Skocz do zawartości

Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 - MIUI 14 Polska/Xiaomi.eu stabilne - V14.0.20.0.TMRCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MARBLE_V14.0.20.0.TMRCNXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery, jak i przez Fastboot - poradnik tutaj.

Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.

• Like 1
Opublikowano

Na tą chwilę nie zauważyłem bugów...Ale jeszcze zbyt krótko telefon w użyciu po update. Gdzieś na forum Xiaomieu padło hasło o bootloop, ja tego nie doświadczyłem.

Rzucają się drobne braki w tłumaczeniach.92003e2fe6bee89ee522d50d62223051.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przez twrp skkk sfashowało rom niby prawidłowo ale po napisie wywaliło błąd montowania kilku partycji. W każdym razie niby działa.

Opublikowano

Ja znalazłem gorszą przypadłość. DUŻO gorszą.
Działa Wam poprawnie "tryb kieszonkowy" w tym modelu? U mnie, NIESTETY po odblokowaniu odciskiem palca telefon normalnie się wybudza mimo, że jest w kieszeni / czujnik jest ewidentnie zasłonięty. Albo ja się zakręciłem i gdzieś trzeba dodatkowo aktywować opcję "kieszonki", albo ten model ma ABSURDALNĄ budowę czujnika. Jak u Was???

Opublikowano
3 godziny temu, kulig007 napisał(a):

Ja znalazłem gorszą przypadłość. DUŻO gorszą.
Działa Wam poprawnie "tryb kieszonkowy" w tym modelu? U mnie, NIESTETY po odblokowaniu odciskiem palca telefon normalnie się wybudza mimo, że jest w kieszeni / czujnik jest ewidentnie zasłonięty. Albo ja się zakręciłem i gdzieś trzeba dodatkowo aktywować opcję "kieszonki", albo ten model ma ABSURDALNĄ budowę czujnika. Jak u Was???

Potwierdzam, mam tak samo. Ja znalazłem tylko w ustawieniach/ekran blokady/przypadkowe użycie, ale pomimo aktywnej tej funkcji można odblokować telefon w kieszeni. Oczywiście jeśli trafi się odpowiednim palcem w czytnik.

Opublikowano

Jak doczytałem, to już ciągnie się od kilku wersji serii F.
Fakt, że pierwsze modele nie miały czujnika zbliżeniowego, więc "tryb kieszonkowy" nie mógł działać. F5 ma ten czujnik, więc kompletnie nie rozumiem, czemu Majne Frejnd nie uruchomił tej funkcji poprawnie. Mam lekki niesmak i obawy, że Chińczycy tego nie zmienią.

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

PS. Kolejne, co odkryłem. Czy Google Mapy prawidłowo Wam poprawiają lokalizację, gdy robicie to na podstawie aparatu? Ja mogę kręcić się 360* po kilka razy i tak jakby aparat Google Mapy nie zapisał okolicy. Przed chwilą w Xiaomi Mi Note 10 Lite wszytko działa w sekundę, poprawnie.

Opublikowano

Witam, czy ten rom V14.0.20.0.TMRCNXM można zainstalować pierwszy raz przez fastboot czy trzeba wgrać jakąś wcześniejszą wersje i dopiero zupdatować do tej? Z góry przepraszam za głupie pytanie 

Opublikowano

Działa Wam poprawnie przenoszenie danych poprzez wbudowaną aplikację? Mi, choć wyszukuje drugi telefon, to po zaznaczeniu, np. zdjęć, zrywa za każdym razem połączenie i nie mogę dokończyć transferu. Przynajmniej jeśli chodzi o łączność na linii Mi Note 10 Lite (MIUI 13 A12) - - - - POCO (aktualne stabilne). Oba oczywiście na xiaomi.eu.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kulig007 napisał(a):

Działa Wam poprawnie przenoszenie danych poprzez wbudowaną aplikację? Mi, choć wyszukuje drugi telefon, to po zaznaczeniu, np. zdjęć, zrywa za każdym razem połączenie i nie mogę dokończyć transferu. Przynajmniej jeśli chodzi o łączność na linii Mi Note 10 Lite (MIUI 13 A12) - - - - POCO (aktualne stabilne). Oba oczywiście na xiaomi.eu.

to jest uwalone od jakiegoś czasu. niby jest nowa wersja wykrywana przez aplikację, ale nie pozwala jej zainstalować, bo to systemowa apka. walczyłem dwa dni z wiecznie zrywanym połączeniem. poddałem się i przeniosłem ręcznie. chodzi Ci o Mi Share, czyli przenoszenie Danych?

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano
to jest uwalone od jakiegoś czasu. niby jest nowa wersja wykrywana przez aplikację, ale nie pozwala jej zainstalować, bo to systemowa apka. walczyłem dwa dni z wiecznie zrywanym połączeniem. poddałem się i przeniosłem ręcznie. chodzi Ci o Mi Share, czyli przenoszenie Danych?
To wszystko jasne. Korzystałem z Przenoszenia Danych i ono właśnie wywala się.
Później przesłałem poprzez Mi Share. Tutaj już się udało, ale wyrzuciło błąd, jak chciałem przesłać PDF.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
12 godzin temu, kulig007 napisał(a):

Instalowałeś już??

tak

Opublikowano
tak
Coś ciekawego wprowadzono, poza łatkami bezpieczeństwa? W większe zmiany, raczej wątpię z uwagi na miesięczny odstęp pomiędzy stable.

Opublikowano

Kolejny update wrzucony, z nową numeracją, więc żaden reupload. Dość szybko, ale nie doczytałem co mogło być powodem, że w takim krótkim odstępie wyszedł nowy. Na 14.0.21 nie doświadczyłem błędów.