wieszczu Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 cześć dzisiaj od popoludnia przestało mi działac google pay w telefonie - przy próbie płatności informacja, że twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa google, niestety nie zdążyłem zrobić screena pacjent MIUI xiaomi.eu 14.0.8.0 Stable, safetynet przechodzi na zielono... ktoś coś?
Master Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 7 minut temu, wieszczu napisał(a): cześć dzisiaj od popoludnia przestało mi działac google pay w telefonie - przy próbie płatności informacja, że twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa google, niestety nie zdążyłem zrobić screena pacjent MIUI xiaomi.eu 14.0.8.0 Stable, safetynet przechodzi na zielono... ktoś coś? poczytaj to https://miuipolska.pl/problemy-z-platnosciami-google-pay-na-rom-ach-xiaomi-eu/ u mnie też przechodzi safetynet - integrity już nie ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 Będą reuploady wersji stable, ale to potrwa trochę czasu.
wieszczu Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Opublikowano 10 Listopada 2023 nowy ROM reupload z wczoraj, dalej nie działa, można przyłożyć telefon do terminala, ale zwraca ODMOWA, basic integrity check na PASSED
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 Reupload z wczoraj, jeśli był, nie miał fixa. Ściągnij ROM jeszcze raz.
wieszczu Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) moze się źle napisało, albo źle wyraziłem, ROM sciagnalem przez aktualizacje, widziałem chyba datę 09/11, teraz na stronie widzę ze ma datę19/10 ogolnie zachowywal sie inaczej niz ostatni jaki mialem, wiec rozumiem, ze to ten z fixem juz device integrity i basic integrity passed Edytowane 10 Listopada 2023 przez wieszczu
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 Sprawdź Play Integrity. Jeśli jest tylko MEETS_BASIC_INTEGRITY, to nie masz fixa.
wieszczu Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Opublikowano 10 Listopada 2023 meets device integrity i meets basic integrity na ZIELONO
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 W takim razie spróbuj wyczyścić dane Portfela i dodać jeszcze raz karty.
d4rk Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 W dniu 9.11.2023 o 22:43, Kacper Skrzypek napisał(a): Będą reuploady wersji stable, ale to potrwa trochę czasu. A co jeśli mam Poco F3 z softem rozwojowym DEV. Wiadomo nie jest już aktualizowany. Będzie Reupload czy jedynie przejście na wersję Stable? Trochę mi się nie widzi przechodzenie na Stable i format danych. ☹️
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 Tylko przejście na stable. Na pewno stable ma nowsze poprawki zabezpieczeń niż beta, więc możesz spróbować przejść bez wipe.
wojted Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) U mnie nagle przestało działać Gpay na wersji 14.0.7.0. Zaktualizowałem do 14.0.8.0, nadal nie działało. Po wyczyszczeniu danych aplikacji Gpay płatności działają. A już miałem wracać na Globala. Niestety wczoraj płatności zbliżeniowe znów przestały działać Wróciłem na Global. To jednak trochę irytujące gdy przy kasie sklepowej terminal odrzuca płatność. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Listopada 2023 przez wojted
wojted Opublikowano 27 Listopada 2023 Opublikowano 27 Listopada 2023 Po przejściu na Global skończyły się u mnie problemy z płatnościami. Niestety przestało działać VoWiFi. Do ustawień modemu nie można się dostać na tym telefonie. Czy jest szansa, że jak wgram Global Indonezja to VoWiFi zacznie działać? I czy mogę zrobić to bez utraty danych?W tej chwili mam Miui 14.0.8.0 TKHMIXM.Przepraszam, ale dopiero teraz dotarło do mnie, że powinienem pytać o to w innym wątku 🫣Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 27 Listopada 2023 Opublikowano 27 Listopada 2023 Na PocoX3 Indonezja działa zarówno wowifii i volte (przynajmniej u mnie w Plusie.) W ustawienia modemu nie mogę wejść, tak samo jak na fabrycznym romie na EU, Zmiana romu niestety kasuje dane, bo to jest jak w windowsie stawianie systemu.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
wojted Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Też mam sieć w Plusie. Niestety voWiFi u mnie na Indonezji nie działa. Możę dlatego że jestem w Holandii w roamingu...?Właśnie wróciłem do Polski. Niestety VoWiFi w Polsce również nie działa. Nie ma sposobu, żeby to uruchomić na Globalu w tym telefonie?
