Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie najlepiej zainstalować jakiś menedżer plików np Solid Explorer i wtedy przy wyborze dzwonka jak dasz Inne to będzie możliwość wskazania pliku dzwonka z dowolnej lokalizacji.

Lub nie instaluj niczego tylko w opcjach aplikacji Muzyka ustaw by pokazywała wszystkie katalogi z dźwiękami (i wszelki rozmiar) wtedy z Muzyki będzie można wskazać dowolny swój dzwonek.

Wysłane z MI Note Pro

• Like 1
Opublikowano

W zasadzie najlepiej zainstalować jakiś menedżer plików np Solid Explorer i wtedy przy wyborze dzwonka jak dasz Inne to będzie możliwość wskazania pliku dzwonka z dowolnej lokalizacji.

Lub nie instaluj niczego tylko w opcjach aplikacji Muzyka ustaw by pokazywała wszystkie katalogi z dźwiękami (i wszelki rozmiar) wtedy z Muzyki będzie można wskazać dowolny swój dzwonek.

Wysłane z MI Note Pro

Dzięki,zrozumiałem.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Może stary temat ale w czasach gdy telefony nie miały TYYYYYLE pamięci  ja załatwiałem to za pomocą roota,Rootexplorera lub Solid Explorera no i oczywiście spokoju.

Wybierałem z systemu dżwięki które mnie dobijały (system/media/audio/ringtones- dzwonki lub nnotification- dżwięk SMS-a) robiłem sobie kopie.

Następnie dzwonki które mi się podobały w formacie .ogg zmieniałem im nazwy na nazwy dzwonków orginalnych wrzucałem do odpowiednich folderów, nadawałem uprawnienia takie jak tym orginalnym  i (łatwiejszym sposobem jest tylko wrzucenie ulubionych dżwięków do odpowiednich folderów, nadanie uprawnień) następnie restart voila.

To na pewno działa ,na każdym moim telefonie tak robiłem, zmieniałem w podobny sposób bootanimation oraz dżwięki startowe  przy takich operacjach trzeba robić wszystko na spokojnie

Oczywiście wszelka taka zabawa jest na własną odpowiedzialność.Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...