Spidxer Opublikowano 4 Września 2022 Opublikowano 4 Września 2022 Witam, próbowałem kilkukrotnie zapłacić telefonem w sklepie ale NFC wogole nie reaguje. ROM 13.0.12. czy da się coś zrobić żeby działał.
Master Opublikowano 9 Grudnia 2022 Opublikowano 9 Grudnia 2022 u mnie z NFC była taka sytuacja że działało to dobrze i nagle przestało - tzn połączenie było ale odrzucało transakcje - akurat zdarzyło się to niedługo po wrzuceniu którejś wersji rozwojowej wiec sądziłem że to może z tym był problem - ale nie - robiłem restart NFC - tam gdzieś jest taka opcja - też nie pomogło - wrzuciłem aplikacje do zczytywania przez NFC danych z chipu karty - wyglądało że wszystko jest ok - zmieniałem ustawienia NFC - też nic - sprawdziłem ustawienia w aplikacji bankowej - wszystko ok - pomogła dopiero reinstalacja i ponowne ustawienie tej aplikacji (IKO z PKO BP) ... to było już z pół roku temu i od tego czasu zero problemów z NFC ....
Bar.Tek Opublikowano 10 Grudnia 2022 Opublikowano 10 Grudnia 2022 A masz w ustawieniach NFC portfel ustawiony na HCE? Domyślnie jest SIM i to nie działa u nas. Musi być HCE
Master Opublikowano 10 Grudnia 2022 Opublikowano 10 Grudnia 2022 11 godzin temu, Bar.Tek napisał(a): A masz w ustawieniach NFC portfel ustawiony na HCE? Domyślnie jest SIM i to nie działa u nas. Musi być HCE tak - cały czas tylko z HCE - i nie mam żadnych problemów z NFC poza tą sytuacją co opisałem - ostatnie co mi zostało to przeinstalować tą aplikację i to pomogło - co ciekawe nie było do niej updata a była kolejna wersja rozwojowa stąd początkowo sądziłem że tu jest problem - też robiłem wszystkie testy bezpieczeństwa i przechodziło bez problemu - na razie wszystko ok - zobaczymy czy nie będzie problemów już na nowym miui w niedziele w końcu premiera ....
Rekomendowane odpowiedzi