Jump to content

Redmi Note 11 - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.5.0.SGKMIXM - Android 12

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 (nazwa kodowa: spes/spesn).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote11_V13.0.5.0.SGKMIXM_v13-12.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• 4 weeks later...
Posted

Przy próbie wgrania przez TWRP sypie błędami typu "no such file or directory nazwa pliku) próbowałem z karty SD według tego poradnika co masz w opisie 

Posted

Mam ten sam problem co kolega tutaj i te same pliki próbowałem przez TWRP i Fox ale cały czas to samo telefon staje na trybie fastboot 

Posted (edited)

Włączył się po wgraniu przez TWRP 3.7.0_12 i po wgraniu wersji 13.02 SGKMIXM aż się boje go aktualizować teraz przez OTA . Udało się na dowód zrzut ekranu :) 

Screenshot_2022-11-24-09-27-48-322_com.android.settings.jpg

Edited by Mocny4N
Posted

Witam, czekam na odblokowanie BL, jednak widzę że przy obecnym ROM-ie stable Redmi Note 11 jest kod "spesn", natomiast na SourceForge dla TWRP - "spes". Błąd, czy to właściwy folder do pobrania TWRP (obecnie 3.7.0_12-0) w 2 wersjach do wyboru? Która ma szansę zadziałać bez niespodzianek? Tel. będzie na prezent, więc nie chciałbym aby mnie coś zaskoczyło (choć w kilkunastu modelach już to robiłem). P.S. - wczoraj po pierwszym odpaleniu zaktualizowany do Global 13.0.14

Posted

Rozumiem ze paczkę mogę teraz normalnie pobrać i aktualizacja z pliku zip przez OTA , bo jak próbuje pobrać odrazu na telefon to mam komunikat " Trwa generowanie linku proszę  czekać " i nic się nie dzieje 

Posted

Tak.
A druga rzecz wyłącz sobie te rozszerzenie pamięci ram, bo to potrafi wręcz zamulać system.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Posted
54 minuty temu, Netoper napisał(a):

Tak.
A druga rzecz wyłącz sobie te rozszerzenie pamięci ram, bo to potrafi wręcz zamulać system.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Mi nie przeszkadza a przydaje się jak odpalam jakieś bardziej wymagające aplikacje albo gry , mam takie dziwne wrażenie albo na Andku 12 szybciej zjada baterie niż na 11 dodam że cały czas mam włączone WI-FI a poza domem dane mobile działają .

• 3 weeks later...
Posted (edited)

BL odblokowany, TWRP jest (3.7) ale niestety... stało się. Nijak nie chce się zrobić flash. Pierwszy problem - tryb FB, nie widać tel w win. Drugi - nie da sie wrzucić paczki przez adb push w data/media - bo nie ma folderu 'media' więc wrzucam w data. TWRP Wywala instalację. MiFlash - też poległem, zawsze komunikat "antirollback check error" bo recovery 13.0.12 a miałem już 13.0.14. Na dziś skończyły mi się pomysły... a telefon na prezent za 10 dni 😪. Działa TWRP i nie da się wyłączyć telefonu - restarty do trybu FB

Edited by fido70
Posted

Na Redmi Note 11 działał TWRP który podsyłałem wyżej. 

5 godzin temu, fido70 napisał(a):

Pierwszy problem - tryb FB, nie widać tel w win

Sterowniki zainstalowane poprawnie? Oryginalny kabel od Xiaomi?

5 godzin temu, fido70 napisał(a):

MiFlash - też poległem, zawsze komunikat "antirollback check error"

Usuń linijkę sprawdzająca to ze skryptu i przejdzie.

Posted

1. Sterowniki, kabel ok. Ostatnio robiłem 11T Pro - bezproblemowo. Zawsze ten sam laptop, raczej "przygotowany" do zabaw z Xiaomi

2. Rozumiem że chodzi o plik flash_all.bat czy .sh? Hmm, tak głęboko jeszcze nie grzebałem

Posted

Wywalałem, hashowałem różne - bez efektu :( ... pomożesz raz jeszcze? O którą/które linie chodzi? Kurde, muszę dziś zrobić ten tel... echh

::check anti_version
if exist %~dp0images\anti_version.txt (for /f "delims==" %%a in (%~dp0images\anti_version.txt) do (set CURRENT_ANTI_VER=%%a))
if [%CURRENT_ANTI_VER%] EQU [] set CURRENT_ANTI_VER=0
for /f "tokens=2 delims=: " %%i in ('fastboot %* getvar anti 2^>^&1 ^| findstr /r /c:"anti:"') do (set version=%%i)
if [%version%] EQU [] set version=0
set anticheck="antirollback check pass"
if %version% GTR %CURRENT_ANTI_VER% set anticheck="Current device antirollback version is greater than this pakcage"
echo %anticheck% | findstr /r /c:"pass" || @echo "Antirollback check error" && exit /B 1

::set CURRENT_ANTI_VER=0
::for /f "tokens=2 delims=: " %%i in ('fastboot %* getvar anti 2^>^&1 ^| findstr /r /c:"anti:"')  do (set version=%%i)
::if [%version%] EQU [] set version=0
::if %version% GTR %CURRENT_ANTI_VER% (
::    echo current device antirollback version is greater than this package
::    exit /B 1
::)

Posted
::check anti_version
if exist %~dp0images\anti_version.txt (for /f "delims==" %%a in (%~dp0images\anti_version.txt) do (set CURRENT_ANTI_VER=%%a))
if [%CURRENT_ANTI_VER%] EQU [] set CURRENT_ANTI_VER=0
for /f "tokens=2 delims=: " %%i in ('fastboot %* getvar anti 2^>^&1 ^| findstr /r /c:"anti:"') do (set version=%%i)
if [%version%] EQU [] set version=0
set anticheck="antirollback check pass"
if %version% GTR %CURRENT_ANTI_VER% set anticheck="Current device antirollback version is greater than this pakcage"
echo %anticheck% | findstr /r /c:"pass" || @echo "Antirollback check error" && exit /B 1

To jest do zakomentowania w całości.

• Thanks 1
Posted

Działa! Jednak człowiek cały czas się uczy... 😀Rozwiązane Problemy:

1. Paczka recovery nie mogła być w folderze z PL znakami w nazwie, okazało się że sekcję anti-check skryptu usuwałem właściwie 

2. Ponieważ na koniec MiFlash wywalał jakiś error, choć telefon wstał (ROM Global 13.0.12.0), drugi raz puściłem w opcji z blokadą (lock) - success

3. Szybko ponowny unlock BL, użycie innego TWRP (twrp-3.7.0_12-0-spes-dblenk9.img 100.7MB) i reszta poszła idealnie

Serdeczne dzięki @Kacper Skrzypekza pomoc i cierpliwość. Mam nadzieję że zanim go spakuję na prezent, będzie nowsza wersja MIUI 13 PL 😆

• Like 1