ricki Opublikowano 13 Grudnia 2023 Opublikowano 13 Grudnia 2023 no u mnie też zaraz powinno być ... a macki dzisiaj przycieli im solidnie oby jeszcze rano dobrze poszło ... wiesz ja to zawsze tak robię że jak przychodzi to powiadomienie od kuriera to wysyłam mu smsa że jestem na miejscu i w sumie do tej pory jakoś obyło się bez przygód ... nie wiem czy oni tam robią powtórne doręczenie - zakładam że tak ... w ostateczności odbierzesz osobiście ... Dzis etui dotarło, fajne jest
Master Opublikowano 13 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2023 9 minut temu, ricki napisał(a): 16 godzin temu, Master napisał(a): no u mnie też zaraz powinno być ... a macki dzisiaj przycieli im solidnie oby jeszcze rano dobrze poszło ... wiesz ja to zawsze tak robię że jak przychodzi to powiadomienie od kuriera to wysyłam mu smsa że jestem na miejscu i w sumie do tej pory jakoś obyło się bez przygód ... nie wiem czy oni tam robią powtórne doręczenie - zakładam że tak ... w ostateczności odbierzesz osobiście ... Dzis etui dotarło, fajne jest wiem 🙃 moim zdaniem lepszego nie ma ... stąd polecam ... byle czego nie ma co rekomendować 🙃 ja jeszcze czekam ...
ricki Opublikowano 13 Grudnia 2023 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Używa ktoś może jakiejś ładowarki indukcyjnej w 14? Jeśli tak proszę o polecenie w miarę szybkiej
Master Opublikowano 13 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2023 (edytowane) 52 minuty temu, ricki napisał(a): Używa ktoś może jakiejś ładowarki indukcyjnej w 14? Jeśli tak proszę o polecenie w miarę szybkiej ja oryginalnej Xiaomi 55w - tej podstawkowej - żadnych problemów już chyba z 2.5 roku ... 50w max jest wskazanie na telefonie - tylko trzeba mieć kabelek minimum 3.25 A i 20 V żeby to dobrze zaskoczyło ... a jeśli chodzi o kabelek - bo mi np w ogóle nie pasuje ten biały z zestawu i szukałem czegoś czarnego - to kupiłem ten i polecam - nawet bez problemu ładuje 14 pro z mocą 120 w ... do tego świetny jakościowo i cenowo sensowny ... teraz mam właśnie sieciowa przez niego podłączona do tej bezprzewodowki ... https://a.aliexpress.com/_EGLlNGd Edytowane 13 Grudnia 2023 przez Master
ricki Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Taką jak ta masz?https://a.aliexpress.com/_EwqH9HB
Master Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, ricki napisał(a): Taką jak ta masz? https://a.aliexpress.com/_EwqH9HB tak ... tylko kupiłem w dobrej cenie na olx od jakiegoś typa ... tam coś około 100wki z przesyłką mi wyszło ... i to 2.5 roku temu ... tu na Ali w ludzkiej cenie ... https://a.aliexpress.com/_EH1W36p Edytowane 14 Grudnia 2023 przez Master
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) deleted Edytowane 19 Września 2024 przez chomiczek deleted
Master Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2023 ciekawe jak długo by ładowało od zera do 100 procent przy maks 20 watach ... ja jak ładowałem swoją mi 11 tak praktycznie od zera do 100 to jakieś 45 minut może maks 50 ... tam bateria była 4600 ... to było z mocą maks 50w bezprzewodowo no ale też ładowanie nie jest z taką mocą cały czas ... te 50 Wat to tylko początkowy etap a potem zwalnia pewnie gdzieś o połowę ... w sumie uznałem że nie ma sensu wymieniać tej ładowarki bo tak 11 jak i 14 mają maks właśnie te 50 watów ... a szybkość ładowania jest dla mnie w zupełności zadowalająca - w ogóle 14 rewelacyjnie trzyma baterie i nie trzeba tak często doładowywać jak przy mi 11 - choć i tam nie było źle ...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2023 Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) deleted Edytowane 19 Września 2024 przez chomiczek deleted
