demoxik Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 Jaki TWRP do Redmi Note 8T? Pobrałem z twrp.me, wpisuje hasło ale pokazuje że nieprawidłowe, nie wiem czemu
marivs1 Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 https://twrp.me/xiaomi/xiaomiredminote8.htmlMasz to?Ja mam wersję 3.6.2_9https://eu.dl.twrp.me/ginkgo/
demoxik Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Opublikowano 10 Lipca 2023 Ściągnąlem najnowszą wersję 3.7.0 - 12.1, wpisałem hasło i pokazuje, że nieprawidłowe, nie wiem czemu @Acid@marivs1
marivs1 Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 Czytałem że ktoś miał podobny problem ale niestety nie pamiętam jakie było rozwiązanie.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 Próbowałeś innych TWRP z tego katalogu? https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/willow/
demoxik Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypek próbowałem twrp-3.7.0_12-1-willow-TeamWin.img ale wyskakuje password failed, o jakie hasło chodzi? bo wpisuje poprawne od blokadu ekranu i ciągle pokazuje, że nieprawidłowe hasło, w Pitch Black też nieprawidłowe hasło, pomóż bo nie wiem o jakie hasło chodzi @marivs1 pobrałem 3.6.2 ale nie miałęm możliwości wpisania hasła i mam same dziwne litery, a Ty jak masz? Edytowane 11 Lipca 2023 przez demoxik
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Chodzi o hasło od ekranu blokady. Jeśli zgłasza że niepoprawne, to nie wspiera deszyfrowania z Twojej wersji Androida. Jaką masz wersję MIUI/ROM-u? 2 godziny temu, demoxik napisał(a): pobrałem 3.6.2 ale nie miałęm możliwości wpisania hasła i mam same dziwne litery, a Ty jak masz? Tu też objaw braku wsparcia dla deszyfrowania danych pod twój ROM.
demoxik Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypekwpisuje poprawne hasło, a mogę zrobić wipe? Bo chce wgrac PixelExperinece, co o tym sądzisz, czy jest moze inny lepszy ROM Miui Global 12.5.5 Edytowane 11 Lipca 2023 przez demoxik
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Możesz zrobić wipe (nawet format data potrzebny będzie - to nie to samo). Upewnij się tylko, że dane z telefonu masz skopiowane, bo je stracisz. Pod PE chyba było ich recovery - nie ma go na stronie pobierania PE?
demoxik Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypek ale z twrp też chyba da radę? nie rozumiem ich recovery, jakiś dziwny jest Edytowane 11 Lipca 2023 przez demoxik
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Też da radę, ale potem i tak w nie nie wejdziesz, bo hasło będzie niepoprawne. Najlepiej zainstaluj przez ten OrangeFox: https://devuploads.com/povzhvro1op3 Robisz w nim format data, instalujesz ROM, uruchamiasz system.
demoxik Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypeka jak sie to poprawnie instaluje? mogę tylko wyjąć ten plik recovery.img i w fastboocie to zrobić? Czy muszę to instalować, czy masz nowszą wersję? https://www.mediafire.com/file/1a4yyn2e72dymm7/Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_08.18.2019.zip/file Mam zainstalowany orangefox recovery, pozniej po wipe dać ten plik zip z orangefox? wczesniej tylko skopiowałem recovery.img do minimal adb fastboot, pominąłem błędne hasło Jakie opcje dać w wipe?wcześniej dać format data? Edit: Zrobiłęm najpierw format data, potem wipe, na komputerze nie widać pojemności telefonu wgrać globala z fastboota? Edytowane 11 Lipca 2023 przez demoxik
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Trzeba było nie robić wipe /system... Wystarczyłby spokojnie format data, nic więcej. Wgraj Globala przez fastboota i zacznij od nowa.
demoxik Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) @Kacper SkrzypekPixel będzie lepszy od MIUI?jak już wgrałem te recovery orange to potem orange.zip wgrać jeszcze? Czy muszę to instalować, czy masz nowszą wersję? https://www.mediafire.com/file/1a4yyn2e72dymm7/Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_08.18.2019.zip/file Skopiowałem pliki do komórki, na komputerze są widoczne, na komórce nie teraz w ogóle nie widać pojemności, znów globala zainstalowałem Edytowane 11 Lipca 2023 przez demoxik
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Lipca 2023 Opublikowano 12 Lipca 2023 8 godzin temu, demoxik napisał(a): Pixel będzie lepszy od MIUI To zależy od Ciebie, musiałbyś sprawdzić. 8 godzin temu, demoxik napisał(a): jak już wgrałem te recovery orange to potem orange.zip wgrać jeszcze? Nie, nie trzeba. 8 godzin temu, demoxik napisał(a): Czy muszę to instalować, czy masz nowszą wersję? Nie instaluj tego w ogóle. 8 godzin temu, demoxik napisał(a): Skopiowałem pliki do komórki, na komputerze są widoczne, na komórce nie One zapewne w telefonie są, tylko nie w lokalizacji, którą OrangeFox uznaje za pamięć wewnętrzną. Szukaj ich w data/media.