Obcy Opublikowano 6 Lutego 2024 Opublikowano 6 Lutego 2024 Jaki jest status GPay na dzisiaj? Czy wersja stable rozwiązuje problem, czy trzeba coś jeszcze wgrać? 1
Ursusc360 Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 Poco f3 nie dziala portfel, integrity fix zainstalowany, rom to ostatnie wydanie beta. Jak to zalatac?
Master Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 Godzinę temu, Ursusc360 napisał(a): Poco f3 nie dziala portfel, integrity fix zainstalowany, rom to ostatnie wydanie beta. Jak to zalatac? jak masz starsza betę a stable jest datowane później to spokojnie możesz wrzucić jako update ... bez utraty danych i konieczności ponownej konfiguracji ...
Ursusc360 Opublikowano 9 Maja 2024 Opublikowano 9 Maja 2024 (edytowane) W dniu 6.05.2024 o 15:52, Master napisał(a): jak masz starsza betę a stable jest datowane później to spokojnie możesz wrzucić jako update ... bez utraty danych i konieczności ponownej konfiguracji ... Powinno pomoc na portfel? Edytowane 9 Maja 2024 przez Ursusc360
Master Opublikowano 9 Maja 2024 Opublikowano 9 Maja 2024 Teraz, Ursusc360 napisał(a): Powinno pomoc na portfel? a to trudno powiedzieć ... jeśli stable było w wersji rebuilda pod płatności to pewnie nie ... ale dev beta zawsze są jednak aktualniejsze niż stable i mają różne poprawki ... więc kwestia do rozważenia ... ja tylko z dev beta korzystam i zero problemów z portfelem Googla ... ogólnie do płatności podstawa to fix - moduł inject - ostatni z 29 lutego ... teraz były jakieś updaty portfela ze sklepa Play ale nadal jest ok - komunikat o spełnieniu wymogów bezpieczeństwa jest ...
wieszczu Opublikowano 23 Maja 2024 Autor Opublikowano 23 Maja 2024 fix z 22.05.2024, restart telefonu, dalej nie działa, do tej pory zawsze po instalacji najnowszego fixa i restarcie było OK, anyone?
Master Opublikowano 23 Maja 2024 Opublikowano 23 Maja 2024 10 minut temu, wieszczu napisał(a): fix z 22.05.2024, restart telefonu, dalej nie działa, do tej pory zawsze po instalacji najnowszego fixa i restarcie było OK, anyone? wyczyść jeszcze cache apki portfel i usługi Google Play ... zrób restarta i zarzuc jeszcze raz instalkę fixa ... u mnie wskoczyło ...
michaubpl Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 (edytowane) Czyszczony cache apki portfela i usługi Google Play Restart telefonu Ponownie wgrany Fix Co robić? Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez michaubpl
Master Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 daj troszkę czasu dla fixa żeby zadziałał ... powinien zaskoczyć bo już tu pisali załoganci że jest ok ... u mnie też wygląda że zaskoczył ... choć na razie na blika się przerzuciłem bo chyba google znowu zrobiło potwierdzanie wszystkich transakcji co bywa irytujące ... w bliku mam do 100wki bez potwierdzania i jest git 🙃 1
michaubpl Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 (edytowane) Teraz sprawdziłem i widzę, że pojawiła się wersja 2024.08.16 Instaluję Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez michaubpl 1
Master Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 12 minut temu, michaubpl napisał(a): Teraz sprawdziłem i widzę, że pojawiła się wersja 2024.08.16 Instaluję a wiesz że miałem właśnie do Ciebie napisać że jest nowa wersja i żebyś się upewnił że masz tą aktualna 🙃 uprzedziles mnie dosłownie o minutę ... 1
Rekomendowane odpowiedzi