Jump to content

Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.4.0.TKCMIXM - Android 13

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 Pro 5G / POCO X4 Pro 5G (nazwa kodowa: veux).

ROM oparty na wersji globalnej - wersja chińska (TKCCNXM) nie posiada wsparcia dla modułu NFC z wersji globalnej (obie wersje mają inne moduły, skutkiem czego NFC chińskie nie działa na Globalu i vice versa). Jeśli chcemy mieć działające NFC na modelach Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G, należy wgrać wersję Z TEGO WĄTKU.

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_VEUXG_V14.0.4.0.TKCMIXM_v14-13.zip/download,

ROM można zainstalować zarówno w trybie fastboot, jak i TWRP - poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Na tym ROM-ie domyślnie nie będzie działać Portfel Google. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Posted

Czym ten room różni się od wczorajszego? Właśnie udało mi się po długich bojach, dodać karty do wczorajszego roomu, a dzisiaj nowy.Jeżeli teraz mam magiska, to jak to zaktualizować, żeby nic nie zepsuć? Wszystko od nowa mam robić? Magiskiem przerabiać plik boot.img?

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

Posted
Teraz, rafi243 napisał(a):

Czym ten room różni się od wczorajszego?

Listopadowe poprawki zabezpieczeń.

Teraz, rafi243 napisał(a):

Jeżeli teraz mam magiska, to jak to zaktualizować, żeby nic nie zepsuć? Wszystko od nowa mam robić? Magiskiem przerabiać plik boot.img?

Wystarczy przerobić plik boot.img. Mozesz to zrobić nawet przed instalacją i potem zastąpić plik boot.img w paczce, wtedy będziesz miał od razu Magiska.

Posted
Wystarczy przerobić plik boot.img. Mozesz to zrobić nawet przed instalacją i potem zastąpić plik boot.img w paczce, wtedy będziesz miał od razu Magiska.
O ile dobrze rozumiem, to przerobiony plik przed instalacją romu, wkleić go do folderu "images" a "boot.img" usunąć? Bo przecież plik przerobiony będzie miał inną nazwę i raczej go nie zastąpi... No chyba że się mylę.
Sorry za te pytania, ale jestem zielony w tym temacie

Posted
1 minutę temu, rafi243 napisał(a):

O ile dobrze rozumiem, to przerobiony plik przed instalacją romu, wkleić go do folderu "images" a "boot.img" usunąć?

Tak, zmienić, usunąć boot.img i zmienić nazwę tego nowego pliku na boot.img

Posted

Dobra, działa. Było trochę kombinacji, ale się udało z tym nowym ROMem. Słabo jeszcze tego magiska ogarniamScreenshot_2023-11-20-21-18-51-618_com.google.android_gms.thumb.jpg.b5ca0d42da2bcf5fdf6f02b241e9b9a3.jpg

8d03cbeea586592a1a28e964db0679b1.jpg

Aktualizować PlayInyegrityFix do wersji 13.1? Bo trochę sie boję, żeby znowu czegoś nie popsuć 2c1f3d7aa68bfcecf254efdd33be76a3.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Co się stało z Xiaomi.eu w wersji 14 ? Wszystkie zniknęły do pobrania tylko 13 . Miui downloader to samo . Czy też tak macie ?SAVE_20231203_151813.thumb.jpg.ac91ec20d771afee738b89045294685c.jpg

Posted
Nie, tu chodzi znowu o kwestię Google Pay.
Poprawka naprawia Gpay? O co dokładnie chodzi?

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Po aktualizacji przez fastboot, nie działa widżet notatnika to znaczy jak wejdziesz do niego zapiszesz sobie notatkę ale nie pokaże ona się na widżecie na pulpicie jak to naprawić ? Również pogoda pokazuje stopnie F mimo iż ustawione są Celsjusza, nie ma również możliwości zmiany domyślnej przeglądarki.

Edited by arielgp2107