersję Xiaomi 13 z oprogramowaniem Xiaomi.eu tam jest język polski i wszystko dobrze chodzi włącznie z płatnościami.

Tak, TradingShenzen ma taką opcję, wprawdzie trzeba poczekać dłużej kilka dni na odblokowanie przez nich BL i wgranie xiaomi.eu, ale za to nic to u nich nie kosztuje. Przynajmniej dla Xiaomi 13, tak że to jest dobry wybór, bootloader zawsze możesz zablokować kiedy tylko zrobi się niefajnie z Googlem.

Edit: sorry, jednak kosztuje, nie odświeżyła mi się cena, ale masz za to pewność, że niczego nie zepsujesz ;) 

Edytowane przez Test
Opublikowano (edytowane)

Są nawet w stanie odblokować 14

, mają swoje sztuczki tak napisali. A cena między 14 a 13 to ok 500 zl tylko te softy takie nie do końca. Przy globalnym Romie i 13 brak płatności Google pay. Trzeba chyba poczekać na rozwój sytuacji.

Edytowane przez Tomasz Pry
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz Pry napisał(a):

Są nawet w stanie odblokować 14

, mają swoje sztuczki tak napisali. A cena między 14 a 13 to ok 500 zl tylko te softy takie nie do końca. Przy globalnym Romie i 13 brak płatności Google pay. Trzeba chyba poczekać na rozwój sytuacji.

do płatności Googla są fixy ... popatrz co piszą ludzie tu na forum - w szczególności wejdź w modyfikacje systemowe - i tam zobacz wątek dla najnowszej rozwojowej ... najnowszy fix który instalujesz jest bodajże z 5 grudnia ... w globalnym nie wiem jak to jest ... to forum dla użytkowników wersji Xiaomi eu 🙃 globalem ekipa Xiaomi eu się nie zajmuje ... tam jak coś wywali trzeba czekać aż Xiaomi zareaguje ... a kiedy to będzie to tu nikt Ci nie powie ...

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Właśnie otrzymałem informację z tragingshenzen że 14 będą od dziś odblokowywać i dostępne będzie Xiaomi.eu.

Edytowane przez Tomasz Pry