Skocz do zawartości
  • 0

błąd w nowym oprogramowaniu Xiaomi 12 PRO MIUI by xiaomi.eu 14.0.15.0.TLBCNXM ROM Rebuild

Pytanie

Opublikowano

Już piąty raz ściągam aktualizację oprogramowania Xiaomi 12 PRO i gdy chce go instalować to ciągle pokazuje się błąd: Błąd sumy MD5.

Niech ktoś to w końcu naprawi.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A po instalacji tego ROMu będą działać płatności zbliżeniowe?
A jak mam zainstalować ten ściągnięty plik?
Bo on będzie be tego MD5, więc automatycznie nie rozpocznie się instalacja.
Trzeba jakoś ręcznie uruchomić instalację.
Czy przy wyłączonym telefonie wcisnąć jednocześnie klawisz start i zmniejszenia głośności?

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, daromir napisał(a):

A po instalacji tego ROMu będą działać płatności zbliżeniowe?
A jak mam zainstalować ten ściągnięty plik?
Bo on będzie be tego MD5, więc automatycznie nie rozpocznie się instalacja.
Trzeba jakoś ręcznie uruchomić instalację.
Czy przy wyłączonym telefonie wcisnąć jednocześnie klawisz start i zmniejszenia głośności?

md5 to tylko suma kontrolna właściwego pliku z romem - nie jest potrzebny do instalacji ... to wersja stabilna więc już pewnie ma poprawke dla Google Pay - płatności będą działać - instalujesz w trybie fastboot skryptem (update albo clean install z wipe data) albo wskazujesz paczkę z romem w trybie twrp (dajesz w updaterze uruchom w trybie recovery) - tak więc wedle uznania ... jak nie masz twrp to zostaje tylko opcja przez kompa i tryb fastboot w telefonie ...

• 0
Opublikowano

Ostatnio jak mi pobrał aktualizację, to automatycznie wszedł w proces instalacji, klikałem na INSTALUJ wybrałam plik i się zaintalował.
Więc chyba poczekam, aż po ściągnięciu niE BĘDZIE JUŻ BŁĘDU md5.

Ale na razie w ogóle nie wchodzi w tryb pobierania.

• 0
Opublikowano
30 minut temu, daromir napisał(a):

Ostatnio jak mi pobrał aktualizację, to automatycznie wszedł w proces instalacji, klikałem na INSTALUJ wybrałam plik i się zaintalował.
Więc chyba poczekam, aż po ściągnięciu niE BĘDZIE JUŻ BŁĘDU md5.

Ale na razie w ogóle nie wchodzi w tryb pobierania.

mi przez dwa i pół roku pobierania updatow chyba raz tylko się zdarzyło że był ten błąd md5 ... pobrałem ręcznie z serwera i poszło bezproblemowo ... automatycznie to po prostu robi restart do recovery (twrp) sam też możesz to zrobić tak jak pisałem powyżej - pobierz sobie rom z serwera (polecam nasz mirror polski o ile będzie dostępny - bardzo szybko ściąga) uruchom w recovery (twrp) i zapodaj install z tej paczki - powinno pójść elegancko ... z updaterem bywały już problemy stąd pobranie ręczne jest szybsze i pewniejsze - pobierasz dokładnie to samo co updater - to ta sama paczka z romem tyle że bez tego pliku md5 - ale jak pisałem - on nie jest wymagany do instalacji