Alucard Opublikowano 15 Czerwca 2023 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Adguard, ustawiłem ją na domyślne ustawienie i jest ok, nie mam żadnego powiadomienia że przestał działać. Jak ustawiłem na "Bez ograniczeń" to po jakimś czasie wyskakiwało mi żeby zmienić ustawienia bo ją zamykało, więc dziwnie to działa z tą aplikacją
Master Opublikowano 15 Czerwca 2023 Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Alucard napisał(a): Adguard, ustawiłem ją na domyślne ustawienie i jest ok, nie mam żadnego powiadomienia że przestał działać. Jak ustawiłem na "Bez ograniczeń" to po jakimś czasie wyskakiwało mi żeby zmienić ustawienia bo ją zamykało, więc dziwnie to działa z tą aplikacją tak się składa że zawsze korzystam z adguarda - mam bezterminowa licencję nawet ... u mnie jest to tak ustawione jak w załączeniu - żadnych problemów nie uświadczam ... ps. jest najnowsza wersja adguarda 4.0 to proszę sobie zaktualizować ... chyba sporo tam pozmieniali ... ja właśnie to wrzuciłem Edytowane 15 Czerwca 2023 przez Master
mati0440 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Dzisiaj niespodziewanie w sklepie wyskoczył błąd, że nie mogę płacić telefonem. Wczoraj i wcześniej wszystko było w porządku. Pobrałem safetynet checker i wyskakuje błąd. Urządzenie Mi 11 Ultra.
mati0440 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 19 minut temu, mati0440 napisał(a): Dzisiaj niespodziewanie w sklepie wyskoczył błąd, że nie mogę płacić telefonem. Wczoraj i wcześniej wszystko było w porządku. Pobrałem safetynet checker i wyskakuje błąd. Urządzenie Mi 11 Ultra. Ponowne uruchomienie - za trzecim razem rozwiązało problem. Jednak telefon teraz pokazuje 35/38 stopni leżąc w klimatyzowanym pomieszczeniu..
Master Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 2 godziny temu, mati0440 napisał(a): Ponowne uruchomienie - za trzecim razem rozwiązało problem. Jednak telefon teraz pokazuje 35/38 stopni leżąc w klimatyzowanym pomieszczeniu.. ciekawe jest to że przy teście bezpieczeństwa wywaliło błąd ... u mnie nigdy to się nie zdarzyło ... tzn tego typu problemy z płatnościami - niezależnie czy to zima czy środek lata ... coś chyba faktycznie jest u Ciebie nie tak z systemem odbioru ciepła z procesora ... może też nie korzystaj z zakrytego etui - to trochę pomoże z tymi temperaturami ... ja w ogóle polecam taka ramkę wokół ekranu i osobna osłonę na obiektywy - takie rozwiązanie w ogóle nie zakłóca obiegu powietrza a i telefon jest dobrze chroniony w razie upadku ... można to zamówić i to w całkiem sensownej cenie na Ali ... ps. u mnie raz był problem z płatnościami zbliżeniowymi i pomogło tu tylko wywalenie i ponowna instalacja aplikacji bankowej ... od tego czasu żadnych problemów
mati0440 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 2 godziny temu, Master napisał(a): ciekawe jest to że przy teście bezpieczeństwa wywaliło błąd ... u mnie nigdy to się nie zdarzyło ... tzn tego typu problemy z płatnościami - niezależnie czy to zima czy środek lata ... coś chyba faktycznie jest u Ciebie nie tak z systemem odbioru ciepła z procesora ... może też nie korzystaj z zakrytego etui - to trochę pomoże z tymi temperaturami ... ja w ogóle polecam taka ramkę wokół ekranu i osobna osłonę na obiektywy - takie rozwiązanie w ogóle nie zakłóca obiegu powietrza a i telefon jest dobrze chroniony w razie upadku ... można to zamówić i to w całkiem sensownej cenie na Ali ... ps. u mnie raz był problem z płatnościami zbliżeniowymi i pomogło tu tylko wywalenie i ponowna instalacja aplikacji bankowej ... od tego czasu żadnych problemów Od kilku dni nie korzystam wcale z etui, jedno się "skończyło", inne jest w drodze. A skoro to ceramika to uważając przez te kilka dni nic nie powinno się wydarzyć 😁 po jakimś dłuższym czasie telefon się uspokoił i temperatura spadła do normy. Błąd podczas płacenia wyskoczył drugi raz. Za pierwszym nie pomyślałem o ponownym uruchomieniu tylko zrobiłem reinstall softu i wszystko było w porządku, jednak już dosyć zabawy. Okazało się że wystarczy tylko uruchomić ponownie.
