Igorius Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Witam W przypadku zakupu z Chin jaka jest szansa, że zostanie mi przez urząd celny naliczony pidatek vat? Czytałem że jedni płakali i płacili a drudzy cieszyli się że nic nie musieli dopłacać... Mieszkam w woj.śląskim jeśli to ważne ?
Nezumi Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Nie wiem jak to by ująć, ale... szansa jest 50/50 ;-; Albo złapią... albo nie... ;-;
Igorius Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Bardzo śmieszne ^^ Chodzi mi bardziej o to, czy w katowickim urzędzie celnym częściej łapią czy częściej nie? Bo przecież nke jest tak, że 50% paczek ze smartfonami "przechodzi" a 50% jest "łapane"...
ddr Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wszystko zależy od masy, wielkości i twardości. Statystycznie uśredniając na telefony wychodzi 50%, gorzej z tabletami.
MaltisDrinker Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Gorzej trafić nie mogłeś. Wy tam macie paczki w Zabrzu trzepane. Poczytaj na telchina, nie ma bardziej trzepiacego WERu niż Zabrze. Ja bym tam dał ze 2/3 szans na zatrzymanie i opłatę. Ale to loteria. Sent from my MI 4W using Tapatalk Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez MaltisDrinker
Eru Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Przez Zabrze szło do mnie kilka paczek i nigdy nic nie płaciłem (czyt. VAT)
backlit Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 No ja mam niewesołe doświadczenia z WER ZABRZE. 5/5 płaciłem VAT (tyczy się telefonów). Inna elektronika obyła się bez dodatkowych opłat. Wniosek z mojego punktu widzenia: trzeba od razu wliczyć sobie VAT do założonej ceny telefonu żeby potem nie być rozczarowanym i liczyć, ze przejdzie bez opłat.
Deragon Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A Łódzkie, dokładnie Zgierz gdzie ma "trzepane" paczki? :E
MaltisDrinker Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Łódzkie trzepią w Warszawie. Znaczy tak mi się wydaje, bo ja(Skierniewice) miałem zatrzymaną paczkę w Wawie. Pocieszające, że od kiedy bawię się z chińskimi telefonami zatrzymali mi tylko jeden telefon z około 10. Sent from my MI 4W using Tapatalk
Igorius Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Gorzej trafić nie mogłeś. Wy tam macie paczki w Zabrzu trzepane. Zatem kupując przez ibuygou trzeba za 5% kupić ubezpieczenie od podatku, wtedy zwrócą tą opłatę. Chyba jedyne rozwiązanie.
Rekomendowane odpowiedzi