john56 Opublikowano 2 Października 2023 Opublikowano 2 Października 2023 Hej, Dokładnie tak jak w tytule, po zmianie wi-fi chciałem na nowo połączyć kamerę i za cholerę nie wiem jak to zrobić. Robię reset kamery, dioda miga na pomarańczowo i cały czas komunikat "waiting for connection". W aplikacji Xiaomi Home dochodzę do momentu, kiedy mam wybrać wi-fi o jakieś nazwie "chuangme" i na etapie pozyskiwania adresu IP telefon nie chce się połączyć z kamerą i nic więcej nie mogę zrobić. Jak to ogarnąć?
Netoper Opublikowano 2 Października 2023 Opublikowano 2 Października 2023 Ta zmiana wifi to na czym polegała, wymieniłeś moduł?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
john56 Opublikowano 3 Października 2023 Autor Opublikowano 3 Października 2023 Podpisałem umowę z nowym operatorem.
Netoper Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 A te wifi jest w paśmie 2.4?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
john56 Opublikowano 3 Października 2023 Autor Opublikowano 3 Października 2023 (edytowane) W 5G, a to musi być 2.4 koniecznie? W zasadzie to jest 2.4/5G w nazwie. Edytowane 3 Października 2023 przez john56
Netoper Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 Kamera łączy się z chmurą/siecią tylko przez 2.4, i telefon przy parowaniu z kamerą też musi mieć odpalone połączenie na 2.4.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
john56 Opublikowano 4 Października 2023 Autor Opublikowano 4 Października 2023 A wiesz może jak to zmienić? Bo u poprzedniego operatora miałem normalnie 2 oddzielne wi-fi jedno z 2,4, a drugie 5, a teraz jest jedno 2,4/5 i pewnie siłą rzeczy wybiera zawsze to teoretycznie lepsze, czyli 5. W opcjach zarówno na stronie Multimedia, jak i w telefonie nie widzę opcji zmiany.
Netoper Opublikowano 4 Października 2023 Opublikowano 4 Października 2023 Router ma oddzielne SID-y dla każdego pasma, trzeba po prostu wybrać w telefonie SID (nazwę sieci) która działa na 2.4. i wtedy parować kamerę.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
john56 Opublikowano 6 Października 2023 Autor Opublikowano 6 Października 2023 Niestety chyba nie ma oddzielnych pasm tylko 2 w 1. Mam modem Technicolor cga4236tch1.
FromWP Opublikowano 6 Października 2023 Opublikowano 6 Października 2023 Tylko u Ciebie chyba nie na tym polega problem. Pisałeś że nie łączy się z siecią Wifi generowaną przez kamerę. Ta na pewno działa w paśmie 2,4 i to połączenie jest z pominięciem sieci routera.
john56 Opublikowano 8 Października 2023 Autor Opublikowano 8 Października 2023 Może trzeba odblokować jakieś porty, ale do tego trzeba by się dostać do ustawień modemu, a z tym w przypadku mojego operatora nie wiem czy da radę w ogóle.
john56 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 Niestety dowiedziałem się, że mój operator nie umożliwia zalogowania się do routera i nie rozdziela też tych pasm na dwa, więc mam 2 w 1.
Rekomendowane odpowiedzi