Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypek próbowałem twrp-3.7.0_12-1-willow-TeamWin.img ale wyskakuje password failed, o jakie hasło chodzi? bo wpisuje poprawne od blokadu ekranu i ciągle pokazuje, że nieprawidłowe hasło, w Pitch Black też nieprawidłowe hasło, pomóż bo nie wiem o jakie hasło chodzi

@marivs1 pobrałem 3.6.2 ale nie miałęm możliwości wpisania hasła i mam same dziwne litery, a Ty jak masz?

Edytowane przez demoxik
Opublikowano

Chodzi o hasło od ekranu blokady. Jeśli zgłasza że niepoprawne, to nie wspiera deszyfrowania z Twojej wersji Androida.

Jaką masz wersję MIUI/ROM-u?

2 godziny temu, demoxik napisał(a):

pobrałem 3.6.2 ale nie miałęm możliwości wpisania hasła i mam same dziwne litery, a Ty jak masz?

Tu też objaw braku wsparcia dla deszyfrowania danych pod twój ROM. 

Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypekwpisuje poprawne hasło, a mogę zrobić wipe? Bo chce wgrac PixelExperinece, co o tym sądzisz, czy jest moze inny lepszy ROM

Miui Global 12.5.5

Edytowane przez demoxik
Opublikowano

Możesz zrobić wipe (nawet format data potrzebny będzie - to nie to samo). Upewnij się tylko, że dane z telefonu masz skopiowane, bo je stracisz.

Pod PE chyba było ich recovery - nie ma go na stronie pobierania PE?

Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypeka jak sie to poprawnie instaluje? mogę tylko wyjąć ten plik recovery.img i w fastboocie to zrobić?

Czy muszę to instalować, czy masz nowszą wersję? 

https://www.mediafire.com/file/1a4yyn2e72dymm7/Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_08.18.2019.zip/file

Mam zainstalowany orangefox recovery, pozniej po wipe dać ten plik zip z orangefox? wczesniej tylko skopiowałem recovery.img do minimal adb fastboot, pominąłem błędne hasło

Jakie opcje dać w wipe?wcześniej dać format data?

Edit: Zrobiłęm najpierw format data, potem wipe, na komputerze nie widać pojemności telefonu :( wgrać globala z fastboota?

f7fb4cdf-ec5e-40f7-bf93-6343c8ee8b07photo.jpeg

618681c9-fb72-42db-acea-5ca8161d2de9photo.jpeg

8a54bb50-518e-40af-bafc-349dc4b98314photo.jpeg

Zrzut ekranu 2023-07-11 211238.png

10758c4e-d997-405b-9013-87ac1ba8726ephoto.jpeg

Edytowane przez demoxik
Opublikowano (edytowane)

@Kacper SkrzypekPixel będzie lepszy od MIUI?jak już wgrałem te recovery orange to potem orange.zip wgrać jeszcze? 

https://www.mediafire.com/file/1a4yyn2e72dymm7/Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_08.18.2019.zip/file

Skopiowałem pliki do komórki, na komputerze są widoczne, na komórce nie

teraz w ogóle nie widać pojemności, znów globala zainstalowałem

Edytowane przez demoxik
Opublikowano
8 godzin temu, demoxik napisał(a):

Pixel będzie lepszy od MIUI

To zależy od Ciebie, musiałbyś sprawdzić.

jak już wgrałem te recovery orange to potem orange.zip wgrać jeszcze? 

Nie, nie trzeba.

Nie instaluj tego w ogóle.

Skopiowałem pliki do komórki, na komputerze są widoczne, na komórce nie

One zapewne w telefonie są, tylko nie w lokalizacji, którą OrangeFox uznaje za pamięć wewnętrzną. Szukaj ich w data/media.

Opublikowano

@Kacper Skrzypek po instalacji Orange Fox Recovery znów nie pokazało pojemności, problem rozwiązałem otwierając terminal w recovery wpisałem polecenie mkdir -p /data/media/0/

i wtedy pokazała się pojemność jak i plik który wcześniej się nie pokazywał

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc. Teraz mam najnowsze twrp ale okazało się że za pierwszym razem źle zainstalowałem twrp i w Pixel Experience automat nie chciał robić aktualizacji tylko wymuszał to ręcznie. Żeby było weselnej internal storage w twrp pokazywał 0B. Także aktualizacji PE nie było jak zrobić.
Znalazłem sposób aby to naprawić jednak dane z telefonu poleciały

https://appuals.com/how-to-fix-twrp-unable-to-mount-storage-internal-storage-0mb/

Potem tylko instalacja najnowszego wydania PE i działa ok. Teraz tylko czekać na nowszą paczkę o zobaczymy czy update zrobi automatycznie.

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, uwaliłem telefon. Chciałem zainstalować xiaomi.eu i coś poszło nie tak. I to ostro. Do twrp nie wejdę, fastboot tylko mignie napis i restart telefonu. Kabel zasilania podłączony to ekran mignie na chwilę i tak w koło.
Da się coś z tym zrobić czy już tylko przycisk do papieru?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W note 5 chyba była jeszcze możliwość przez test pointy wejść w tryb serwisowy, ale głowy nie dam, zobacz czy jest poradnik na YT.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobra, sugerowałem się podpisem.
Przez ciekawość zerknij czy dla 8 może jeszcze się uchował tryb zwierania styków testpoint, ale 8 to już chyba klejony miał ekran a nie na zatrzaski(?)
Bo do tych styków no to trzeba się do płyty głównej dostać.

Opublikowano

Tu to nie mam pojęcia o co chodzi, nie wiem nawet co tego jest ta Sahara.
A co robisz i czym że te komunikaty wyskakują?

Opublikowano

Komunikaty pochodzą z QFIL
Jestem już po konwersacji z mądrzejszym od siebie i wychodzi że już mam zablokowaną płytę główną bo Miflash woła o kod autoryzacji.
Ratować telefon to podmienić płytę główną.

A na przyszłość to nie robić tego co ja. Czyli jak jest TWRP to nie próbować z niego wgrać oryginalnego ROM bo jest kaplica. Użyć Miflash.

Co do samego Pixel experience to naprawdę fajny soft. Bardzo szybki i lekki, system zajmował 1,1GB Jedyny minus to aparat miał problem ze złapaniem ostrości w gorszych warunkach oświetleniowych, również GCAM.

Opublikowano

Chyba żeby przez EDL postawić fona na nogi, ale tu to potrzebne autoryzowane konto Xiaomi, i taka usługa bodajże 25$ kosztuje, Na telegramie się ogłaszają.

Opublikowano

Wysyłam na serwis, niestety nie ogarnąłem tego sam. Leci do Piaseczna, po sprawdzeniu IMEI mają autoryzację także jest szansa że jeszcze będzie żył.