Zuzanna Pawełka Opublikowano 5 Października 2023 Opublikowano 5 Października 2023 Witam posiadam telefon xiaomi model mi 10t pro wersja systemu V14.0.5.0.SJDCNXM. Podczas przenoszenia zdjęć oraz filmów z telefonu podłączonego kablem do komputera okienko postępu przenoszenia zamknęło się samoistnie po czym przenoszone pliki zniknęły z telefonu oraz nie znalazły się w folderze docelowym na komputerze. Czy w takiej sytuacji jest możliwość odzyskania danych? Nigdy jeszcze nie miałam takiej sytuacji, nawet jak połączenie z telefonem zostało przerwane to pliki które się już przesłały pozostawały na komputerze a nieprzesłane na telefonie.
Master Opublikowano 5 Października 2023 Opublikowano 5 Października 2023 25 minut temu, Zuzanna Pawełka napisał(a): Witam posiadam telefon xiaomi model mi 10t pro wersja systemu V14.0.5.0.SJDCNXM. Podczas przenoszenia zdjęć oraz filmów z telefonu podłączonego kablem do komputera okienko postępu przenoszenia zamknęło się samoistnie po czym przenoszone pliki zniknęły z telefonu oraz nie znalazły się w folderze docelowym na komputerze. Czy w takiej sytuacji jest możliwość odzyskania danych? Nigdy jeszcze nie miałam takiej sytuacji, nawet jak połączenie z telefonem zostało przerwane to pliki które się już przesłały pozostawały na komputerze a nieprzesłane na telefonie. robiłaś kopiowanie czy przenoszenie ? zakładam że przenoszenie skoro pliki zostały usunięte z telefonu ... widocznie pliki w telefonie zostały usunięte - znajdowały się w buforze kopiowania ale z bufora już nie zostały zapisane na dysku ... może coś takiego pomoże ... https://www.anyrecover.com/android-recovery/xiaomi-data-recovery/#4
Zuzanna Pawełka Opublikowano 5 Października 2023 Autor Opublikowano 5 Października 2023 58 minut temu, Master napisał(a): robiłaś kopiowanie czy przenoszenie ? zakładam że przenoszenie skoro pliki zostały usunięte z telefonu ... widocznie pliki w telefonie zostały usunięte - znajdowały się w buforze kopiowania ale z bufora już nie zostały zapisane na dysku ... może coś takiego pomoże ... https://www.anyrecover.com/android-recovery/xiaomi-data-recovery/#4 Niestety żadne takie odzyskiwacze danych nie pomogły nawet te pod roota. Ogólnie po tym wydarzeniu mam też dziwny problem z faktyczną ilością wolnego miejsca. Nigdy nie miałam jeszcze takiej sytuacji żeby w informacji o telefonie pokazywało mi dwie różne wartości zawsze były takie same.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Października 2023 Opublikowano 6 Października 2023 Sprawdź, czy te zdjęcia gdzieś nie zostały, bo być może różnica bierze się właśnie z tych zdjęć (np. apką DiskUsage).
Zuzanna Pawełka Opublikowano 6 Października 2023 Autor Opublikowano 6 Października 2023 48 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Sprawdź, czy te zdjęcia gdzieś nie zostały, bo być może różnica bierze się właśnie z tych zdjęć (np. apką DiskUsage). Sprawdzałam i niestety nic nie znalazło nawet ręczne przeglądanie folderów domyślnych czy systemowych. Jedyne co zostało po tym wypadku to folder .deleterecord który załączam poniżej zaczęły w nim regularnie tworzyć się pliki których sama otworzyć nie umiem..deleteRecord.zip
Master Opublikowano 6 Października 2023 Opublikowano 6 Października 2023 6 godzin temu, Zuzanna Pawełka napisał(a): Sprawdzałam i niestety nic nie znalazło nawet ręczne przeglądanie folderów domyślnych czy systemowych. Jedyne co zostało po tym wypadku to folder .deleterecord który załączam poniżej zaczęły w nim regularnie tworzyć się pliki których sama otworzyć nie umiem..deleteRecord.zip no nie dziwne ze nie mozesz otworzyc ... te pliki maja 0 wielkosci w zasadzie to tylko nazwy ... ciezko tu cos doradzic ... moze ktos napisze jeszcze a mial podobny problem i sie z nim uporal ... zobacz moze jakims innym recovery np. tym https://www.easeus.com/android-data-recovery-software/free-android-data-recovery.html
Rekomendowane odpowiedzi