Skocz do zawartości

Redmi Note 10 Pro - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.7.0.TKFMIXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 10 Pro (nazwa kodowa: sweet).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V14.0.7.0.TKFMIXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822087959

ROM nie jest przeznaczony do instalacji na Redmi Note 12 Pro 4G (sweet_k6a).

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

Dzięki , pobrane i zainstalowane bez problemów, wszystko ok. W odróżnieniu od wersji 14.0.4.0 gdzie za bezpieczeństwo odpowiadał Avast, teraz jest wrzucone od takiego: definicje wirusów on line- Mi

Opublikowano

No niestety, nie da rady sytuacja się u mnie powtarza, jest identycznie jak przy 14.0.4.0 czyli nie mogę zaktualizować bo wyskakuje mi non stop info że "nie można zweryfikować aktualizacji", "nie można flaszować tej pamięci ROM" Obecną wersję mam 14.0.2.0 to ostatnia wersja która mi weszła, kolejne wersje mi nie wchodzą ani z OTA ani przez wybór paczki aktualizacji.

Opublikowano

Zainstalowany ROM, żadna aplikacja nie ma uprawnień do pierwszeństwa, autostart tylko WhatsApp a bateria schodzi w oczach. Przez noc tylko na czuwaniu potrafi zjechać powyżej 20%. Może to jest inny problem czy możecie doradzic co zrobić?

Opublikowano
W dniu 18.10.2023 o 00:23, Next77 napisał(a):

No niestety, nie da rady sytuacja się u mnie powtarza, jest identycznie jak przy 14.0.4.0 czyli nie mogę zaktualizować bo wyskakuje mi non stop info że "nie można zweryfikować aktualizacji", "nie można flaszować tej pamięci ROM" Obecną wersję mam 14.0.2.0 to ostatnia wersja która mi weszła, kolejne wersje mi nie wchodzą ani z OTA ani przez wybór paczki aktualizacji.

Dziwne. U mnie nie było ani razu problemu. I fakt na XDA są też takie posty że nie da rady wgrać softu.

Jakie custom recovery? Ja używam ofox 11.3 miui od arrayn.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, czy na tej wersji MIUI 14.0.7.0 bateria dobrze trzyma w porównaniu do MIUI 12.5.9? Zauważyłem, że system bardzo płynnie działa jak crDroid, Pixel Experience i czy to jest ostatnia wersja przed Xiaomi HyperOS? I nie tłumaczenia z angielskiego na polski jak się uruchamia Mi Wideo oraz Radio FM i prosi nas o potwierdzenie zgody na korzystanie z aplikacji @Kacper Skrzypek

Pozdrawiam

Edytowane przez DivRoK
Opublikowano
2 minuty temu, DivRoK napisał(a):

czy to jest ostatnia wersja przed Xiaomi HyperOS

Nie wiadomo. Chyba jeszcze jedna się pojawi.

3 minuty temu, DivRoK napisał(a):

nie tłumaczenia z angielskiego na polski jak się uruchamia Mi Wideo oraz Radio FM i prosi nas o potwierdzenie zgody na korzystanie z aplikacji

Możesz podesłać zrzuty ekranu? W przypadku Mi Wideo wina po stronie Xiaomi, bo my już tego nie tłumaczymy, więc tłumaczenie jest takie jakie dają, w przypadku radia sprawdzę aczkolwiek zrzut jest potrzebny.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Możesz podesłać zrzuty ekranu? W przypadku Mi Wideo wina po stronie Xiaomi, bo my już tego nie tłumaczymy, więc tłumaczenie jest takie jakie dają, w przypadku radia sprawdzę aczkolwiek zrzut jest potrzebny.

Musiałbym wyczyścić bodajże aplikacje Radio FM i zmienić któreś uprawnienia żeby znów ten opis się pojawił :/ a zapomniałem dodać, że jak instaluje się tą wersję MIUI to jest jakiś błąd w obrazie, bo podczas konfigurowania MIUI 14 przy etapie wybierania sieci WiFi i potem jest logowanie do konta Google to wyskakuje błąd na czerwono, że nie udało się połączyć z siecią i jest opcja bodajże spróbują z inną siecią i normalnie przechodzi do logowania Google myślałem, że to wina TWRP albo mojej sieci WiFi, ale błąd występuje w tej wersji MIUI 

Edytowane przez DivRoK
Opublikowano
Godzinę temu, DivRoK napisał(a):

Musiałbym wyczyścić bodajże aplikacje Radio FM i zmienić któreś uprawnienia żeby znów ten opis się pojawił 😕

Sprawdziłem tłumaczenie i o ile paru kwestii brakowało, tak nic z tego co brakowało nie pasuje do Twojego opisu. Bez zrzutu niestety nie wiem czy to właśnie to co teraz dodałem było przyczyną czy nie.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Fakt jest taki, że ostatnią wersją którą "widziało" OTA i bez problemów, rootów itp. można było zainstalować była wersja 14.0.2.0. Wszystkie kolejne wersje 14.0.4.0, 14.0.7.0 i ewnentualną kolejną RN 10 pro w OTA nie widzi i z paczki aktualizacji też jest nie do zainstalowania. HyperOS pewnie też bez kombinacji RN 10 pro też nie łyknie 

Edytowane przez Next77
Opublikowano

Aha no tak, to oki 😉

Ciekawe tylko czy jak wyjdzie już Global, to czy OTA go "zobaczy" wątpliwe raczej. Nie widzi 14.0.4, 14.0.7 to i pewnie 14.0.8 też nie zobaczy... ech. Zdziwko bym walnął gdyby 14.0.8 mi weszło przez OTA czy z paczki aktualizacji hehe 😉 Zatrzymało mi się na 14.0.2 i tak zostanie.

Opublikowano (edytowane)

Wersja V14.0.8.0.TKFMIXM Global oficjalnie już jest i oczywiście hehe 😂 jak zwykle... OTA aktualizacji nie widzi, a przy próbie instalacji z opcją wyboru paczki aktualizacji wyskakuje nieśmiertelny tekst pt. "nie można zweryfikować aktualizacji", "nie można flaszować tej pamięci ROM". Nie idzie zainstalować ani 14.0.4 ani 14.0.7 ani 14.0.8 

Po co Xiaomi pakuje na swojej oficjalnej stronie linki do aktualizacji, skoro nie da rady zaktualizować ? 😂 Chore to jest 

Edytowane przez Next77
Opublikowano

a to może zobacz przez miflasha? jak nie idzie z ręcznym wyborem ... tu już chyba innej opcji nie ma ... przynajmniej jeśli chodzi o globala ...

Opublikowano

Poszło mi V14.0.8.0.TKFMIXM Global przez OTA. Hmmm... żeby było śmiesznie to nie poszło po zmianie regionu na Szwajcaria, ale poszło na regionie Albania hehe 😂

• 3 tygodnie później...