Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mojego POCO F4 mam od roku - kupiłem, odblokowałem bootloader, wgrałem Xiaomi.EU i... używałem. Trochę już "wyrosłem" z zabawy romami, częstym flaszowaniem różnych systemów itp. Niestety komunikat przy kasie Biedronki oraz informacja na stronie głównej MIUI Polska uświadomiły mi, że będę musiał znowu pobawić się w modyfikacje. Przestały działać płatności Google :-( Dlatego chcę przywrócić oryginalny system i zablokować BL. Potrzebuję tylko przypomnienia czy to co zamierzam zrobić jest poprawne.

Z lektury tego forum wiem, że do tej operacji potrzebuję MiFlasha z opcją "Clean all and lock" - tu mam jasność. Problem mam tylko z doborem odpowiedniego romu. Pod recovery czy pod fastboot??? Tego nie ogarniam :-( No i czy Global czy EEA? Czy może Indonezja, który ponoć ma wciąż możliwość nagrywania rozmów?

Opublikowano
2 minuty temu, Mn1s1ek napisał(a):

Pod recovery czy pod fastboot???

Pod fastboot.

2 minuty temu, Mn1s1ek napisał(a):

No i czy Global czy EEA? Czy może Indonezja, który ponoć ma wciąż możliwość nagrywania rozmów?

To już zależy od Ciebie. Jeśli chcesz mieć nagrywanie, to Indonezja.

Opublikowano

W tej chwili nie wiadomo. Niby jest jakiś nowy fingerprint, który działa, ale skompilowanie 51 ROM-ów tylko po to, by za parę dni znowu okazało się, że Google to obejście usunęło, jest bez sensu. Próbujemy znaleźć jakieś bardziej trwałe rozwiązania, ale będzie o to już tylko coraz trudniej.

Opublikowano (edytowane)

To jeszcze poczekam z tym przejściem, ale mam pytanie w razie czego. Czy przechodząc na ROM Tajwan mogę zablokować BL bez konsekwencji? Mój 12X to global

Edytowane przez Tartary
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Podepne się. Ten sam problem Poco X5 Pro, odblokowany bootloader, wgrane Xiaomi.Eu. I zaczęły kucać płatności zbliżeniowe. Chce wgrać Miflashem Clean all and lock rom Indonesia Stable Fastboot V14.0.2.0.SMSIDXM.

czy to zadziała czy może być problem? 

obecnie mam OS1.0.6.0.UMSCNXM

Edytowane przez bart76