Master Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) u mnie stan był bez zarzutu ... i jest zresztą dalej - wystawiłem swoją na olx ... a druga co zamówiłem to utknęła gdzieś u nas chyba już w kraju ... od wtorku zero zmiany w statusie ... przykra sprawa ... ja dwie w sumie takie zamawiałem i dwie były ok ... jeśli to dla Ciebie pocieszenie to ja swojej pewnie w ogóle nie dostanę ... status już padł ... załącznik ... podejrzewam że ktoś mógł podprowadzić (i przy okazji rozczarował się zawartością ...) albo jest zniszczona i poszła na śmietnik 🙃 tak czy siak trzeba zamówić druga i tym razem normalnie przez pocztę a nie przełączać na DHL ... jak chcesz moge Ci swoja wyslac - czarno srebrną - zrob zwrot do nich i niech kase oddadza a juz bedziesz miec obudowe ... co prawda bez czerwonego - to wolniej telefon bedzie chodzil ale zawsze nie bedziesz musial zamawiac drugi raz no i masz pewnosc ze bedzie oki a ze mna sie rozliczysz jak chinczyki Ci kase zwroca - no problem z mojej strony Edytowane 15 Grudnia 2023 przez Master
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) deleted Edytowane 19 Września 2024 przez chomiczek deleted
ricki Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Chyba mam to samo. Protestuje w święta ale na ten moment raczej etui idzie do kosza
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) deleted Edytowane 19 Września 2024 przez chomiczek deleted
Master Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) przelazałem na drugą stronę chaty - dość sporej - kilkanaście metrów od routera + ściana - jak w załączeniu - jeszcze GSM złapało sieć 900tke (poprzednio sprawdzałem na 2600) Edytowane 21 Grudnia 2023 przez Master
Master Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) no ale właśnie pytanie jest po co? na pewno będzie nieco lepiej ale to nie ma dla mnie żadnego znaczenia ... tak zasięg GSM jak i wifi jest więcej niż wystarczający ... czy mam 4 czy 5 kresek na GSM nie robi mi żadnej różnicy ... wifi działa bardzo dobrze nawet przy moim marnym routerze a dalej jak się oddalilem teraz fizycznie nie dam rady ... tak jak pisaliśmy na priv - jeszcze w sobotę wieczorem sprawdzę na mieście w kilku punktach jak to się zachowuje ... wieczorem wysłałem Ci jak wygląda siła sygnału na paśmie 2600 a teraz mi przelaczylo na 900 to też wrzuciłem ... żadnych problemów ze spadkiem siły sygnału ... a to skrajne częstotliwości (800 nie połączy bo nie ma B20 fizycznie w modemie ...) czyli 900 i 2600 to skrajna rozpiętość możliwa u mnie fizycznie do uzyskania ... na wszelki wypadek porównawczo B7 w załączeniu ... Edytowane 21 Grudnia 2023 przez Master
Master Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, chomiczek napisał(a): to było pytanie/propozycja taka luźna.. może by pokazało jaka jest faktyczna różnica w przypadku PRO i zwykłej, ja postaram się dzisiaj wieczorem (jutro) zrobić taki test, żeby zobrazować jaka jest różnica w moim (jak sie okazuje nie tylko moim) przypadku. spoko - tez zobacze przy okazji - ale jestem zaskoczony ze u Ciebie sa takie roznice ... jak pisales ze spada Ci do jednej kreski zasieg ... u mnie stabilnie 4 albo 5 ... i to na roznych czestotliwosciach ... do tego skrajnych ... a to ze trzyma mi dobrze na tym moim