Problemy techniczne
119 topics in this forum
-
- 1 follower
- 4 replies
- 157 views
Parę dni temu przestała działać aktualizacja systemowa Google Play. Tąpnięcie wywołuje okno w którym widać sprawdzanie dostępności, cienki poziomy pasek jest animowany i na tym koniec. Trwa to w nieskończoność i nic się nie dzieje. Próbowałem poczekać licząc, że może to potrwa dłużej i sprawdzi, jednak po 30 minutach odpuściłem sobie. Macie jakiś pomysł? Co można zrobić? W międzyczasie miałem sporo aktualizacji aplikacji w tym również tych Xiaomi. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 34 views
Ostatnio zauważyłem że suwak dźwięku multimediów wpływa na głośność powiadomienia SMS a tak nie było. Miałem wyciszone multimedia, suwak dzwonka na 3/4 i SMS powiadamiał normalnie. Teraz brak powiadomienia dźwiękiem gdy multimedia wyciszone. A druga sprawa to dlaczego mam dwa razy "wiadomości przychodzące" tutaj?:
Last reply by jarasnet, -
- 0 replies
- 50 views
siema ogólnie mam problem taki że telefon ma softa od xiaomi.eu ale chyba zły wgrany bo jak włączam telefon to jest redmi a to nie jest redmi telefon tylko telefon z serii mi więc chciałem to zmienić, wiecie poprzez danie oryginalnego softu od xiaomi ale nie wyszło i mam jakiś problem z twrp i jak nawet chce zresetować telefon to mam bootloopa i jak wyłącze telefon i włącze to wszystko wraca do normy i tak do końca nie wiem co zrobić
Last reply by desx2, -
- 1 follower
- 0 replies
- 107 views
Hej, telefon nagle się wyłączył podczas użytkowania, włączył się ponownie sam, ale ekran nie reagował na żaden dotyk. Telefon wyłączyłam i od tamtego momentu nie chce się on włączyć - pokazuje się logo xiaomi, jest wibracja i tak w kółko. Gdy wciskam przycisk włączania i głośności nie dzieje się kompletnie nic. Co robić?
Last reply by madziacie699, -
- 2 replies
- 291 views
Witam Mam taki problem z telefonem Mi 10T Pro. Chciałem go wyczyścić do sprzedaży - wybrałem opcję przywrócenia ustawień fabrycznych. I tu pojawia się problem telefon cały czas wisi na logo Mi i resetuje się i tak w kółko. Czy da radę to jakoś naprawić?
Last reply by Jarek Bodziony, -
- 1 follower
- 5 replies
- 160 views
Witam posiadam telefon xiaomi model mi 10t pro wersja systemu V14.0.5.0.SJDCNXM. Podczas przenoszenia zdjęć oraz filmów z telefonu podłączonego kablem do komputera okienko postępu przenoszenia zamknęło się samoistnie po czym przenoszone pliki zniknęły z telefonu oraz nie znalazły się w folderze docelowym na komputerze. Czy w takiej sytuacji jest możliwość odzyskania danych? Nigdy jeszcze nie miałam takiej sytuacji, nawet jak połączenie z telefonem zostało przerwane to pliki które się już przesłały pozostawały na komputerze a nieprzesłane na telefonie.
Last reply by Master, -
- 7 replies
- 6.3k views
Wczoraj kupiłam w salonie Play telefon Xiaomi Mi 10t przy okazji przedłużenia umowy. Od razu po powrocie do domu zauważyłam, że nagrania głosu w wielu aplikacjach (messenger, instagram, whatsapp) są ciche, niemal niesłyszalne, towarzyszą im szumy, dźwięk jest strasznej jakości. Co jednak najgorsze problem dotyczy rozmów głosowych wykonywanych przez telefon (bezpośrednio bez użycia innych aplikacji). Rozmówcy mówią mi, że mnie nie słyszą, że połączeniu towarzyszą trzaski i szumy. Jestem pewna, że to nie jest problem z mikrofonem bo aplikacja dyktafonu działa idealnie, a dźwięk w tej aplikacji nagrany jest bardzo dobrej jakości. Video nagrywane w aplikacji "aparat" także ma…
Last reply by Dmytro Bojko, -
- 1 reply
- 624 views
Witam mam problem z moim xaomi mi 10t podczas rozmowy są szumy że mnie nie słychać jak nagrywam dyktafonem też są szumy zdarza się nieraz że nie ma i jak na głośniku rozmawiam to chwila normalnie i potem znowu szumy, jak zresetuje(hard reset) tel to chwila jest dobrze i to samo, wymienione były dwa mikrofony, dzień było dobrze i to samo, miał ktoś taki problem i wie jak sobie z tym poradzić? Dziś jeszcze zauważyłem że jak nacisne z tyłu na środku obudowy szumy przy nagrywaniu dyktafonem znikają a jak nacisne znowu to się pojawiają, co może być powodem ? Od czego zacząć ?
Last reply by donko0o, -
- 0 replies
- 76 views
Witam. Podczas rozmowy telefonicznej - czasem jest wszystko OK...a często rozmówca narzeka na to że słyszy nie wyraźnie mnie, lub jakieś trzeszczenie...zanikanie mojego głosu...czasem mnie słychać bardzo cicho... Dziś wymieniłem w telefonie mikrofon (tą całą płytkę z mikrofonem, usb itd) - nie pomogło, nadal mnie źle i nie wyraźnie słyszą ludzie z którymi rozmawiam. W czym może być problem?
Last reply by donko0o, -
- 1 follower
- 1 reply
- 145 views
Witam. Kupiłem nowy Mi 10T Pro. Telefon nie chce się łączyć z Samochodem za pomocą WIFI. Kablem się łączy. Mam stary egzemplarz (3 letni) i tam wszystko śmiga. Czy ktoś może pomóc?
Last reply by Mirosław Kucharski, -
- 7 replies
- 2.2k views
Witam, napotkałem dziś następujący problem. Telefon w ciągu nocy rozładował mi się całkowicie do zera, a idąc spać bateria miała około 50%, na wykresie zużycia baterii wygląda to bardzo niepokojąco (screenshot załączony). Telefon jest stosunkowo nowy, używam go zaledwie od miesiąca. Jeszcze się nie zdarzyło by rozładował się tak szybko jak przedstawione jest to na wykresie.
Last reply by Naitsabes5555, -
- 1 follower
- 3 replies
- 417 views
Witam, mam problem z baterią przez całą noc gdy telefon był wyłączony i nie używany bateria z 98% się rozładowała. W ustawieniach pokazuje że przyczyną tego jest galeria oraz qtidataservices. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem lub co może być jego przyczyną?
Last reply by Jansens, -
- 1 follower
- 1 reply
- 276 views
Cześć Po aktualizacji do wersji 13.0.8 przestał działać wybór aplikacji. Wcześniej nie było żadnych problemów. Pobrałem np pliki pdf to po tapnięciu w niego miałem listę różnych aplikacji, które obsługiwały ten plik. Tak samo w przypadku linków url. Mam kilka przeglądarek więc w zależności czym chciałem otworzyć to wskazywałem odpowiedni wybór. Pomyślałem, że może problem rozwiąże się po resecie telefonu. Postawiłem wszystko od nowa, nie przywracałem żadnych kopii. Niestety problem jest ten sam. Nie mam żadnych domyślnych ustawień. Okno wyboru pojawia się, ale próba tapnięcia w kropki od razu wywołuje losową aplikację, za każdym razem inną, nie pojawia się żadne dodatkow…
Last reply by Jansens, -
- 1 follower
- 1 reply
- 351 views
Witam Ostatnio zauważyłem że nie działa dioda powiadomień. Zawsze sobie świeciła elegancko mały niebieski punkcik na obudowie a teraz nic! Ani jak przyjdzie jakies powiadomienie ani jak sie ładuje telefon:-/ Możliwe ze się spaliła albo coś?
Last reply by PrezesASR2, -
- 1 follower
- 1 reply
- 429 views
witam ogólnie potrzebuje pliku EFS_apollo .egt po aktualizacji telefon stracił zasięg sprawdziłem imei i go nie było po próbuje przywrócenia telefon załaduje się do systemu i wpada w bootloopa wyskakuje białe kółko kreci się i wyłacza i wraca do recovery walcze z tym 2 dzień i bez skutku ma ktoś jakąś rade? pacjent: mi10t pro 5g
Last reply by Kaacper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 443 views
Cześć, po aktualizacji do MIUI 14, przy włączonej opcji ultra oszczędzania baterii, nie mam funkcji odpowiedzialnej za włączenie bluetooth. Przy MIUI 13, była możliwość uruchamiania MIUI 14. Da się na to coś poradzić?
Last reply by Los_Emilos, -
- 1 follower
- 0 replies
- 459 views
Witam, wykonałem aktualizację systemu, bo dostałem informację że jest dostępna nowa wersja. Niestety po wykonaniu aktualizacji system nie startuje - ciągle ładuje się logo i restartuje telefon. Próbowałem już "twardego resetu" i nic nie pomogło. Postanowiłem wgrać system od nowa z tego poradnika, bo bootloader zablokowany, a nie mam jak go teraz odblokować, ale pojawia się problem podczas instalacji - dodaje zdjęcie w załączniku. Pobrana wersja systemu: Version: V13.0.12.0.SJDEUXM(MIUI12)- EEA Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Last reply by Ver, -
- 1 follower
- 1 reply
- 242 views
Witam Mam Xiaomi mi 10T na romie Xiaomi(kropka)eu i jak mam VoLTE włączone to wyświetla mi nieznany jak ktoś do mnie dzwoni. pomimo że kontakty ma zsynchronizowane. Wie ktoś jak to naprawić? na stock romie nie miałem tego
Last reply by markof75, -
- 1 follower
- 0 replies
- 326 views
Witam! Mam problem z moim telefonem Xiaomi mi 10t Dźwięk w telefonie nie działa. Głośnik jest sprawny. Problem zaczął robić się w momencie, kiedy telefon rozładował się i wtedy dźwięk nie działał.Próbując włączyć video np. na Messenger, wyskakuje komunikat, ze „wystąpił niezidentyfikowany błąd. Spróbuj ponownie później." YouTube odpala film, bez dźwięku. Chcąc nagrać wideo w telefonie automatycznie wywala aparat, mogę zrobić tylko zdjęcie. Nagrania głosowe, na Messenger czy Whatsapp nie działają. Nic co ma w sobie dźwięk, nie chcę się odtworzyć. Czy coś mogę w tej sytuacji zrobić?
