hexi Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Witam, mam xiaomi 13 pro z romem xiaomi eu społecznościowym, i nie jest mi on tak potrzebny, zaś potrzebne są mi płatności google pay na chwilę obecną i zastanawiam się, czy jak zainstaluję globala bądź wersję europejską to usługa google pay będzie bez błędu " niecertyfikowane urządzenie " działać? Czy raczej muszę z magiskiem coś kombinować i podobno wgrać jakieś moduły? Proszę o odpowiedź.
Netoper Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Na globalu nie możesz zablokować bootloadera, więc przez samo to będzie brak certyfikacji.A.od tygodnia google ostro mąci z certyfikacją i jest przez to kupa problemów żeby ich obejść co do płatności na dzień dzisiejszy jest 2-1 dla googleWysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu TapatalkaChyba że aplikacja twojego banku ma opcję blika zbliżeniowego to tutaj google nie ma nic do gadania.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
dudijack Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 14 minut temu, Netoper napisał(a): Na globalu nie możesz zablokować bootloadera, więc przez samo to będzie brak certyfikacji. Cytuję z głównej strony: "Alternatywy to powrót do wersji Global/China i zablokowanie bootloadera (trzeba tu zwrócić uwagę na posiadany model telefonu!) bądź aktywacja Blika Zbliżeniowego, o ile obsługuje go Wasz bank. Więc chyba wprowadzasz pytającego w błąd.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Nie, nie wprowadza. Jeśli @hexi ma chińską wersję Xiaomi 13 Pro, to zablokować bootloader może TYLKO na ROM-ie China (stąd adnotacja o konieczności sprawdzenia modelu telefonu). Na Globalu bez PlayIntegrityFix płatności nie przejdą. 1
hexi Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Opublikowano 17 Listopada 2023 @Kacper Skrzypek masz jakiś poradnik co do zainstalowania globala z tym modułem " playintegrityfix " żeby działał na xiaomi 13 pro?
Rekomendowane odpowiedzi