mgcompany Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 Przestały mi działać MMSy, odbieram, ale nie mogę wysyłać. Ustawiałem ponownie profil MMS, usuwałem dane aplikacji SMS i bez zmian. Przestało działać jakiś tydzień temu, z dnia na dzień. Jakieś wskazówki co może pomóc? Nie działają na obydwu kartach SIM. ROM 12.5.8, operator Orange.
Hidnam Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 Jakiej aplikacji używasz do wysyłania MMS? Nie zmieniłeś wielkości załączników? Standardowo jest chyba 300kb. Wejdź w informacje o aplikacji i wyczyść wszystkie dane aplikacji, może nawet odinstaluj aktualizacje tej aplikacji.
brawo Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 Funkcje czatu włączone? Wyłączone?
mgcompany Opublikowano 6 Października 2022 Autor Opublikowano 6 Października 2022 Oryginalna apka MIUI. Już czyściłem dane, wielkość załączników też bez zmian. Nic nie robiłem i z dnia na dzień przestały działać. A i jeszcze mi się przypomniało, że w dniu jak przestało działać wysyłanie MMSów (odbieranie działa), to nie mogłem też wbić kodów np. do sprawdzenia stanu konta prepaid, w sensie występował błąd po zatwierdzeniu, ale następnego dnia wróciło do normy. Profil MMS ustawiałem na nowo, bo kiedyś przestał działać internet i trzeba było ustawić ponownie, ale teraz to nic nie dało. Nie mam już pomysłów co jeszcze mogę sprawdzić, bo chyba wszystkie najważniejsze rzeczy zrobiłem, łącznie z sprawdzeniem samych kart SIM.
Netoper Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 Spróbuj jeszcze innej aplikacji np yaata, textra, i zobacz jak na nich będzie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi