Problemy techniczne
126 topics in this forum
-
- 3 replies
- 83 views
Witam wszystkich, mam pewien problem jakiś czas temu na moim telefonie xiaomi mi 10 t chciałem zrobić aktualizację i w trakcie wystąpił jakiś błąd i telefon się zawiesił, nje dało się go ponownie włączyć, cały czas byla ikona mi i 3 migające na zmiane kropki, próbowałem powrotu do ustawień fabrycznych, ale po reebocie wyskoczyło mi okienko, zeby wpisać hasło do mojego mi, ale gdy chce to zrobić i klikam w puste pole to nie wyświetla mi się klawiatura, macie może jakies sposoby co, gdziebpobrać i jak zainstalować żeby znów działał? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Last reply by Netoper, -
-
- 1 reply
- 747 views
Posiadam Mi 10T Lite 6/128. Generalnie pamięć na pliki nie była dłuższy czas problemem, ale ostatnio zauważyłem, że zajęte jest już ponad 100 GB. Poszukałem i wg dołączonych screenów- zdjęcia+ filmy zajmują u mnie łącznie ok. 4,5 GB, a całość galerii prawie 40 GB. Z czego taka rozbieżność wynika? Usuwane z telefonu zdjęcia chyba też się usuwają z kopii zapasowej? Dzięki z góry za pomoc.
Last reply by Piotrek_1989, -
- 1 follower
- 1 reply
- 578 views
Cześć, mam taki problem z Xiaomi Mi 10T Lite 5G (nr modelu M2007J17G), ponieważ cały czas telefon wisi na logo MI, aż do momentu rozładowania się telefonu. Nic nie można zrobić. Sytuacja wyglądała tak, że odebrałem połączenie, ale nie słyszałem nic, nagle sie zawiesił telefon, próbowałem oddzwonić i totalnie sę zawiesił, udało się z przycisku uruchomić ponownie i od tamtego momentu nie chce dalej przejść po pokazaniu się logo Mi. Wchodziłem w menu serwisowe, Safe Mode nic nie daje. Fastboot to tylko pomarańczowy napis się pojawia i nic. Nie próbowałem Wipe data, bo mam tam dane 90GB, głównie zdjęcia i filmy moich dzieci. Nie chcę stracić danych. Baterię wymieniałem n…
Last reply by Plikomaniak, -
- 2 followers
- 1 reply
- 213 views
Dzień dobry, tel xiaomi mi 10 t lite Po aktualizacji nie mogę wybrać aplikacji za pomocą której chce otworzyć plik np. Pdf czy Excela Po naciśnięciu "więcej" otwiera się w jakieś aplikacji i za każdym razem w innej. Nie mogę przewinąć rolki żeby wybrać aplikacje. Co ciekawe jeśli chodzi o zdjęcia wybór aplikacji działa. Proszę o pomoc.
Last reply by dmocha, -
- 0 replies
- 145 views
Witam serdecznie, Zakupiłem z drugiej ręki telefon Mi 10T Pro. Niestety moje zdjęcia są jakby za jasne i wyblakłe (co prawda nie aż tak źle jak na załączonym zdjęciu, FB dodatkowo psuje jakość). Czasami przy innym świetle dziennym jest dużo lepiej. Zauważyłem po czasie, że pod szkłem aparatu są jakieś "paprochy". Chciałbym się doradzić czy to rzeczywiście ich wina czy jakiś ustawień ? Czy w tym wypadku jest konieczna tylko wymiana szkiełka aparatu ?
Last reply by TomSven, -
- 1 follower
- 1 reply
- 2.5k views
Witam wszystkich. Mam problem z Galeria w moim Mi10 T. Otóż 3 dni temu chciałem wejść w folder "ulubione" gdzie mialem zapisane wazne fotki ktorych czesto uzywam. Niestety jakiez moje zdziwienie gdy okazalo sie ze jest tam tylko 1 zdjecie zamiast 50'ciu paru. Te fotki zapewne sa gdzies w chmurze ale jak mam grzebac w 60k fotek to mi slabo. Druga rzecz ilosc fotek w folderach mi sie co chwile zmieniaja.. raz pokazuje 12k po jakejs godzinie jest 20k. Do Ulubionych wrocily fotki ale nie te ktore byly. Generalnie liczby tych fotek w poszczegolnych folderach skacza. Nie sciagalem dziwnych/nowych programow, miejsca na telefonie jest jeszcze duzo to samo jesli chodzi o chmure. Z…
Last reply by Herpet, -
- 10 replies
- 11.3k views
Witajcie, Mam problem z moim nowym telefonem. Zakupiłem telefon Mi 10T, wersja systemu miui 12.0.13.0. Użytkuję go od niecałego tygodnia, biorąc pod uwagę, ile kosztował to uważam, że pieniądze wyrzuciłem w błoto. Otóż problem polega na łączności bluetooth. Posiadam kilka urządzeń - zegarek Samsung Galaxy Watch, soundbar JBL, zestaw głośnomówiący w samochodzie. O ile mam wrażenie, że na początku to jeszcze jakoś chodziło, tak teraz nie mam szans na połączenie się ani z zegarkiem, ani z soundbarem. Jak wsiadam do samochodu, muszę łączyć się za każdym razem z poziomu samochodu. Przeczytałem na zagranicznych forach, że problemem może być system 12. Czy ktoś …
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 6 replies
- 19.1k views
Nie działa projekcja, ekran bezprzewodowy oraz wifi Direct na różnych telewizorach. Próbowałem na 3 różnych tv od tegorocznego Samsunga, przez LG po Panasonic W każdym przypadku telefon znajduje telewizory, komunikuje się z nimi ale nie dochodzi do wyświetlania obrazu telefonu na tv. Przetestowałem inne telefony i wszystko działa bez zarzutu. Ewidentnie problem jest po stronie mi10T. Proszę o pomoc. Nie potrafię rozwiązać problemu.
Last reply by Dominik Jastrzebski, -
- 0 replies
- 352 views
Witam. Od jakiegos m moim problemie mi10 t , powstal problem jakim jest odtwarzanie dzwieku nie przez glowny glosnik lecz odtwarza go przez glosnik do rozmow. Czasami jesttak zesamo sie naprawi .. probowanie przelaczeni na glosnik podczas rozmowy nic nie daje. Dalem tacie telefon na giwazdke , zrobilem hardreset ale nic nie sie nie dzieje. Moze trzeba podlaczxyc sluchawki , jakis glosnik pod ten telefon i przeskoczy? Czasami jak wpsominam samo wskoczy na glowny glosnik a tak glownie leci dzwiek z glosnika do rozmow.
Last reply by Poipoi Poi, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Parę dni temu przestała działać aktualizacja systemowa Google Play. Tąpnięcie wywołuje okno w którym widać sprawdzanie dostępności, cienki poziomy pasek jest animowany i na tym koniec. Trwa to w nieskończoność i nic się nie dzieje. Próbowałem poczekać licząc, że może to potrwa dłużej i sprawdzi, jednak po 30 minutach odpuściłem sobie. Macie jakiś pomysł? Co można zrobić? W międzyczasie miałem sporo aktualizacji aplikacji w tym również tych Xiaomi. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 288 views
Ostatnio zauważyłem że suwak dźwięku multimediów wpływa na głośność powiadomienia SMS a tak nie było. Miałem wyciszone multimedia, suwak dzwonka na 3/4 i SMS powiadamiał normalnie. Teraz brak powiadomienia dźwiękiem gdy multimedia wyciszone. A druga sprawa to dlaczego mam dwa razy "wiadomości przychodzące" tutaj?:
Last reply by jarasnet, -
- 0 replies
- 205 views
siema ogólnie mam problem taki że telefon ma softa od xiaomi.eu ale chyba zły wgrany bo jak włączam telefon to jest redmi a to nie jest redmi telefon tylko telefon z serii mi więc chciałem to zmienić, wiecie poprzez danie oryginalnego softu od xiaomi ale nie wyszło i mam jakiś problem z twrp i jak nawet chce zresetować telefon to mam bootloopa i jak wyłącze telefon i włącze to wszystko wraca do normy i tak do końca nie wiem co zrobić
Last reply by desx2, -
- 0 replies
- 605 views
Hej, telefon nagle się wyłączył podczas użytkowania, włączył się ponownie sam, ale ekran nie reagował na żaden dotyk. Telefon wyłączyłam i od tamtego momentu nie chce się on włączyć - pokazuje się logo xiaomi, jest wibracja i tak w kółko. Gdy wciskam przycisk włączania i głośności nie dzieje się kompletnie nic. Co robić?
Last reply by madziacie699, -
- 2 replies
- 507 views
Witam Mam taki problem z telefonem Mi 10T Pro. Chciałem go wyczyścić do sprzedaży - wybrałem opcję przywrócenia ustawień fabrycznych. I tu pojawia się problem telefon cały czas wisi na logo Mi i resetuje się i tak w kółko. Czy da radę to jakoś naprawić?
Last reply by Jarek Bodziony, -
- 5 replies
- 343 views
Witam posiadam telefon xiaomi model mi 10t pro wersja systemu V14.0.5.0.SJDCNXM. Podczas przenoszenia zdjęć oraz filmów z telefonu podłączonego kablem do komputera okienko postępu przenoszenia zamknęło się samoistnie po czym przenoszone pliki zniknęły z telefonu oraz nie znalazły się w folderze docelowym na komputerze. Czy w takiej sytuacji jest możliwość odzyskania danych? Nigdy jeszcze nie miałam takiej sytuacji, nawet jak połączenie z telefonem zostało przerwane to pliki które się już przesłały pozostawały na komputerze a nieprzesłane na telefonie.
Last reply by Master, -
- 7 replies
- 8k views
Wczoraj kupiłam w salonie Play telefon Xiaomi Mi 10t przy okazji przedłużenia umowy. Od razu po powrocie do domu zauważyłam, że nagrania głosu w wielu aplikacjach (messenger, instagram, whatsapp) są ciche, niemal niesłyszalne, towarzyszą im szumy, dźwięk jest strasznej jakości. Co jednak najgorsze problem dotyczy rozmów głosowych wykonywanych przez telefon (bezpośrednio bez użycia innych aplikacji). Rozmówcy mówią mi, że mnie nie słyszą, że połączeniu towarzyszą trzaski i szumy. Jestem pewna, że to nie jest problem z mikrofonem bo aplikacja dyktafonu działa idealnie, a dźwięk w tej aplikacji nagrany jest bardzo dobrej jakości. Video nagrywane w aplikacji "aparat" także ma…
Last reply by Dmytro Bojko, -
- 1 reply
- 1k views
Witam mam problem z moim xaomi mi 10t podczas rozmowy są szumy że mnie nie słychać jak nagrywam dyktafonem też są szumy zdarza się nieraz że nie ma i jak na głośniku rozmawiam to chwila normalnie i potem znowu szumy, jak zresetuje(hard reset) tel to chwila jest dobrze i to samo, wymienione były dwa mikrofony, dzień było dobrze i to samo, miał ktoś taki problem i wie jak sobie z tym poradzić? Dziś jeszcze zauważyłem że jak nacisne z tyłu na środku obudowy szumy przy nagrywaniu dyktafonem znikają a jak nacisne znowu to się pojawiają, co może być powodem ? Od czego zacząć ?
Last reply by donko0o, -
- 0 replies
- 281 views
Witam. Podczas rozmowy telefonicznej - czasem jest wszystko OK...a często rozmówca narzeka na to że słyszy nie wyraźnie mnie, lub jakieś trzeszczenie...zanikanie mojego głosu...czasem mnie słychać bardzo cicho... Dziś wymieniłem w telefonie mikrofon (tą całą płytkę z mikrofonem, usb itd) - nie pomogło, nadal mnie źle i nie wyraźnie słyszą ludzie z którymi rozmawiam. W czym może być problem?
Last reply by donko0o, -
- 1 reply
- 614 views
Witam. Kupiłem nowy Mi 10T Pro. Telefon nie chce się łączyć z Samochodem za pomocą WIFI. Kablem się łączy. Mam stary egzemplarz (3 letni) i tam wszystko śmiga. Czy ktoś może pomóc?
Last reply by Mirosław Kucharski, -
- 7 replies
- 2.8k views
Witam, napotkałem dziś następujący problem. Telefon w ciągu nocy rozładował mi się całkowicie do zera, a idąc spać bateria miała około 50%, na wykresie zużycia baterii wygląda to bardzo niepokojąco (screenshot załączony). Telefon jest stosunkowo nowy, używam go zaledwie od miesiąca. Jeszcze się nie zdarzyło by rozładował się tak szybko jak przedstawione jest to na wykresie.
Last reply by Naitsabes5555, -
- 3 replies
- 607 views
Witam, mam problem z baterią przez całą noc gdy telefon był wyłączony i nie używany bateria z 98% się rozładowała. W ustawieniach pokazuje że przyczyną tego jest galeria oraz qtidataservices. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem lub co może być jego przyczyną?
Last reply by Jansens, -
- 1 follower
- 1 reply
- 420 views
Cześć Po aktualizacji do wersji 13.0.8 przestał działać wybór aplikacji. Wcześniej nie było żadnych problemów. Pobrałem np pliki pdf to po tapnięciu w niego miałem listę różnych aplikacji, które obsługiwały ten plik. Tak samo w przypadku linków url. Mam kilka przeglądarek więc w zależności czym chciałem otworzyć to wskazywałem odpowiedni wybór. Pomyślałem, że może problem rozwiąże się po resecie telefonu. Postawiłem wszystko od nowa, nie przywracałem żadnych kopii. Niestety problem jest ten sam. Nie mam żadnych domyślnych ustawień. Okno wyboru pojawia się, ale próba tapnięcia w kropki od razu wywołuje losową aplikację, za każdym razem inną, nie pojawia się żadne dodatkow…
Last reply by Jansens, -
- 1 reply
- 673 views
Witam Ostatnio zauważyłem że nie działa dioda powiadomień. Zawsze sobie świeciła elegancko mały niebieski punkcik na obudowie a teraz nic! Ani jak przyjdzie jakies powiadomienie ani jak sie ładuje telefon:-/ Możliwe ze się spaliła albo coś?
Last reply by PrezesASR2, -
- 1 follower
- 1 reply
- 565 views
witam ogólnie potrzebuje pliku EFS_apollo .egt po aktualizacji telefon stracił zasięg sprawdziłem imei i go nie było po próbuje przywrócenia telefon załaduje się do systemu i wpada w bootloopa wyskakuje białe kółko kreci się i wyłacza i wraca do recovery walcze z tym 2 dzień i bez skutku ma ktoś jakąś rade? pacjent: mi10t pro 5g
Last reply by Kaacper, -
- 0 replies
- 997 views
Cześć, po aktualizacji do MIUI 14, przy włączonej opcji ultra oszczędzania baterii, nie mam funkcji odpowiedzialnej za włączenie bluetooth. Przy MIUI 13, była możliwość uruchamiania MIUI 14. Da się na to coś poradzić?
Last reply by Los_Emilos,