Skocz do zawartości

Jaka instrukcja instalacji dla MI 11 Lite 5G NE?

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 23.07.2023 o 12:12, convi33 napisał(a):

Część ile wam średnio trzyma bateria na ROMie 14.0.10.0

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka

Osobiście nie zwracam na to uwagi. Nie jestem w stanie powiedzieć.

Opublikowano
W dniu 14.09.2022 o 22:56, Kacper Skrzypek napisał(a):

To samo.

Powinno linkować do FAQ, ale prawdopodobnie po zmianie designu strony przestało poprawnie linkować. https://miuipolska.pl/faq/

Robisz to w momencie, gdy już masz zainstalowany ROM Xiaomi.eu/MIUI Polska i chcesz zaktualizować go do nowszej wersji.

Po to, żeby zainstalować ROM.

Hej Kacper,

Po tym jak mi pomagałeś we wrześniu 2022 - telefon MI 11 lite 5G NE był używany przez prawie caly rok do dziś. Może zrobiłem jakąs aktualizację MIUI w miedzyczasie, ale nie pamiętam.

Kilka dni temu jak wystąpił ten problem: https://miuipolska.pl/forum/topic/62131-problemy-z-płatnościami-google-pay-na-rom-ach-xiaomieu to pomyślałem, że może aktualizacja MIUI rozwiąże jakiś problem, wszedłem w ustawienia, pokazała się aktualizacja, ściągnąłem, telefon się zrestartował, coś się zainstalowało i mam wersję chyba najnowszą V14.0.12.0.TKOCNXM

W tym artykule dot. problemów płatności z Google Pay, jest napisane aby ściągac jeszcze raz plik i wgrywać. No wiec wszedłem tu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/ ,  ściągnąłem plik mający w nazwie TKOCNXM, wgrałem do telefonu...restartuje z wciśniętym przyciskiem "podgłoś", no i mam niebieskie ekran z dwoma strzałkami i napisem TWRP 3.7.0.12-0 a nie OrangeFOX.  Nie wiem gdzie zniknęło OrangeFox. 

W TWRP wybieram plik do wgrania (który uprzednio wgrałem do pamięci telefonu) i przesuwam slider. W konsoli pojawiają się błędy na czerwono. Instalacja zakończona niepowodzeniem. Restart telefonu do Systemu. Tak 3 próby. Za czwartą próbą instalacja poszła bez błędu i system się uruchomił.

Czy to normalne zachowanie?

Gdzie zniknęło OrangeFox, które miałem wcześniej?

Opublikowano
10 minut temu, miki_ napisał(a):

Czy to normalne zachowanie?

Na pewno nie, ale nie podałeś szczegółów na temat błędów.

11 minut temu, miki_ napisał(a):

Gdzie zniknęło OrangeFox, które miałem wcześniej?

Zostało zastąpione przez TWRP podczas wgrywania ROM-u (bo być może ono tylko deszyfrowało dane na 13stce).

Opublikowano
W dniu 12.11.2023 o 16:23, Kacper Skrzypek napisał(a):

Na pewno nie, ale nie podałeś szczegółów na temat błędów.

Zostało zastąpione przez TWRP podczas wgrywania ROM-u (bo być może ono tylko deszyfrowało dane na 13stce).

OK. na razie wszystko działa. Tymczasem błędy płatności zbliżeniowych ustąpiły. Więc do usłyszenia.