Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę OT, ale zapytam. Jak jest z gwarancją w Polsce na telefon kupiony na aliexpress, jest respektowana w polskim serwisie czy nie?

sędnięte z MI 12X

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.11.2023 o 13:10, ricki napisał(a):

zamówiłem 14 w piątek, czekam

Ja tak samo, już jest informacja w inposcie że jest w trakcie przygotowywania, śledzenie pewnie będzie dostępne jak już trafi do PL.

W dniu 19.11.2023 o 13:16, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zamawiałem Xiaomi 14. Przyszła normalnie, cła nie było. Jedynie chyba wersje pomylili, bo zamawiałem 8/256, a przyszła 12/256.

W tą stronę to spoko, gorzej jak pomylą się w drugą i jak to odkręcić.

Edytowane przez QQxQ
Opublikowano

Tez mam dziś do odbioru w paczkomacie. Tak że bez opłat. Teraz prośba co robić krok po kroku żeby odblokować bootloader i wgrać soft z polskim językiem. Dość dawno nie działałem w temacie wygrywania softu ostatnio z mi10

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ricki napisał(a):

Tez mam dziś do odbioru w paczkomacie. Tak że bez opłat. Teraz prośba co robić krok po kroku żeby odblokować bootloader i wgrać soft z polskim językiem. Dość dawno nie działałem w temacie wygrywania softu ostatnio z mi10

BL to nie jest to takie proste jak w poprzednich modelach, poczytaj wątek na forum odnośnie 14/14pro

Edytowane przez QQxQ
Opublikowano (edytowane)

deleted

Edytowane przez chomiczek
deleted
Opublikowano
1 godzinę temu, chomiczek napisał(a):

i tak, i nie ja odblokowywałem na https://jetunlock.com/ - warto napisać do kolesia, bardzo szybko pomógł - jedynie trzeba czekać na to, aż serwer będzie online, ale poszło w miarę sprawnie. Wymagane jest kupno/posiadanie kryptowaluty USDT (w sumie z tym najwięcej mi zeszło)

Dlatego napisałem że to nie jest takie proste

ja zamawiałem 12 listopada, przyszło GLS (przez Holandię), mam wersję 16/512 czarną.

Też zamówiłem tą wersję, zobaczymy kiedy dojedzie, u Mnie będzie szło InPostem

można albo zostawić oryginalny ROM i zmienić google play na polską wersje (jest instrukcja na trading) albo odblokować BL i wgrać bete HyperOS (niestety płatności działają tylko na chwilę ;) )

Właśnie ze względu na te płatności wstrzymam się z odblokowywaniem, na MI8 przestały mi działać nawet się tego nie spodziewałem ,a w wersji CHN/EN raczej powinny działać bez problemu.

Opublikowano (edytowane)

deleted

Edytowane przez chomiczek
deleted
Opublikowano (edytowane)

Telefon zamówiony 24.11 nadany 27.11 i dziś dojechał, szybka dostawa bez dodatkowych kosztów.
Od początku do końca jest możliwość śledzenia paczki wchodząc na chińską stronę i podając nr. w moim przypadku InPost.
Dojechał cały i taki jak zamówiłem.
Od razu jest zainstalowany sklep google i klawiatóra EU ale jednak wolałem go przywrócić do fabrycznych i sam zainstalowałem co trzeba.
Wszystko działa jak na tel z EU, oczywiście brak języka Polskiego i B20.

To dla tych co by się zastanawiali czy warto.

Edytowane przez QQxQ
Opublikowano

14 godzin temu, brawo napisał(a):

No to faktycznie identycznie 😁

Nie padło takie stwierdzenie
Są minusy i są plusy np. cena, zobaczymy za ile u Nas będzie kosztowała 14 i to pewnie tylko 8-12/256

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy jak kupię kupię telefon odblokowany już z wgranym xiaomi.eu (rozumiem, że z wgranym również TWRP?) to nie będzie później problemu, że telefon został odblokowany z innego konta Xiaomi niż przypisane do mnie? bo rozumiem, że taki telefon przychodzi czysty i przy pierwszym uruchomieniu podaję pod jakie konto Xiaomi go podpiąć?