CISCO i to w takiej odleglosci to jestem zaskoczony ... bo to takie byle co z kablowki ... na mi 11 z taka sama obudowa byla jedna kreska zasiegu albo w ogole rozlaczalo ... w tym skrajnym oddaleniu ... jeszcze sprawdze na miescie w sobote jak to wyglada ... tak jak pisalismy - w mi 14 jest jedno wyjscie / wejscie antenowe mniej - czyzby to robilo az taka roznice? ciekawa sprawa ... update - test w innej lokalizacji - dwa bloki obok - niski parter (u mnie 1sze piętro) - jak w załączeniu ... router jeszcze gorszy niż u mnie - starenki Asus z jedną małą anteną ... Edytowane 21 Grudnia 2023 przez Master
ricki Opublikowano 23 Grudnia 2023 Opublikowano 23 Grudnia 2023 3mk rozszerzyło ofertę o szkło hartowane do 14https://sklep.3mk.pl/pl/c/14/6655
pobudi Opublikowano 4 Stycznia 2024 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Na allegro są do 14pro od 3mk a na stronie oficjalnej nie ma. Dziwne 😉
Master Opublikowano 4 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2024 25 minut temu, pobudi napisał(a): Na allegro są do 14pro od 3mk a na stronie oficjalnej nie ma. Dziwne 😉 ja pewnie w tym miesiącu będę zamawiać matowe od 3mk ... tam coś koło 60 zeta chyba kosztuje jak pamiętam ... na oficjalnej w zeszłym miesiącu były bo sam widziałem ... a teraz nie wiem ... zerknę przy okazji 🙃
kris68 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Opublikowano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Ja u siebie w Bochni mam inaczej jak chodzi o szklo-ktoś z kasą w Galerii otworzył 2 punkty, masa sprzętu i akcesoriów, ale najważniejsze, na dwóch stoiskach mają plotery do szkła hybrydowego,czy jakiejś wzmacnianej folii - od zawsze się tam zaopatruje i to potrafi wytrzymać 2 lata, przy upadku pajęczyna, ale zawsze wyświetlacz caly - do wyboru błysk czy matowe - nawet do najnowszych modeli - wycinają plotterem i nakladają - zawsze biore matt - z tym, ze cena 99 zł. Natomiast nie chce skłamać do X 13 kupiłem szkło hartowane bodajże Spingen ( jak coś proszę mnie poprawić) za 80 zł szt., ale naprawdę szkło. Jest ochrona naprawdę, choć bardzo dbam o swoje smartfony, bo zawsze dokupuje jakieś fajne firmowe skórzane etui z klapką, tak mam. Teraz przed sylwestrem znalazłem na Ali fajne, pisało naturalna skora, no najtańsze nie bylo - będzie u mnie 11-16 stycznia. Sorry za jakość, ale zdjęcia robione o 3 w nocy: wi-fi Play w całym mieszkaniu, blok 50 m, no i twarde szkło na wyspie obiektywów. Mimo twardego szkła dotyk działa idealnie i momentalnie. Edytowane 5 Stycznia 2024 przez kris68 zdjecia
TheKaaC Opublikowano 27 Stycznia 2024 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Polecicie jakieś szkło/folie do Xiaomi 14, coby nie było problemów z odciskiem palca ?
Master Opublikowano 27 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2024 3 godziny temu, TheKaaC napisał(a): Polecicie jakieś szkło/folie do Xiaomi 14, coby nie było problemów z odciskiem palca ? zobacz może matowe 3mk ... https://sklep.3mk.pl/pl/p/Folia-matowa-na-Xiaomi-14-Pro-3mk-SilkyMatt-Pro/70426 coś takiego ... ogólnie jeśli chodzi o odciski pazurów to właśnie trza coś szukać z matowym wykończeniem ...
grzegorz.lki Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Cześć. Panowie posiadający #Xiaomi14 czy któryś byłby zainteresowany poniższym case / ramką aluminiową. Nowy, nieużywany prosto z Aliexpress. Cena 30zł plus przesyłka. Wystawię na OLX lub Allegro lokalnie jak ktoś chce.
Rekomendowane odpowiedzi