third_eye Opublikowano 20 Czerwca 2022 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Cześć, Czy ktoś z was znalazł opcje do auto pauzy podczas biegu bądź jazdy rowerem? Drugi problem jaki mam z zegarkiem to połączenie przychodzące odbiera się w zegarku a nie po podłączonym przez BT samochodzie bądź słuchawkach. P.
zeyer Opublikowano 22 Czerwca 2022 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Mam ten sam problem z odbieraniem połączeń przez zegarek zamiast samochodowy zestaw audio. Na ten moment, aby rozmawiać przez samochodowy zestaw audio, przed jazdą wyłączam zegarek :-(
third_eye Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2022 Jako tymczasowe rozwiazanie mozesz w ustawieniach bluetooth dla zegarka odznaczyc połaczenia głosowe zmiast go wyłaczac. Wtedy nie ma problemu w samochodzie.
zeyer Opublikowano 23 Czerwca 2022 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Po wejściu do ustawień Bluetooth w telefonie mam tylko takie opcje jak w załączonym pliku. W ustawieniach Bluetooth w zegarku mam tylko Przypomnienie o rozłączeniu. Gdzie szukać ustawień, o których piszesz?
Joorek Opublikowano 24 Czerwca 2022 Opublikowano 24 Czerwca 2022 (edytowane) U mnie też występuje ten problem. W ustawieniach telefonu (Samsung S10) mam dla połączenia bluetooth z zegarkiem odznaczone "Połączenia" - nie da się tego zresztą u mnie zaznaczyć - przełącznik wraca do położenia nieaktywnego. Mimo podłączonych i sparowanych słuchawek (Mi Buds Pro) i/lub systemu bluetooth w samochodzie (Mazda) połączenia odbierane są na telefonie i dopiero w aplikacji telefonu mogę podczas rozmowy przełączyć się na sparowane urządzenie bluetooth. Problem nie występował i to niezależnie od ustawień na zegarku z WearOSem. Jakieś pomysły? [Edit:] Udało mi się odznaczyć na stałe przełącznik "Połączenia" w ustawieniach bluetooth zegarka (trzeba było to zrobić w trakcie połączenia tel). Niestety efekt jest taki, że nie dostaję powiadomienia na zegarku o przychodzącym połączeniu telefonicznym, a to dla mnie w zasadzie jedna z podstawowych funkcjonalności smartwatcha... Edytowane 24 Czerwca 2022 przez Joorek
gruniu Opublikowano 3 Lipca 2022 Opublikowano 3 Lipca 2022 (edytowane) Jeśli chodzi o bieganie, to jest opcja autopausa, w opcjach po wyborze treningu biegania. Niestety też się zdziwiłem, jeśli chodzi o rozmowy przez słuchawki. Po połączeniu z rozmówca, nie mogłem wybrać funkcji: rozmowa przez słuchawki. Do czego w tym smartwatchu, jest wifi i połączenie na słuchawki? Edytowane 3 Lipca 2022 przez gruniu
master88 Opublikowano 4 Lipca 2022 Opublikowano 4 Lipca 2022 co do autopauzy, odpalasz trening i zanim dasz start, klikasz ustawienia i na dole masz autopauza
third_eye Opublikowano 4 Lipca 2022 Autor Opublikowano 4 Lipca 2022 A możesz potwierdzić czy masz autopauze przy jezdzie na rowerze? Przy bieganiu faktycznie jest.
master88 Opublikowano 4 Lipca 2022 Opublikowano 4 Lipca 2022 nie ma przy jezdzie na rowerze. Ale tryb ktory wybeirasz niema tu znaczenia parametry mierzy takie same jak w bieganiu
third_eye Opublikowano 4 Lipca 2022 Autor Opublikowano 4 Lipca 2022 ale przy synchronizacji do stravy wyskoczy, ze przebieglem 100km
master88 Opublikowano 4 Lipca 2022 Opublikowano 4 Lipca 2022 no i klikasz na stravie i zmieniasz na rower. w czym problem??
third_eye Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Opublikowano 5 Lipca 2022 Przetestowane - nie dziala. Podejrzewam, ze autopauza przy bieganiu dziala nie tylko na podstawie GPS ale takze bezruch ręki. Za kazdym razem jak kladlem rękę na kierownicy roweru to po 2-3s włącza sie pauza. Za dużo tego, ktoś chce kupic ten zegarek?
radson Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zmienilo się coś może z autopauzą przy aktywności rower ? Może jakiś update był ? Czy dalej brak 😕 ? pozd r.
cwynu Opublikowano 31 Stycznia 2023 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Do dziś nie zmieniło się nic. Nadal w aktywnosci "jazda na rowerze" nie ma opcji włączenia lub wyłączenia autopauzy.
Wacho Opublikowano 4 Stycznia 2024 Opublikowano 4 Stycznia 2024 On 24/06/2022 at 20:14, Joorek said: [Edit:] Udało mi się odznaczyć na stałe przełącznik "Połączenia" w ustawieniach bluetooth zegarka (trzeba było to zrobić w trakcie połączenia tel). Niestety efekt jest taki, że nie dostaję powiadomienia na zegarku o przychodzącym połączeniu telefonicznym, a to dla mnie w zasadzie jedna z podstawowych funkcjonalności smartwatcha... Miałem taki sam problem. Może komuś się to jeszcze przyda: Po telefonie na infolinię Xiaomi wyjaśniło się skąd się bierze problem w konfiguracji telefon + zegarek + słuchawki. Niestety wygląda to tak: - albo mamy powiadomienia na zegarek o tym, że ktoś do nas dzwoni i jednocześnie możemy odebrać i prowadzić rozmowę przez sam zegarek, więc na zegarek skierowane jest audio, a nie na słuchawki [konieczne właściwe ustawienie w Mi Fitness: Urządzenie > Połączenia przychodzące > "Pokaż informacje kontaktowe" oraz włączony "dźwięk telefonu" w ustawieniach zegarka jako sparowanego urządzenia Bluetooth (patrz screen). - albo nie mamy tego co powyżej, ale audio idzie bez problemu na słuchawki - wystarczy odznaczyć jedno z powyższych ustawień. Z tego, co powiedzieli mi na infolinii Xiaomi (800 111 332), obecnie nie da się tego pogodzić, pozostaje przełączać się w zależności od sytuacji.
Rekomendowane odpowiedzi