demoxik Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Opublikowano 12 Lipca 2023 @Kacper Skrzypek po instalacji Orange Fox Recovery znów nie pokazało pojemności, problem rozwiązałem otwierając terminal w recovery wpisałem polecenie mkdir -p /data/media/0/ i wtedy pokazała się pojemność jak i plik który wcześniej się nie pokazywał 1
marivs1 Opublikowano 22 Lipca 2023 Opublikowano 22 Lipca 2023 Czesc. Teraz mam najnowsze twrp ale okazało się że za pierwszym razem źle zainstalowałem twrp i w Pixel Experience automat nie chciał robić aktualizacji tylko wymuszał to ręcznie. Żeby było weselnej internal storage w twrp pokazywał 0B. Także aktualizacji PE nie było jak zrobić. Znalazłem sposób aby to naprawić jednak dane z telefonu poleciałyhttps://appuals.com/how-to-fix-twrp-unable-to-mount-storage-internal-storage-0mb/Potem tylko instalacja najnowszego wydania PE i działa ok. Teraz tylko czekać na nowszą paczkę o zobaczymy czy update zrobi automatycznie.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Panowie, uwaliłem telefon. Chciałem zainstalować xiaomi.eu i coś poszło nie tak. I to ostro. Do twrp nie wejdę, fastboot tylko mignie napis i restart telefonu. Kabel zasilania podłączony to ekran mignie na chwilę i tak w koło.Da się coś z tym zrobić czy już tylko przycisk do papieru?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 W note 5 chyba była jeszcze możliwość przez test pointy wejść w tryb serwisowy, ale głowy nie dam, zobacz czy jest poradnik na YT.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Wróciłem do note5 ale sprawa dotyczy note 8tWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Dobra, sugerowałem się podpisem.Przez ciekawość zerknij czy dla 8 może jeszcze się uchował tryb zwierania styków testpoint, ale 8 to już chyba klejony miał ekran a nie na zatrzaski(?) Bo do tych styków no to trzeba się do płyty głównej dostać.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Dzięki za info. Szkoda że tego nie da się zrobić z kabelka tylko sekcja jest potrzebna. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 Niestety wyrzuca mi błędy i nie wiem za bardzo co dalej.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 31 Lipca 2023 Opublikowano 31 Lipca 2023 Tu to nie mam pojęcia o co chodzi, nie wiem nawet co tego jest ta Sahara.A co robisz i czym że te komunikaty wyskakują?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 31 Lipca 2023 Opublikowano 31 Lipca 2023 Komunikaty pochodzą z QFILJestem już po konwersacji z mądrzejszym od siebie i wychodzi że już mam zablokowaną płytę główną bo Miflash woła o kod autoryzacji. Ratować telefon to podmienić płytę główną.A na przyszłość to nie robić tego co ja. Czyli jak jest TWRP to nie próbować z niego wgrać oryginalnego ROM bo jest kaplica. Użyć Miflash.Co do samego Pixel experience to naprawdę fajny soft. Bardzo szybki i lekki, system zajmował 1,1GB Jedyny minus to aparat miał problem ze złapaniem ostrości w gorszych warunkach oświetleniowych, również GCAM.
Netoper Opublikowano 31 Lipca 2023 Opublikowano 31 Lipca 2023 Chyba żeby przez EDL postawić fona na nogi, ale tu to potrzebne autoryzowane konto Xiaomi, i taka usługa bodajże 25$ kosztuje, Na telegramie się ogłaszają.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 31 Lipca 2023 Opublikowano 31 Lipca 2023 A nasze lokalne tudzież oficjalne serwisy tego nie potrafią zrobić?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Musiałbyś zadzwonić i się zapytać czy w ogóle świadczą taką usługę i za ile.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
marivs1 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Wysyłam na serwis, niestety nie ogarnąłem tego sam. Leci do Piaseczna, po sprawdzeniu IMEI mają autoryzację także jest szansa że jeszcze będzie żył.
Rekomendowane odpowiedzi