eML Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 (edited) Witajcie, ogólnie zauważyłem dziś u siebie dziwne spadki pojemności baterii. Jadąc w większości na tempomacie i po równym mam spadki z 30% na 25% od razu. Dodatkowo już od kilku miesięcy obserwuję, iż średnia wartości ładowania na cykl wynosi ponad 100% co jest kompletną bzdurą gdyż ładuję do 100% średnio co 3-4 cykle (normalnie do 70-80% - nie zostawiam pod ładowarką bez nadzoru i na noc). Zmianę parametrów robiłem wykorzystując DownG i XiaoFlasher. Pomyślałem, że może dałbym (o ile jest możliwy) upgrade BMS i czego tam jeszcze można, ale w miarę rozsądku i najważniejsze abym miał możliwość ingerencji w oprogramowanie. Teraz zabawę zacząłbym z ScooterHacking. Przekazuję screeny z M365Tools tego co mam wgrane obecnie. Hulajka Pro2 (pierwsza wersja, ta którą się daje hakować). EDIT: Wykonałem upgrade BLE do 1.2.9 za pomocą XiaoFlasher. Edited July 25, 2022 by eML Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Jaki zasięg max zrobiłeś na tym pojeździe przy jednokrotnym ładowaniu? Pojemność baterii powinna być 12800mAh a Twoja pokazuje 5200mAh, co jest ponad dwukrotnie mniej niż powinno być. Na pewno masz wersje PRO lub PRO-2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eML Posted July 26, 2022 Author Share Posted July 26, 2022 (edited) Cześć. Hulajnoga 100% oryginał, 100% Pro 2 pierwszej wersji (z czarnymi linkami). W momencie kiedy możliwe było jej odblokowanie wszystko odbywało się na bazie plików z M365 Pro. Robię 20 km z prędkością 35 km/h, z 10" oponami i pozostaje ok 30-20 procent baterii jakby co. Pytanie jakie najlepiej wgrać sterowniki/pliki, w jakiej wersji aby przejść odblokowanie ponowne przez scooterhacking? Wątek na Reddit (przykładowy). https://www.reddit.com/r/m365/comments/mmtn8u/pro_2_battery_capacity_showing_as_5200mah/ Edited July 26, 2022 by eML Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts