Kacper Skrzypek Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 (nazwa kodowa: spes/spesn). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote11_V13.0.2.0.SGKMIXM_v13-12.zip/download Paczka jest dostępna w wersji pod recovery. Link do recovery: https://sourceforge.net/projects/jabiyeff-build/files/Recovery-Spes/twrp-3.6.2-12.1-21.06.22.img/download. Poradnik przejścia na ROM-y recovery: https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Pawelg89 Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 (edited) Czy miał ktoś problem z karta sd po aktualizacji nie wykrywa na laptopie ta karta działa normalnie ? czy mogę zrobić downgrade do xiaomi.eu_multi_HMNote11_V13.0.10.0.RGKMIXM_c86f67637b_v13-11-fastboot? Edited July 29, 2022 by Pawelg89
Kacper Skrzypek Posted July 29, 2022 Author Posted July 29, 2022 Wgrałeś reupload który byl wrzucony paręnaście godzin temu?
Pawelg89 Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 wgrałem ten który pobrał się przez telefon z aplikacji aktualizację.
Kacper Skrzypek Posted July 29, 2022 Author Posted July 29, 2022 To spróbuj ściągnąć jeszcze raz. Możliwe, że miałeś jeszcze tę starą wersję.
Pawelg89 Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 (edited) 12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: To spróbuj ściągnąć jeszcze raz. Możliwe, że miałeś jeszcze tę starą wersję. Ok. Czyli z linku z pierwszego posta ? Edited July 29, 2022 by Pawelg89
Matysek Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Kiedy próbuję wrzucić TWRP przez fastboota komendą "fastboot boot twrp.img" - wówczas idzie boot do TWRP, które pyta mnie o hasło. Na 100% wpisuję hasło poprawnie, a mimo wszystko dostaję komunikat "failed decrypt user 0" Co może być przyczyną?
Kacper Skrzypek Posted July 29, 2022 Author Posted July 29, 2022 Być może TWRP, które podesłałem, nie działa jednak z Androidem 12...
Pawelg89 Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Też tak miałem z tym hasłem dlatego najpierw je usunąłem. Po problemach z karta sd którą kazało formatować i mimo ze to zrobiłem dalej nie działała po formatowaniu z poziomu telefonu pod Windowsem karta miała dwie partycje pierwsza jakieś 16mb no i druga reszta pojemności. Wróciłem do wcześniejszej wersji niestety z wipe data po weekendzie spróbuje jeszcze raz:)
Matysek Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Dzięki Wam za info. Gdyby komuś udało się znaleźć TWRP współpracujące z Redmi Note 11 (spes/spesn) oraz Androidem 12, to byłbym wdzięczny za podzielenie się linkiem.
Krzysztof 68 Posted July 30, 2022 Posted July 30, 2022 @Matysek ja również szukam, przyłączam się do prośby.
Krzysztof 68 Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 (edited) Kacper wpisalem i dalej nic : nic nie daje robie 5 godzine.... Edited July 31, 2022 by Krzysztof 68
Kacper Skrzypek Posted July 31, 2022 Author Posted July 31, 2022 Bo nie jesteś w tym katalogu co trzeba... Jesteś na pulpicie...
Krzysztof 68 Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 (edited) Wgrałem wreszcie, ale poprawnie, bo był napis Sucesfull!!! soft z linku u góry i telefon zawisł na Fastboot i nic nie da się robić żeby wyleczyć. I co teraz?? Teraz dalej nie da się wyjść z Fastboota i jest jak na screenie, komputer widzi telefon, ale..... może ktoś ma jakiś pomysł czy oddać na gwarancję ? Bardzo proszę o jakieś pomysly bo jak nic do jutra nie wymyśle to będę w pobliżu salonu Orange ? I jak wgrać starszy soft ale z rozszerzeniem tgz. bo jak go rozpakuję i próbuje wgrać Miflashem to wyskakuje error, że brak jakiegoś pliku, a są to Romy na Redmi Note 11 np. Indonezja, ale coś nie gra. Edited August 1, 2022 by Krzysztof 68
Krzysztof 68 Posted August 1, 2022 Posted August 1, 2022 Teraz niby ok ale po wgraniu softu lapie bootlopq na TWRP. Juz jestem glupi.
Pawelg89 Posted August 1, 2022 Posted August 1, 2022 1 godzinę temu, Krzysztof 68 napisał: Teraz niby ok ale po wgraniu softu lapie bootlopq na TWRP. Juz jestem glupi. A jak wejdziesz do fastboot i wyjdziesz to przy uruchamianiu tez wejdzie do twrp ?
Krzysztof 68 Posted August 1, 2022 Posted August 1, 2022 (edited) Nie. Nic wracam do romu Indonesia z Androidem 11 tam mam nagrywanie. Tylko nie wiem jaki sens ma wogole ten post jeżeli nie me TWRP dzialającego z Androidem 12. Kurcze prawie 24 godziny zabawy telefonemi nic. Chociaz udalo sie go odblokowac. Edited August 1, 2022 by Krzysztof 68
Matysek Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 W dniu 30.07.2022 o 09:26, Krzysztof 68 napisał: @Matysek ja również szukam, przyłączam się do prośby. Znalazłem rozwiązanie 1. Pobrałem OrangeFox na telefony spes/spesn, czyli plik o nazwie "OrangeFox-R11.1_5_A11-spes-27.06.22.img". Jego zaletą jest to, że potrafi prawidłowo odszyfrować partycję dla użytkownika 0. 2. Wrzuciłem plik "na szybko", przez fastboota komendą: "fastboot boot OrangeFox-R11.1_5_A11-spes-27.06.22.img" 3. Po załadowaniu OrangeFox'a zainstalowałem plik z ROMem 4. Na końcu (na wszelki wypadek) wyczyściłem Dalvik/Cache i poszedł restart do systemu. No i jestem szczęśliwym posiadaczem ROMu z Androidem 12 na Redmi Note 11 (spesn) 😎 Mały offtop do twórców tej kompilacji: Zainstalowane wraz z ROMem recovery TWRP 3.6.2_12-0 nie pozwala na zrobienie backupu całego urządzenia. Sypie błędami przy próbie zrzucenia partycji DATA i SYSTEM... Ale generalnie sam ROM jest super. Telefon działa płynnie i jak do tej pory (kilka godzin użytkowania) nie znalazłem żadnych negatywnych rzeczy. Dzięki serdecznie i pozdrawiam 1
Krzysztof 68 Posted August 3, 2022 Posted August 3, 2022 (edited) Matysek jeden poważny człowiek, który się wypowiedział i mi pomógł. Bardzo dziękuje. Wypróbuje to jeszcze raz wieczorem. I mam nadzieję ze się uda. Kacper dużo mi pomógł nawet bardzo, ale przecież nie musi się znać na każdym nowym telefonie, który wychodzi. Tylko nie rozumiem ludzi przecież na pewno mają te smartfony i zainstalowali ten ROM, przecież forum jest też po to, żeby wymieniać się doświadczeniami, pomagac, a nie pisać o pogodzie....... Teraz ze strachem myślę o moim drugim smartfonie, który mam do roboty, bo na odblokowanie i Rom czeka Redmi Note 11 PRO 5G. Tylko widzisz ja mam taki problem: Edited August 3, 2022 by Krzysztof 68
Matysek Posted August 3, 2022 Posted August 3, 2022 2 godziny temu, Krzysztof 68 napisał: Tylko widzisz ja mam taki problem Przy tej składni zapytania plik "OrangeFox-R11.1_5_A11-spes-27.06.22.img" MUSI BYĆ fizycznie wgrany do Twojego katalogu c:\platform-tools\
Kacper Skrzypek Posted August 3, 2022 Author Posted August 3, 2022 Masz wyłączone pokazywanie rozszerzeń i niemal na pewno z tego powodu masz końcówkę .img.img.
Krzysztof 68 Posted August 3, 2022 Posted August 3, 2022 No to masz teraz zainstalowalo sie i zamiast wejsc do systemu wskoczyło normalne tWRP - próbowalem zainstalowac z karty to sieje błedami i zawiesiło sie na TWRP :
Matysek Posted August 3, 2022 Posted August 3, 2022 U mnie zainstalowało całość poprawnie (nie miałem tych czerwonych linijek z błędami).
Krzysztof 68 Posted August 4, 2022 Posted August 4, 2022 (edited) Matysek robie dokladnie tak jak ty i wchodzi mi twrp i nie da sie z niego wyjsc?? Niestety nie potrafie tego zrobic 8 raz zawiesza mi sie na twrp. Edited August 4, 2022 by Krzysztof 68
donko0 Posted August 4, 2022 Posted August 4, 2022 2 godziny temu, Krzysztof 68 napisał: Matysek robie dokladnie tak jak ty i wchodzi mi twrp i nie da sie z niego wyjsc?? Niestety nie potrafie tego zrobic 8 raz zawiesza mi sie na twrp. masz problemy tylko z tą wersją MIUI czy żadnej nie możesz zainstalować? Próbowałeś instalować z tego tematu?:
Krzysztof 68 Posted August 4, 2022 Posted August 4, 2022 donko0 to akurat poszlo idealnie - szkoda ze na to wczesniej nie trafiłem. Szkoda ze nie ma takiego Romu z androidem 12. Mam tylko problem z przywracaniem przez recovery przez fastboot zawsze jest ok.Dziękuję.
Krzysztof 68 Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 (edited) Sorry wiem, że nie powinno się pisać posta pod postem, ale czy jest na forum jakiś ROM dla Redmi Note 11 Pro 5G, bo nie mogę znaleźć ?? Nie wiem, czy za słabo szukam, czy po prostu nie ma. A swoją drogą cały czas męczy mnie to dlaczego Matyskowi się udało wgrać ten ROM a mnie nie. Nie wiem, czy trafiłem na jakiś walnięty model, czy jestem tak głupi, że nie potrafię tego zrobić? Edited August 5, 2022 by Krzysztof 68
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2022 Author Posted August 5, 2022 36 minut temu, Krzysztof 68 napisał: Sorry wiem, że nie powinno się pisać posta pod postem, ale czy jest na forum jakiś ROM dla Redmi Note 11 Pro 5G, bo nie mogę znaleźć ?? Nie wiem, czy za słabo szukam, czy po prostu nie ma. Jest, i to w tym samym dziale. 1
Krzysztof 68 Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 (edited) Dzięki Panie Kacprze 😀. Dobrze ze fastboot, bo już się sciaglo zaraz zrobię kopie smartfona i biorę się za bootloader i instalacje. Ehm Collaborator mi sie żle kojarzy 😛. Edited August 5, 2022 by Krzysztof 68
Krzysztof 68 Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Ale dalej mnie męczy czemu nie mogę tego zrobić a innym poszło. Tyle razy męczyłem Kacpra i chyba ma mnie dosyć tyle mi tłumaczył. Niestety co bym nie robił po wgraniu softu zawsze, zamiast normalnie się uruchomić, bo pisze Sucesfull !!! Done — i uruchamia się i dalej wchodzi do TWRP z którego nie można wyjść. Jak dalej a na to wygląda będą softy tylko pod recovery to ja zostanę na androidzie 11 🤔. No nie rozumiem albo ja jestem zwalony 😁, albo telefon , ale zakładam to pierwsze. Gdzieś muszę robić bląd, ale mimo waszej pomocy nie mogę tego zrobić. I mnie to gryzie - 2 dni poświęcone fonowi i nic. A wersje pod fastboot zawsze świetnie sie instalowały. Wiec czemu wybierać więcej pracy i wydawać softy pod recovery. Dla mnie to nie jest ulatwienie. Ehh...... 😒
michu1210 Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Jeśli wgrałeś aktualizację i poszło prawidłowo, lecz zapętla się do revovery, proponuję zrobić format data. Miałem podobny problem i to mi pomogło. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Recommended Posts