Kloze123 Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 (edited) Cześć, Właśnie otworzyłem paczkę z fabrycznie nową hulajnogą i w aplikacji mi365 tool mam informacje ze hulajnoga ma przejechane 4km czy to jest normalne? Hulajnoga nie wygląda jakby była dużo używana ale chciałbym jednak w 100% nową by uniknąć problemów. Edit: Hulajnoga jest ze zwrotu bo nie da się zalogować do aplikacji xiaomi home, wywala komunikat żeby usunąć sparowanie z innym urządzeniem. Edited July 25, 2022 by Kloze123 Dodatkowe informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
eML Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Cześć, chyba nie 4 km a 44,1 km, czy się mylę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kloze123 Posted July 25, 2022 Author Share Posted July 25, 2022 44.1 to jest zasięg na baterii, a przebieg to 4.67km. Tak naprawdę przebieg nie jest duży więc możnaby przymknąć oko, ale brak możliwości połączenia z aplikacją będzie bolał, napisałem do sklepu i supportu xiaomi zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 jeśli kupiłeś jako nową a otrzymałeś ze zwrotu, to proponuję oddać. Nowa to przebieg zero km i nie powiązany z żadnym kontem/nieaktywowany pojazd. Powiązania z aplikacją nie da się usuną inaczej niż: - pierwotny user usunie pojazd ze swojego konta - fizyczna wymiana dashboardu na inny niepołączony Rozwiązaniem tymczasowym tak by tylko używać z apką od Xiaomi jest: - zmiana regionu na np. Brazylię. Powiązanie nadal będzie, ale będzie możliwość dodania do konta w innym regionie. Support Xiaomi nic Ci z tym nie zrobi. Ze względów bezpieczeństwa nie mają możliwości ingerencji w edycje powiązania urządzeń w chmurze. Sklep jedynie może spróbować skontaktować się z byłym właścicielem i poprosić go o usunięcie pojazdu z konta Xiaomi, ale tym samym przyznali by się do tego, że sprzedali Ci pojazd ze zwrotu jako nowy Podejrzewam, że ktoś zwrócił, ponieważ coś było nie tak i się nie dowiesz teraz co lub pojazd miał już najnowszą wersję BLE/PCB ESC lub zaktualizował do najnowszej co powoduje blokadę prędkości do max. 20km/h oraz brak możliwości na obecną chwilę łatwej modyfikacji oprogramowania w celu zwiększenia mocy/prędkości/zmiany parametrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts