Jump to content

Mi 9T Pro - przywrócenie stocka

Gamesiarz

Recommended Posts

Witam, mam obecnie xiaomi.eu 12.5.6, ale z uwagi na problemy z powiadomieniami po tym jak mam słaby zasięg chciałem zmienić na globala, ale tak żeby nie został nigdzie ślad po twrp, magisk itp. W jaki sposób najlepiej to zrobić, bo czytałem na xda, że xiaomi.eu ciężko całkowicie usunąć. I lepiej instalować globala 12.5.2 czy eea 12.5.1?

O jakim stocku piszesz? czy global Mi czy EEA to stock
I o jakie pozostałości Ci chodzi? Skoro stawia się nowy czysty system (flashuje) to jakie pozostałości mają niby zostać?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, Gamesiarz napisał:

czytałem na xda, że xiaomi.eu ciężko całkowicie usunąć. I lepiej instalować globala 12.5.2 czy eea 12.5.1?

Bzdury wymyślasz, że aż wstyd na to patrzeć.

EEA ma rzadsze aktualizacje i pozwala najłatwiej i najszybciej zresetować identyfikator reklamowy, zablokować profilowanie, dostęp do lokalizacji dla apek MIUI i inne dobrodziejstwa, które zapewniają unijne przepisy GDPR.

Doradzam zawsze cofnąć się do ostatniej wersji na pierwszym Androidzie z jakim wyszedł dany telefon, ale że sam przez przeoczenie ucegliłem Mi9 to takiemu ekspertowi jak Ty zdecydowanie polecę wgrać bieżące EEA przez recovery. Jeśli nie wróci stockowe recovery to później wgraj je sobie osobno samo, też z poziomu OFR czy TWRP.

16 godzin temu, arkadyjczyk napisał:

Bzdury wymyślasz, że aż wstyd na to patrzeć.

EEA ma rzadsze aktualizacje i pozwala najłatwiej i najszybciej zresetować identyfikator reklamowy, zablokować profilowanie, dostęp do lokalizacji dla apek MIUI i inne dobrodziejstwa, które zapewniają unijne przepisy GDPR.

Doradzam zawsze cofnąć się do ostatniej wersji na pierwszym Androidzie z jakim wyszedł dany telefon, ale że sam przez przeoczenie ucegliłem Mi9 to takiemu ekspertowi jak Ty zdecydowanie polecę wgrać bieżące EEA przez recovery. Jeśli nie wróci stockowe recovery to później wgraj je sobie osobno samo, też z poziomu OFR czy TWRP.

W moim pytaniu zabrakło być może słowa "czy". W każdym razie w żaden sposób nie chodziło mi o to, że xiaomi.eu jest złe, ale codziennie jadąc pociągiem gdzie przez około 10 minut nie mam zasięgu, to muszę włączać/wyłączać tryb samolotowy, żeby działały mi powiadomienia. Powtórzę więc ostatnie pytanie:

Czy lepiej instalować globala 12.5.2 czy eea 12.5.1?

Bez różnicy, funkcjonalność jest taka sama, Eea w porównaniu do MI ma mniej reklam trochę łatwiej się ich pozbyć, ale często aktualizacje dostaje poźniej.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka