Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat, bo trafił mi się kupiec na mojego RedMi 2 i mógłbym dołożyć trochę kasy i kupić już Mi 4 na Xiaomiforsale za nieco ponad 1000 PLN . Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej zaczekać na Mi 5? A może lepiej kupić Mi 3 z 64 GB pamięci? Co byście mi poradzili na moje dylematy? Zaznaczam od razu, że na tę chwilę mam 1100 PLN gotówki i więcej nie dołożę do tego budżetu. Jakbym nie kupował teraz Mi 4 to mogę do zbierać do Mi 5 w przyszłości więcej kasy. Tylko trochę kusi mnie już

Mi 4, lub ewentualnie ta trójka. Telefonu używam głównie do robienia zdjęć, słuchania muzyki, surfowania po internecie, oraz sporadycznie gram w gry.

Wysłane z RedMi 2

Opublikowano

Wszystko zależy od tego co jest Ci potrzebne, np. Ja niedługo sprzedaje mojego RM2 i kupuje Mi4 z 2Gb RAM, bo więcej nie potrzebuje, ten tel będzie dla mnie wystarczający :P Jeżeli masz mase wymagających gierek, lubisz trzymać tony aplikacji w tle, to albo bierz 3Gb, albo czekaj na Mi5. Jeżeli nie potrzebujesz wiele RAMu i lepszy procek niż ten w Mi4 nie jest Ci potrzebny to kup Mi4 2Gb... No i jeżeli potrzebujesz więcej niż 16Gb miejsca na tel to szukaj wersji 64Gb :P

Opublikowano

Jeśli aparat jest istotny to raczej bym poczekał na premierę mi5. Mi4 nie ma stabilizatora optycznego, co może być irytujące jeśli robisz dużo zdjęć. W Mi Note już taki dali, więc Mi5 też może dostać.

Wysłane z MI 2S

Opublikowano

W RedMi 2 aparat jest wystarczająco dla mnie dobry, więc jeśli w Mi 4 jest chociaż trochę lepszy to będę bardzo zadowolony. Zdjęć, filmów i muzyki raczej dużo nie trzymam w telefonie, bo wszystko co jakiś czas przenoszę na dysk komputera, więc 16 GB pamięci w zupełności mi wystarczy. Poza tym telefony raczej szybko zmieniam, więc i Mi 4 za jakiś czas bym na coś lepszego zamienił. 2 GB ramu też myślę, że mi wystarczy, bo nawet teraz ten 1 GB w RedMi wystarcza mi do płynnego działania systemu. Jak z baterią będzie na Mi 4?

Wysłane z RedMi 2

Opublikowano

Pewnie będzie działać podobnie jak w RM2... większość telefonów zazwyczaj wytrzymuje ok 2-3dni, więc Mi4 na normalnym użytkowaniu też powinna tyle wytrzymać :P Jeżeli często zmieniasz telefony to wydaje mi się, że nie ma sensu kupować Mi5 xD

Opublikowano

No na pewno PEŁNĄ dobę u mnie wytrzymuje, przy ciągłym 3G, synchronizacji i sparowaniu z Mi Band. Średnio wychodzi mi blisko 6h SoT.

Tylko jw. Skoro często zmieniasz telefon, daj sobie spokój z Mi5. Cena po premierze będzie dość wysoka, zanim spadnie też trochę czasu minie. A skoro często zmieniasz telefony, kup teraz Mi4, pobawisz się jakiś 'x' czasu i może uda się wstrzelić w spadek cen. np. takiego Mi5.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Opublikowano

A ja osobiście na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad opcją Mi4 z 3GB RAM. Sam miałem dylemat, wybrałem 3GB i nie żałuję. Po zainstalowaniu MIUI Polska, czasami, gdy uruchomię Messengera, Chrome i kilka innych aplikacji, to spokojnie zajmuję 2GB Ramu. Być może to też kwestia wersji romu, bo mam nieco starszą i nie chcę jej aktualizować bo śmiga bez zarzutu, ale naprawdę rozważ to i najlepiej niech wypowiedzą się osoby z 2GB wersją, czy im w zupełności wystarcza.

Opublikowano

Ja taki dylemat miałem, gdy kupowałem mi2s. Lada dzień miał być mi3..i teraz żałuję. Chociaż mi2 mi się bardziej wizualnie podoba. Ani się spostrzegłem a pojawił się mi4, pełne i dobre wsparcie dla mi2 szybko się skończyło. Teraz przymierzam się do zamiany mi2s na nowszy - przy okazji,ktoś może chce kupić? ;) i mimo że od dawna napalony byłem na mi4, to go nie kupię. Jest na rynku dużo innych flagowcow, do których mi4 już niestety troszkę brakuje.. Świat telefonów szybko idzie do przodu.. a z dalszym wsparciem xiaomi może być bardzo różnie.

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@madden z tym dalszym wsparciem że może być różnie to nie bardzo wiem o co Tobie chodziło. Chyba nie masz na myśli problemów w ciągu najbliższych kilku lat. A telefon się zmienia z reguły nawet częściej niż raz na 2 lata.

Według mnie nie ma się co zastanawiać. Jak masz kasę odłożoną to jest to dobry okres by kupić Mi4. Cena jest dobra, telefon i jego bebechy dobre, więc nad czym się zastanawiać. Mi5 to do kupienia fizycznie będzie pewno pod koniec roku, więc po co czekać.

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego jest "wsparcie się skończyło"... Xiaomi przecież nadal daje aktualizacje pod ten model, nadal coś tam dodają i zmieniają... Nie to co np. Sony/Smasung/LG u których wsparcie kończy się po najwyżej roku... Moim zdaniem teraz jest najlepszy moment na kupno Mi4...

Opublikowano (edytowane)

Już wyleczyłem się z zakupu flagowców tuż po premierze. Lepiej zaczekać aż emocje związane z premierą i ceny opadną trochę i wtedy dokonać zakupu. Innej firmy nie chce telefonu, bo miałem ich mnóstwo. Począwszy od kilku flagowców Samsunga, BlackBerry, Sony Xperie, Motorole i jeszcze parę innych. Jednak dopiero w RedMi 2 najbardziej spodobał mi się wygląd nakładki systemu, jego funkconalność i najważniejsze to cena. Stosunek ceny do jakości telefonów Xiaomi jest bardzo dobry. Za niewiele ponad tysiąc złotych można mieć naprawdę super sprzęt, który jest często aktualizowany. U konkurencji nie ma tak dobrze z tym. Jeszcze tylko się waham trochę, bo Mi 4 ma slot tylko na jedną kartę SIM. Mam teraz dwie karty i szkoda, żeby jedna leżała bezczynnie, bo mam na niej 5GB internetu miesięcznie. Jednak zmieniłem decyzję i zamówiłem RedMi Note 2GB za 740 Pln z silicon case i wysyłką. Resztę kasy chowam do skarbonki :) i jak wyjdzie Mi 5 to sprzedam Nota, dozbieram kasę i go kupie. Dzięki za pomoc.

Wysłane z RedMi 2

Edytowane przez tomasznowak
Opublikowano

Już wyleczyłem się z zakupu flagowców tuż po premierze. Lepiej zaczekać aż emocje związane z premierą i ceny opadną trochę i wtedy dokonać zakupu. Innej firmy nie chce telefonu, bo miałem ich mnóstwo. Począwszy od kilku flagowców Samsunga, BlackBerry, Sony Xperie, Motorole i jeszcze parę innych. Jednak dopiero w RedMi 2 najbardziej spodobał mi się wygląd nakładki systemu, jego funkconalność i najważniejsze to cena. Stosunek ceny do jakości telefonów Xiaomi jest bardzo dobry. Za niewiele ponad tysiąc złotych można mieć naprawdę super sprzęt, który jest często aktualizowany. U konkurencji nie ma tak dobrze z tym. Jeszcze tylko się waham trochę, bo Mi 4 ma slot tylko na jedną kartę SIM. Mam teraz dwie karty i szkoda, żeby jedna leżała bezczynnie, bo mam na niej 5GB internetu miesięcznie. Jednak zmieniłem decyzję i zamówiłem RedMi Note 2GB za 740 Pln z silicon case i wysyłką. Resztę kasy chowam do skarbonki :) i jak wyjdzie Mi 5 to sprzedam Nota, dozbieram kasę i go kupie. Dzięki za pomoc.

Wysłane z RedMi 2

Honor 7 (trochę na razie przesadzona cena), Meizu Mx5? Oba mają 2 sim. Oba nakładkę jak MIUI...

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Podepnę się pod temat. Czy orientuje się ktoś czy przewidywane są jakieś promocje 18 sierpnia. Jest to rocznica powstania MIUI. Czytałem jakiś polski artykuł że rok temu było dużo promocji z tego powodu. Pamięta ktoś jak to wyglądało rok temu i czy można się spodziewać promocji w tym dniu. Ibuygou by mnie np. interesowało.

Opublikowano

Ja kupiłem od Burizy mi4 3gb 64gb za 1150 chyba, więc w podobnym budżecie jak masz nie tylko mi3 64 jest opcja.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...