Last reply by BOtak, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Mi10T lite Miui 13 Android 12 wersja stabilna .Problem polega na tym ,ze gdy mam włączone VoLTE nie mogę nawiązać połączenia głosowego , od razu po wybraniu numeru pokazuje komunikat ZAKOŃCZONO , po wyłączeniu VoLTE działa wszystko , czy to wina sieci a mam w T-Mobile czy czegoś innego ? Jak to naprawić ?
Last reply by bartekffw, -
- 1 follower
- 3 replies
- 298 views
#mi10tpro telefon nagle przestał się szybko ładować na kablach USB A - type C. Ładuje małym prądem (sprawdzone na kilku ładowarkach i kablach ). Natomiast na kablach po dwóch stronach type C i na ładowarce z wyjściem C ładuje szybko. Dodatkowo jak podłączam do komputera to jest małe ładowanie ale nie ma możliwość włączenia komunikacji z telefonem tylko ładowanie. Słuchawki działają normalnie. Ktoś wie o co chodzi?
Last reply by SzczufFun, -
- 2 replies
- 289 views
Witam pół roku temu zakupiłem telefon Mi 10T 5g włożyłem karte sim Orange do telefonu i wsio wszystko hulało ,nagle od paru dni cos pekło karta sim nie moze wykryc sieci czy tez sie połaczyć. Włożyłem Tmobile i tam akurat nie mam problemu, karte Orange włozyłem do innego starego telefonu i tam działa bez zarzutu Miui 13 13.0.8.0 Global Android 12 Doradzi ktoś? czy telefon na serwis.
Last reply by tazz, -
- 0 replies
- 165 views
Cześć, mam ostatnio problem z przyciskiem zasilania, który do tej pory służył mi również jako odblokowanie ekranu odciskiem palca. Kilka razy zdarzyło się że przycisk przez samo dotknięcie obojętnie czym reaguje tak jakbym go wcisnął - blokuje i zaraz sam odblokowuje telefon, niejednokrotnie go resetuje. Wyłączyłem funkcję odblokowania dotykiem, ale nic to nie zmieniło. Wersja miui global 13.0.8. zwróciłem uwagę, że częściej zdarza się to jak przetrę telefon chusteczką nawilżoną płynem dezynfekującym, ale nie na tyle, żeby płyn wniknął wgłąb. To wina softu? Czy raczej wskazuje na uszkodzenie mechaniczne? Nie mogę sobie teraz akurat pozwolić na naprawę gwarancyjną. Z góry …
Last reply by witkacy7, -
- 3 replies
- 179 views
Cześć, jestem nowy na forum, przeszukałem jego zawartość w i niestety nie znalazłem nic podobnego do mojej przypadłości. Mianowicie mam problem z odtwarzaniem video z galerii, youtube, whatsapp itp. Chodzi o to że kiedy włączam video to jest ono czarno-białe, chociaż powinno być kolorowe. Podgląd zawsze jest kolorowy, a kiedy zaczyna się odtwarzanie to wszystko jest czarno-białe. Chciałem wrzucić screenshota jak to wygląda, a okazało się że pomimo że video jest C/B to screen wychodzi kolorowy. Telefon to Mi 10T Pro, rom oficjalny, wersja miui 13.0.8, android to 12. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 874 views
Od 4dni mam problem z mikrofonem. Działa tylko po restarcie telefonu przez jakiś czas. Szumi, trzeszczy, pierdzi etc. Mam najnowszego miui pobranego z miesiąc/dwa temu od początku aktualizacji miałem problem z transferem(zmiana operatora nic nie dała wina oprogramowania) po 20min nie działał wgl internet do teraz tak czasami mam muszę wtedy wyłączać i włączać transfer. Potem tryb ciemny wariował i w ustawieniach nie da się wyłączyć go w niektórych aplikacjach. W kilku aplikacjach pasek na dole się nie chowa i zasłania część aplikacji przez co nie da się jej używać, a teraz mikrofon działa kiedy chce i jak chce. Gdy chce z kimś pogadać to muszę mu napisać poczekaj min…
Last reply by PolishLemur,