Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, czy ktoś tak jak ja ma wątpliwości co do jakości zdjęć z x13 ?

porównywałem fotki z mi 9t pro i mimo braku stabilizacji to 9 robi lepsze ostrzejsze fotki. 

te z X13 są jakby za ciemne, mam wrażenie ze nie lapie tyle światła co 9 przez co są tez mniej szczegółowe.

widać to szczególnie przy zdjęciach nocnych na korzyść mi9 t pro.

porownanie2.thumb.jpg.23052c97f6b2c4b3f614acf7a2d88cc7.jpgporownanie1.thumb.jpg.5a0f7fa8a2611420938e225133755ff6.jpg

Opublikowano

nie to że jest źle... no ale kurde 4 generacje to chyba powinno być na plus a nie na minus. 

Wiadomo, tez kwestia gustu, mi się podobają bardziej fotki z mi9 t pro, są ostrzejsze jakby mniej "zamglone".

bardzo duża różnica jest właśnie przy fotkach nocnych na korzyść 9tki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam wrażenie, że Mi 11i robił o niebo lepsze foty, ponadto mam też S23 i S23 robi lepsze zdjęcia. Mimo to i tak wolę Xiaomi 13

Opublikowano

Jednak sie nie zgodzę , robilem rożne fotki i naprawde jak sie czlowiek postara wychodzi brzytwa. A jako niegdyś zawodowy fotograf zwracam na to uwagę. Dla mnie sa lepsze od  iPhone 14 ktorego miałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrób na prof i porównaj. Zmień sposób pomiaru światła. Może robisz na innym obiektywie. Na 13 zdjęcia wychodzą znacznie lepiej niż na Mi 9T Pro

Opublikowano

Potwierdzę jeszcze raz nawet 13 bez pro robi idealne, ostre i z prawidłowymi naturalnymi barwami jeżeli dobrze ustawisz parametry a czasem nawet na auto. Jako emerytowany zawodowy fotograf jednak tak twierdzę. Wiadomo, ze nie można tego porównywać do cyfrowej dobrej lustrzanki, bo inna wielkość matrycy, jednak choć to Leica, to gorsze szkło, ale potem jak drukuję 13 × 18, a nawet większe zdjęcia są naprawdę jak na takie malutkie urządzenie bardzo do przyjęcia.

Opublikowano
W dniu 6.01.2024 o 01:21, anemusek napisał(a):

Zrób na prof i porównaj. Zmień sposób pomiaru światła. Może robisz na innym obiektywie. Na 13 zdjęcia wychodzą znacznie lepiej niż na Mi 9T Pro

jesli mowisz do mnie to logiczne ze robione na innych obiektywach bo to dwa inne telefony. Fotki masz w porównaniu.

z 13 sa na orginalnym xiaomi.eu i aplikacji aparatu,

z mi9t pro custom rom + Gcam 

Opublikowano

Mówię logicznie. Mam lepsze rezultaty na zoomie i na szerokim w szarówce niż ty na Mi9T wiec albo próbujesz robić na tych ale z kiepskimi ustawieniami albo masz coś rozwalone (miałem uszkodzone kamerki w Mi 11 - też działy się cuda z AF i pomiarem światła, Victus było pancerne ale bebechy nie)

Opublikowano

testy robilem na glownym obiektywie w obu przypadkach. w mi9t uzywasz Gcam czy stockowa apke aparatu? bo z tej stockowej to zdjecia z mi9t pro nie powalaja i chyba wlasnie GCAM robi robote tutaj

Opublikowano (edytowane)

9T już dawno zezłomowana choć "parę" fotek zostało.

W ciemności z oświetleniem ulicznym na 13 główny (x1, x2)

IMG_20240117_175016.jpg

IMG_20240113_192549.jpg

Jeszcze główny. Wszystko szybkocyki fullauto.

9T jak pamiętam próbowałem wszystkiego by dojść do ładu z foto.

123.jpg

1234.jpg

Edytowane przez anemusek
Opublikowano (edytowane)

Tutaj jak tryb nocny potrafi przesadzić na głównym (w realu ciemno jak w ekhm u Afroafrykanina - dwie latarnie na ulicy, ciemno, mżawka i mgła)

IMG_20240118_170309.jpg

Edytowane przez anemusek
Opublikowano

witam wszystkich, po zgubienie S22 ultra zakupiłem kilka miesięcy temu Xiomi 13 Ultra i szczerze mówiąc odnoszę wrażenie, że fotki wychodzą mniej szczegółowo  w porównaniu do S22 Ultra, w przyszłym tygodniu dotrze do mnie S24ultra, porównam aparaty i zadecyduję który tel. zostawię sobie. Postara się wrzucić kilka z porównania aparatów przy różnych powiększeniach, bo testy które wrzucają youtube wydają się być mało wiarygodne .