Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 11 - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.10.0.TKBCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 (nazwa kodowa: venus).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11_V14.0.10.0.TKBCNXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822064162

ROM można zainstalować zarówno przez recovery (TWRP), jak i fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano (edytowane)

Jakis czas temu poruszałem problem z górną belką (brak reakcji na opuszczanie, losowo sie zacina), wcześniejsze wersje  miui14 miały ten problem. Powiadomienia  rożnych messengerów też losowo działały. Dziwnie ukryte widgety... Czy najnowszy soft ma cokolwiek zmienione tzn poprawione?

Dodam tylko, że wciąz jestem na miui 13. zastanawiam sie czy jest aktualizowac

Edytowane przez basstek1
Opublikowano
2 godziny temu, basstek1 napisał(a):

Jakis czas temu poruszałem problem z górną belką (brak reakcji na opuszczanie, losowo sie zacina), wcześniejsze wersje  miui14 miały ten problem. Powiadomienia  rożnych messengerów też losowo działały. Dziwnie ukryte widgety... Czy najnowszy soft ma cokolwiek zmienione tzn poprawione?

Dodam tylko, że wciąz jestem na miui 13. zastanawiam sie czy jest aktualizowac

na najnowszej rozwojowe (a też i na wcześniejszych wersjach) nigdy nie miałem problemu z górną belką - ani z opuszczaniem ani z zacinaniem) w ogóle nie pamiętam żeby takie problemy były a cały czas jestem na rozwojowych ... wrzucam nowe jak tylko się pojawiają (czyli co tydzień lub co dwa tygodnie) z tymi powiadomieniami to aktualnie jest różnie - ostatnio są problemy z messengerem - GG też przychodzi różnie (ale tu nam też to aktywne na komputerze więc to może być też z tym związane) a tak poza tym działają - np z aplikacji bankowej bezproblemowo czy serwisy takie jak allegro czy olx ... Messenger z tego co zauważyłem ma problemy po dłuższym nie otwieraniu aplikacji - jak się ją otworzy i zamknie to wtedy jest wszystko ok (czyli to występuje przy dłuższej nieaktywności z naszej strony - wtedy jak ktoś do nas pisze to nie ma ani dźwięku ani powiadomienia - słychać tylko takie "piknięcie" - jak ma się pod ręką telefon to w sumie nie problem bo otwiera się wtedy Messengera i jest wiadomość - gorzej jak się nie ma bo nie widać w ogóle że ktoś coś pisał ...) 🙃 w przyszłym tygodniu potestuje jeszcze whatsappa ... ale to już pewnie na lipcowej wersji systemu ...

Opublikowano

Ciekawe. Robiłem próby na wersji global i xiaomi.eu. Wszędzie górna belka lubiła się zacinać. Może dlatego że mam ustawioną starszą wersje w: styl centrum funkcji"górnej belki" A jaka jest u Ciebie?

Opublikowano
14 minut temu, basstek1 napisał(a):

Ciekawe. Robiłem próby na wersji global i xiaomi.eu. Wszędzie górna belka lubiła się zacinać. Może dlatego że mam ustawioną starszą wersje w: styl centrum funkcji"górnej belki" A jaka jest u Ciebie?

u mnie jest tak jak w załączeniu - mogę na próbę potestować ten drugi wariant - żaden problem ... dam znać jak to wygląda w praktyce - ja globala nigdy nie miałem to nie wiem jak to tam wygląda ... ale jak pisałem z tą belka do tej pory nie było nic takiego jak opisałeś ...

Screenshot_2023-07-07-10-29-29-993_com.android.settings.jpg

Opublikowano
20 minut temu, basstek1 napisał(a):

OK. jeśli możesz potestuj proszę starszy wariant... U mnie dość często, ale jednak losowo nie dało się opuszczać belki

przełączone - na razie zero problemów - działa dokładnie tak jak ta druga (nowsza) wersja - opuszczanie super płynnie, zwijanie to samo - działa na całym ekranie głównym - potestuje dzisiaj i jutro już na nowej lipcowej wersji rozwojowej ... zobaczymy co będzie po kilku dniach - póki co nie ma do czego się przyczepić 🙃

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, basstek1 napisał(a):

OK. jeśli możesz potestuj proszę starszy wariant... U mnie dość często, ale jednak losowo nie dało się opuszczać belki

działa perfekt - żadnych przycięć itp. sprawdzałem też na różnych otwartych aplikacjach np odtwarzaczach wideo komunikatorach czy jutubie - nie na do czego się przyczepić ... zawsze momentalnie rozwinięcie czy zwinięcie (na pulpicie też łapie z dowolnego miejsca ekranu) - szkoda że nie mam jak nagrać bo na zrzucie ekranu to wiadomo ... 🙃

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest nowy rebuild tej wersji ... Takie pytanie techniczne - jako że moja 11tka pójdzie dla znajomego to zastanawiam się czy zostawić na nim najnowsza wrześniowa betę czy może wrzucić ta wersję stabilną? Bo zakładam że te rebuildy dotyczą tylko możliwości postawienia magiska i uporania się z tymi płatnościami Googla ... A nadal jest to build odpowiadający dacie jego wydania czyli chyba okolice lipca? W ogóle jest w najbliższym czasie szansa na kolejną wersję stabilną? Tzn. 14.0.11.0 czy może trzeba już czekać na wersję hyperos dla tego modelu - na tyle na ile widziałem info to powinna być za jakiś czas ... Oczywiście o ile nic tam się nie zmieniło 🙃

• Like 1