doktor Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 witam, czy ktoś tak jak ja ma wątpliwości co do jakości zdjęć z x13 ? porównywałem fotki z mi 9t pro i mimo braku stabilizacji to 9 robi lepsze ostrzejsze fotki. te z X13 są jakby za ciemne, mam wrażenie ze nie lapie tyle światła co 9 przez co są tez mniej szczegółowe. widać to szczególnie przy zdjęciach nocnych na korzyść mi9 t pro.
robi173 Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 Jest, aż tak źle ?! Poważnie rozważałem zakup 13-stki ....
kris68 Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 Czy ja wiem, czy źle? Robiłem wieczorkiem zmarznięty delikatny deszczyk :
doktor Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 nie to że jest źle... no ale kurde 4 generacje to chyba powinno być na plus a nie na minus. Wiadomo, tez kwestia gustu, mi się podobają bardziej fotki z mi9 t pro, są ostrzejsze jakby mniej "zamglone". bardzo duża różnica jest właśnie przy fotkach nocnych na korzyść 9tki
TheKaaC Opublikowano 25 Grudnia 2023 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Ja mam wrażenie, że Mi 11i robił o niebo lepsze foty, ponadto mam też S23 i S23 robi lepsze zdjęcia. Mimo to i tak wolę Xiaomi 13
kris68 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Jednak sie nie zgodzę , robilem rożne fotki i naprawde jak sie czlowiek postara wychodzi brzytwa. A jako niegdyś zawodowy fotograf zwracam na to uwagę. Dla mnie sa lepsze od iPhone 14 ktorego miałem.
anemusek Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zrób na prof i porównaj. Zmień sposób pomiaru światła. Może robisz na innym obiektywie. Na 13 zdjęcia wychodzą znacznie lepiej niż na Mi 9T Pro
kris68 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Potwierdzę jeszcze raz nawet 13 bez pro robi idealne, ostre i z prawidłowymi naturalnymi barwami jeżeli dobrze ustawisz parametry a czasem nawet na auto. Jako emerytowany zawodowy fotograf jednak tak twierdzę. Wiadomo, ze nie można tego porównywać do cyfrowej dobrej lustrzanki, bo inna wielkość matrycy, jednak choć to Leica, to gorsze szkło, ale potem jak drukuję 13 × 18, a nawet większe zdjęcia są naprawdę jak na takie malutkie urządzenie bardzo do przyjęcia.
doktor Opublikowano 9 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2024 W dniu 6.01.2024 o 01:21, anemusek napisał(a): Zrób na prof i porównaj. Zmień sposób pomiaru światła. Może robisz na innym obiektywie. Na 13 zdjęcia wychodzą znacznie lepiej niż na Mi 9T Pro jesli mowisz do mnie to logiczne ze robione na innych obiektywach bo to dwa inne telefony. Fotki masz w porównaniu. z 13 sa na orginalnym xiaomi.eu i aplikacji aparatu, z mi9t pro custom rom + Gcam
anemusek Opublikowano 11 Stycznia 2024 Opublikowano 11 Stycznia 2024 Mówię logicznie. Mam lepsze rezultaty na zoomie i na szerokim w szarówce niż ty na Mi9T wiec albo próbujesz robić na tych ale z kiepskimi ustawieniami albo masz coś rozwalone (miałem uszkodzone kamerki w Mi 11 - też działy się cuda z AF i pomiarem światła, Victus było pancerne ale bebechy nie)
doktor Opublikowano 11 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2024 testy robilem na glownym obiektywie w obu przypadkach. w mi9t uzywasz Gcam czy stockowa apke aparatu? bo z tej stockowej to zdjecia z mi9t pro nie powalaja i chyba wlasnie GCAM robi robote tutaj
anemusek Opublikowano 18 Stycznia 2024 Opublikowano 18 Stycznia 2024 (edytowane) 9T już dawno zezłomowana choć "parę" fotek zostało. W ciemności z oświetleniem ulicznym na 13 główny (x1, x2) Jeszcze główny. Wszystko szybkocyki fullauto. 9T jak pamiętam próbowałem wszystkiego by dojść do ładu z foto. Edytowane 18 Stycznia 2024 przez anemusek
anemusek Opublikowano 18 Stycznia 2024 Opublikowano 18 Stycznia 2024 (edytowane) Tutaj jak tryb nocny potrafi przesadzić na głównym (w realu ciemno jak w ekhm u Afroafrykanina - dwie latarnie na ulicy, ciemno, mżawka i mgła) Edytowane 18 Stycznia 2024 przez anemusek
Piotr Ostrowski Opublikowano 25 Stycznia 2024 Opublikowano 25 Stycznia 2024 witam wszystkich, po zgubienie S22 ultra zakupiłem kilka miesięcy temu Xiomi 13 Ultra i szczerze mówiąc odnoszę wrażenie, że fotki wychodzą mniej szczegółowo w porównaniu do S22 Ultra, w przyszłym tygodniu dotrze do mnie S24ultra, porównam aparaty i zadecyduję który tel. zostawię sobie. Postara się wrzucić kilka z porównania aparatów przy różnych powiększeniach, bo testy które wrzucają youtube wydają się być mało wiarygodne .
Rekomendowane odpowiedzi