Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem! Od pewnego czasu mam problem z szybko uciekająca bateria na moim xiaomi redmi note 10 pro. Zaobserwowałem, że to galeria może być problemem ale nie do końca wiem jak go rozwiązać.

Nie sugerujcie się messengerem ponieważ przed zrobieniem screena rozmawiałem przez 3h przez kamerkę.

Wersja miui: 13.0.15.0 stabilna

Screenshot_2022-12-22-04-25-01-438_com.miui.securitycenter.jpg

Edytowane przez Dawsko
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dokładnie taki sam problem od paru dni na tym samym telefonie. Jak wcześniej telefon potrafił przy graniu wytrzymać pół dnia, tak teraz bez grania 4h i baterii prawię nie ma.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

To nie wina aplikacji galeria, a tej co niby liczy zużycie prądu. Trzeba sobie policzyć ile w sumie jest tego zużycia? Dawsko wkleił fotkę z której wynika, że ma 12Ah aku. Czy to jest możliwe? No nie. Wg fotki sama galeria zjadła 6Ah ;) To lipa

Edytowane przez brawo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.01.2023 o 15:47, brawo napisał(a):

No ile masz tu w sumie zużycia prądu? Tam niżej też masz zużycie. Przecież ewidentnie to są głupoty pokazywane. Po co sobie tym głowę zawracać?

To jaki jest inny powód? Skoro po wymuszeniu zatrzymania galerii, bateria się ogarnia i już tak szybko nie spada?

Opublikowano (edytowane)

To wyłącz jeszcze Mesendżera, to jeszcze ci spadnie trochę. Wyłącz usługi i znów będzie miał niżej. I tak po kolei wyłącz wszytko ;) Policzyłeś to o co pytałem? Pokazane przez ciebie samo zużycie prądu Galerii jest większe niż pojemność aku w telefonie. Czego nie rozumiesz? Uważasz, że jest to możliwe?

Edytowane przez brawo
Opublikowano
5 godzin temu, Dawsko napisał:

To jaki jest inny powód? Skoro po wymuszeniu zatrzymania galerii, bateria się ogarnia i już tak szybko nie spada?

Nie warto moim zdaniem tego nadmiernie analizować, bo problem (jeżeli jest fizyczny, a na to wygląda), jest zaszyty na poziomie kodu aplikacji.

Wystarczy zatem wyłączyć trwale, aplikację Galeria i zastosować dla niej mniej agresywnego zamiennika, np. QuickPic.

Opublikowano
Dnia 15.01.2023 o 11:35, Bar.Tek napisał:

Na początek, wymusić zatrzymanie galerii i wyczyścić jej dane. A potem jeździć i obserwować :)

Wyłaczylem i wyczyscilem dane i dalej od nowa ciagnie baterie ta galeria co moge zrobic innego?

Opublikowano

Ale to jakiś inny użytkownik pisze czy masz drugi nick? Jeśli to dawsko, to masz źle pokazywane zużycie prądu. Czy tego nie widzisz co ci pokazuje aplikacja "licząca" prąd a jaką masz rzeczywistą pojemność aku? Pierzcież to widać na pierwszych pokazanych zrzutach.

Opublikowano
W dniu 27.01.2023 o 19:59, brawo napisał(a):

Ale to jakiś inny użytkownik pisze czy masz drugi nick? Jeśli to dawsko, to masz źle pokazywane zużycie prądu. Czy tego nie widzisz co ci pokazuje aplikacja "licząca" prąd a jaką masz rzeczywistą pojemność aku? Pierzcież to widać na pierwszych pokazanych zrzutach.

Fakt, pojemność baterii odbiega od stanu rzeczywistego ale przy włączonej galerii(w tle) bateria szybko ucieka i nie wmówisz mi, że nie. Dopiero, po wymuszeniu zatrzymania galerii, w ustawieniach, się ogarnia. 

Screenshot_2023-02-03-15-39-39-805_com.miui.securitycenter.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jezuuu, walcze z tym od pół roku. Telefon jest super (Redmi note 10 pro) ale mam tego samego buga. Galeria strasznie wpieprza baterie. Różnica jest ogromna, po włączeniu galerii zżera w kilka godzin połowe baterii. Jest na to sposób, trzeba za każdym razem po włączeniu galerii ręcznie wymuszać zamknięcie. Jest to strasznie upierdliwe i czasami zapomnę. Można niby używać innej aplikacji, ale akurat ta mi się podoba i jestem wkurzony, że nic z tym nie umiem zrobić. Usuwanie aktualizacji, czyszczenie danych nic nie pomaga. Wydaje mi się, że problem zaczął się dziać z Miui 13 od niedawna siedzę na Miui 14 i jest to samo

Screenshot_2023-02-28-03-26-59-833_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2023-02-28-03-26-09-499_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2023-02-28-03-26-47-752_com.miui.securitycenter.jpg

Edytowane przez Fafol