farmuz Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam, pytanie: jak wgrać swoje dzwonki bo systemowe się nie podobają z góry dzięki za info
Acid Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 W zasadzie najlepiej zainstalować jakiś menedżer plików np Solid Explorer i wtedy przy wyborze dzwonka jak dasz Inne to będzie możliwość wskazania pliku dzwonka z dowolnej lokalizacji. Lub nie instaluj niczego tylko w opcjach aplikacji Muzyka ustaw by pokazywała wszystkie katalogi z dźwiękami (i wszelki rozmiar) wtedy z Muzyki będzie można wskazać dowolny swój dzwonek. Wysłane z MI Note Pro 1
farmuz Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Opublikowano 16 Lipca 2015 W zasadzie najlepiej zainstalować jakiś menedżer plików np Solid Explorer i wtedy przy wyborze dzwonka jak dasz Inne to będzie możliwość wskazania pliku dzwonka z dowolnej lokalizacji. Lub nie instaluj niczego tylko w opcjach aplikacji Muzyka ustaw by pokazywała wszystkie katalogi z dźwiękami (i wszelki rozmiar) wtedy z Muzyki będzie można wskazać dowolny swój dzwonek. Wysłane z MI Note Pro Dzięki,zrozumiałem.
QMiui Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Może stary temat ale w czasach gdy telefony nie miały TYYYYYLE pamięci ja załatwiałem to za pomocą roota,Rootexplorera lub Solid Explorera no i oczywiście spokoju. Wybierałem z systemu dżwięki które mnie dobijały (system/media/audio/ringtones- dzwonki lub nnotification- dżwięk SMS-a) robiłem sobie kopie. Następnie dzwonki które mi się podobały w formacie .ogg zmieniałem im nazwy na nazwy dzwonków orginalnych wrzucałem do odpowiednich folderów, nadawałem uprawnienia takie jak tym orginalnym i (łatwiejszym sposobem jest tylko wrzucenie ulubionych dżwięków do odpowiednich folderów, nadanie uprawnień) następnie restart voila. To na pewno działa ,na każdym moim telefonie tak robiłem, zmieniałem w podobny sposób bootanimation oraz dżwięki startowe przy takich operacjach trzeba robić wszystko na spokojnie Oczywiście wszelka taka zabawa jest na własną odpowiedzialność.Pozdrawiam.
mrosi Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi