Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Telefon posiada MIUI Global 13.0.6. Smsy dochodzą do mnie  losowo. Nie pomaga restart telefonu, włączenie trybu samolotowego, zmieniłem nawet operatora.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie dochodzą ze wszystkich sieci, czy z jakiejś konkretnej ?
Miałem podobny problem na linii sieć Play z siecią Netia (Plus) na ROMie Global, po implementacji ROMu od naszego Teamu problemy ustały, albo występują incydentalnie.

Opublikowano
W dniu 10.11.2022 o 19:59, driver10 napisał(a):

Witam.

Telefon posiada MIUI Global 13.0.6. Smsy dochodzą do mnie  losowo. Nie pomaga restart telefonu, włączenie trybu samolotowego, zmieniłem nawet operatora.

Mam dokładnie to samo na xiaomi.eu 13.0.8. Dużo sms-ów nie dochodzi i wiem tylko o tych o których znajomi mi mówią, a ile od obcych nie dochodzi to nie wiadomo..

Operator PLAY. Zaktualizuje na najnowszy MIUI i zobaczę czy cos pomoże.

Opublikowano
1 godzinę temu, Berez1991 napisał:

...

Operator PLAY. ...

Na początku umowy z Play, złożyłem na ręce tego przygłuchego na ludzkie sprawy operatora, kilkanaście reklamacji, oparło się nawet o Rzecznika Konsumentów i pomogło, ale szczerze nie polecam nikomu tej sieci.

Opublikowano
1 godzinę temu, Netoper napisał:

Hmm, jak żeś zaprzagł rzecznika to SMS-y zaczęły dochodzić?

Coś pomogło, albo moja determinacja, albo zmiana ROMu na CN.eu w każdym razie obecnie wszystkie dochodzą i te ode mnie, i te do mnie.

Opublikowano
Został, z dwoma numerami w telefonach plus 1 w samochodzie
Jeszcze mamy numery w plusie i tmobile i powiem Ci, że w każdej z tych sieci zlewają podobnie klienta, reklamacje techniczne zawsze są zwalane na użytkownika a nie na ich technikę, z Orange się wyleczyliśmy parę lat temu jak naliczali nam faktury za usługi z których nie korzystaliśmy bo... nie dostarczyli sprzętu do tych usług, ale kasy chcieli (zapłaciliśmy jedną, a pięciu nie, no bo za co płacić jak nie korzystamy z usług). Sprawa w sądzie się skończyła na naszą korzyść. Mimo tego po jakimś roku komornik się zjawił bo... nakaz windykacyjny za niezapłacone faktury.
A kwintesencja to jest taka, że jak wszystko działa to każdy chwali swojego operatora, ale jak zaczynają się problemy czy to techniczne czy rozliczeniowe to praktycznie zawsze podejście operatorów jest takie, że winien prawie zawsze jest klient. I nie ważne że nie możesz korzystać z usługi przez ich technikę, podpisałeś umowę to płać mimo że nie korzystasz bo nie dostarczają sprzętu czy usługi na które zawarłeś umowę.
A co do cen Play, albo pozostali pójdą ich drogą i będzie wszędzie równo albo pozostali nie podniosą opłat i Play zanotuje tęgi spadek użytkowników.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Coś pomogło, albo moja determinacja, albo zmiana ROMu na CN.eu w każdym razie obecnie wszystkie dochodzą i te ode mnie, i te do mnie.
Czyli co? Rzecznik nakazał operatorowi zdjąć blokadę na dostarczanie do Ciebie SMSów?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Netoper napisał(a):

reklamacje techniczne zawsze są zwalane na użytkownika a nie na ich technikę

Chodziło mi o to, że Play życzy sobie dużych pieniędzy za połączenia/SMS/MMS. Ja od wielu lat wyleczyłem się z umów ;) Tylko karty. Miałem w Play, ale przeniosłem numer do T-Mobile. I tam i tu nie narzekam na sprawy techniczny. Kwestią było płacenie za ww usługi. Teraz mam za doładowanie 39 zł 5G, 140 GB no i wsio inne w cenie. Dla mnie za dużo, ale chciałem zobaczyć jak działa te 5G i obsypali mnie bonusami ;) A za 39 zł (karta) ile miałbym w Playu?

Większość tu przedstawianych problemów z SMSami są zapewne z funkcją czatu. Nie dość, że mało kto umie to włączyć, to jeszcze mniej wyłączyć...

Edytowane przez brawo