Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to oznacza że już niezaktualizuję za darmo telefonu ? Posiadam 12T Plato.

Ze względu na odejście byłych współpracowników i brak nowych współpracowników w ramach finansowanej przez społeczność inicjatywy MediaTek Support Initiative , następujące urządzenia MediaTek Dimensity nie są już wspierane publicznie:
- Xiaomi 12 Pro Dimensity (daumier)
- Xiaomi 12T (plato)
- Redmi K50 Pro (matisse)
 Redmi K50 (rubens)
 Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT (xaga) / Redmi Note 11T+ Pro (xagapro) / Redmi K50i (Indie) (ponownie)

Okazało się, że publiczne wspieranie tych urządzeń nie jest dla nas korzystne. Pierwszym dowodem było natychmiastowe zrezygnowanie z subskrypcji przez członków tego samego dnia, kiedy opublikowaliśmy pierwsze stabilne ROMy dla tych urządzeń. Od tamtej pory spadki postępują stopniowo.
Dalsze stabilne ROMy (i cotygodniowe ROMy, jeśli są dostępne) dla tych urządzeń będą dostępne wyłącznie dla subskrybentów Patreona, podobnie jak już ekskluzywne ROMy dla urządzeń Dimensity średniej klasy.

Opublikowano
4 godziny temu, maciek1108 napisał(a):

Czy to oznacza że już niezaktualizuję za darmo telefonu ? Posiadam 12T Plato.

Przytoczyłeś cały komunikat, który to wyjaśnia, ale tak, bez wsparcia na Patreonie nie będzie aktualizacji. Pisałem o tym zresztą w ostatnich wątkach dot. wersji stable dla MTK.

Opublikowano

Więc jak to teraz będzie wyglądało ? Będę musiał założyć konto na Patreonie , opłacić subskrypcję i będzie można pobrać aktualizację ? Czy jakoś inaczej ? O ile wogule będą jakieś aktualizacje xiaomi.eu

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, maciek1108 napisał(a):

Więc jak to teraz będzie wyglądało ? Będę musiał założyć konto na Patreonie , opłacić subskrypcję i będzie można pobrać aktualizację ? Czy jakoś inaczej ? O ile wogule będą jakieś aktualizacje xiaomi.eu

Po  pierwsze: stabilne wersje xiaomi.eu się pojawią (jeżeli  dobrze rozumiem komunikat). 
Po drugie: To nie jest oficjalne oprogramowanie od xiaomi. Jak chcesz możesz używać wersji global. Xiaomi.eu to chiński rom przerobiony tak by działał u nas, zawiera wiele funkcji niedostępnych w wersji global.
Jeżeli Ci nie odpowiada polityka ludzi, którzy robią to bo chcą choć nie muszą i nie chcesz ich wspierać to zmień rom spowrotem na globala i narzekaj na xiaomi, które nie udostępnia wersji beta globala.
Z romami na procesory mediateka jest po prostu więcej pracy więc nie dziwne, że programiści chcą coś zarobić poświęcając swój czas.

Edytowane przez artulappi
Opublikowano

W porządku , ja nie mam nic przeciwko by zapłacić za dobrze wykonaną robotę , ja pytam tylko jak to będzie teraz wyglądało, a z Xiaomi.eu korzystam od lat , coś się zmieniło , chcę wiedzieć co i jak i tyle !A wy mi odpowiadacie jak bym k... wszystko chciał za darmo . Dziękuję za odpowiedzi , już połowę wiem 🤣

Opublikowano
W dniu 12.03.2023 o 05:55, maciek1108 napisał(a):

Czy to oznacza że już niezaktualizuję za darmo telefonu ?

A kto to napisał? Tak to zabrzmiało niestety.