Skocz do zawartości

Kamera XIAOMI Mi Home Security (MJSXJ10CM) nie chce się połączyć po zmianie wi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Dokładnie tak jak w tytule, po zmianie wi-fi chciałem na nowo połączyć kamerę i za cholerę nie wiem jak to zrobić. Robię reset kamery, dioda miga na pomarańczowo i cały czas komunikat "waiting for connection". W aplikacji Xiaomi Home dochodzę do momentu, kiedy mam wybrać wi-fi o jakieś nazwie "chuangme" i na etapie pozyskiwania adresu IP telefon nie chce się połączyć z kamerą i nic więcej nie mogę zrobić. Jak to ogarnąć?

Opublikowano

Kamera łączy się z chmurą/siecią tylko przez 2.4, i telefon przy parowaniu z kamerą też musi mieć odpalone połączenie na 2.4.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A wiesz może jak to zmienić? Bo u poprzedniego operatora miałem normalnie 2 oddzielne wi-fi jedno z 2,4, a drugie 5, a teraz jest jedno 2,4/5 i pewnie siłą rzeczy wybiera zawsze to teoretycznie lepsze, czyli 5. W opcjach zarówno na stronie Multimedia, jak i w telefonie nie widzę opcji zmiany.

Opublikowano

Router ma oddzielne SID-y dla każdego pasma, trzeba po prostu wybrać w telefonie SID (nazwę sieci) która działa na 2.4. i wtedy parować kamerę.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tylko u Ciebie chyba nie na tym polega problem. Pisałeś że nie łączy się z siecią Wifi generowaną przez kamerę. Ta na pewno działa w paśmie 2,4 i to połączenie jest z pominięciem sieci routera.

Opublikowano

Może trzeba odblokować jakieś porty, ale do tego trzeba by się dostać do ustawień modemu, a z tym w przypadku mojego operatora nie wiem czy da radę w ogóle.