Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W przypadku zakupu z Chin jaka jest szansa, że zostanie mi przez urząd celny naliczony pidatek vat? Czytałem że jedni płakali i płacili a drudzy cieszyli się że nic nie musieli dopłacać...

Mieszkam w woj.śląskim jeśli to ważne ;)

?

Opublikowano

Bardzo śmieszne ^^

Chodzi mi bardziej o to, czy w katowickim urzędzie celnym częściej łapią czy częściej nie? Bo przecież nke jest tak, że 50% paczek ze smartfonami "przechodzi" a 50% jest "łapane"...

Opublikowano

Wszystko zależy od masy, wielkości i twardości. Statystycznie uśredniając na telefony wychodzi 50%, gorzej z tabletami.

Opublikowano (edytowane)

Gorzej trafić nie mogłeś. Wy tam macie paczki w Zabrzu trzepane.

Poczytaj na telchina, nie ma bardziej trzepiacego WERu niż Zabrze. Ja bym tam dał ze 2/3 szans na zatrzymanie i opłatę.

Ale to loteria.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Edytowane przez MaltisDrinker
Opublikowano

No ja mam niewesołe doświadczenia z  WER ZABRZE. 5/5 płaciłem VAT (tyczy się telefonów). Inna elektronika obyła się bez dodatkowych opłat. Wniosek z mojego punktu widzenia: trzeba od razu wliczyć sobie VAT do założonej ceny telefonu żeby potem nie być rozczarowanym i liczyć, ze przejdzie bez opłat. 

Opublikowano

Łódzkie trzepią w Warszawie. Znaczy tak mi się wydaje, bo ja(Skierniewice) miałem zatrzymaną paczkę w Wawie. Pocieszające, że od kiedy bawię się z chińskimi telefonami zatrzymali mi tylko jeden telefon z około 10.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Opublikowano

Gorzej trafić nie mogłeś. Wy tam macie paczki w Zabrzu trzepane.

Zatem kupując przez ibuygou trzeba za 5% kupić ubezpieczenie od podatku, wtedy zwrócą tą opłatę. Chyba jedyne rozwiązanie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...