Master Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 46 minut temu, mati0440 napisał(a): Od kilku dni nie korzystam wcale z etui, jedno się "skończyło", inne jest w drodze. A skoro to ceramika to uważając przez te kilka dni nic nie powinno się wydarzyć 😁 po jakimś dłuższym czasie telefon się uspokoił i temperatura spadła do normy. Błąd podczas płacenia wyskoczył drugi raz. Za pierwszym nie pomyślałem o ponownym uruchomieniu tylko zrobiłem reinstall softu i wszystko było w porządku, jednak już dosyć zabawy. Okazało się że wystarczy tylko uruchomić ponownie. no póki nie trzeba będzie co pół godziny robić restartów to jakoś da się przeżyć 🙃 a ten błąd wyskoczył jak fon był przegrzany? czy tak po prostu "z partyzanta"? to już jest jakiś objaw wcześniej? czy po prostu wiadomo że jest z tym problem jak wywala ta płatność? ja pamiętam że kombinowałem przy problemie z płatnościami ładnych kilka dni a w sumie na początku powinienem zrobić to co zrobiłem na końcu 🙃 ot człek durnieje na starość ...
mati0440 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 2 godziny temu, Master napisał(a): no póki nie trzeba będzie co pół godziny robić restartów to jakoś da się przeżyć 🙃 a ten błąd wyskoczył jak fon był przegrzany? czy tak po prostu "z partyzanta"? to już jest jakiś objaw wcześniej? czy po prostu wiadomo że jest z tym problem jak wywala ta płatność? ja pamiętam że kombinowałem przy problemie z płatnościami ładnych kilka dni a w sumie na początku powinienem zrobić to co zrobiłem na końcu 🙃 ot człek durnieje na starość ... Problem wystąpił drugi raz i drugi raz z partyzanta. Choć pierwszy raz był o wiele bardziej zdumiewający, ponieważ zapłaciłem telefonem w biedronce, a dosłownie 2/3 minuty później w żabce już nie 😂 dziś wychodząc do pracy zahaczyłem o aptekę. Telefon w domu leżał na stole więc temperatura bym powiedział pokojowa. W aptece wyciągam telefon, włączam NFC, przykładam do terminala i błąd. Zapłaciłem blikiem i się zmyłem.
Master Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 11 godzin temu, mati0440 napisał(a): Problem wystąpił drugi raz i drugi raz z partyzanta. Choć pierwszy raz był o wiele bardziej zdumiewający, ponieważ zapłaciłem telefonem w biedronce, a dosłownie 2/3 minuty później w żabce już nie 😂 dziś wychodząc do pracy zahaczyłem o aptekę. Telefon w domu leżał na stole więc temperatura bym powiedział pokojowa. W aptece wyciągam telefon, włączam NFC, przykładam do terminala i błąd. Zapłaciłem blikiem i się zmyłem. 🙃 ale zobacz dzięki temu jakie przygody masz 🙃 co płatność to niepewność ... wskoczy czy nie ... jak pisałeś - robienie restartu pomaga no ale na dłuższą metę to nie rozwiązanie tematu ... a jak trzeba to będzie robić po kilka razy dziennie to już irytujące się zrobi ... może spróbuj jeszcze zrobić to co mi pomogło - czyli przeinstaluj aplikacje bankowa i od nowa ja ustaw ... bo jakoś nie chce mi się wierzyć że to powoduje przegrzewanie / throtling procesora ... w ostateczności zawsze jeszcze zostaje nowa instalacja systemu z wipe data ... no ale to sporo zabawy z tym będzie ...
Rekomendowane odpowiedzi