Skocz do zawartości

Czy google pay będzie działać na globalnym czy europejskim romie oficjalnym od xiaomi? Xiaomi 13 pro Chińska wersja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam xiaomi 13 pro z romem xiaomi eu społecznościowym, i nie jest mi on tak potrzebny, zaś potrzebne są mi płatności google pay na chwilę obecną i zastanawiam się, czy jak zainstaluję globala bądź wersję europejską to usługa google pay będzie bez błędu " niecertyfikowane urządzenie " działać? Czy raczej muszę z magiskiem coś kombinować i podobno wgrać jakieś moduły? Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Na globalu nie możesz zablokować bootloadera, więc przez samo to będzie brak certyfikacji.
A.od tygodnia google ostro mąci z certyfikacją i jest przez to kupa problemów żeby ich obejść co do płatności na dzień dzisiejszy jest 2-1 dla google

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Chyba że aplikacja twojego banku ma opcję blika zbliżeniowego to tutaj google nie ma nic do gadania.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 minut temu, Netoper napisał(a):

Na globalu nie możesz zablokować bootloadera, więc przez samo to będzie brak certyfikacji.

Cytuję z głównej strony:

"Alternatywy to powrót do wersji Global/China i zablokowanie bootloadera (trzeba tu zwrócić uwagę na posiadany model telefonu!) bądź aktywacja Blika Zbliżeniowego, o ile obsługuje go Wasz bank.

Więc chyba wprowadzasz pytającego w błąd.