Sefinek Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 (edytowane) witam generalnie to spieprzyłem sprawe bo zmieniłem region na stany zjednoczone, nastepnie zaktualizowalem urządzenie do MIUI 12.5.5 Global (przed zmiana regionu nie bylo zadnej aktualizacji), potem chciałem znów zmienić region na Szwajcarie by otrzymać aktualizacje MIUI 13, i d*pa nowej aktualizacji nima ze wzgledu na poprzednią zmiane regionu. Oczywiście próbowalem telefon zaktualizowac manualnie "Wybierz paczke aktualizacji", ale otrzymywałem blad "Nie można zweryfikować aktualizacji. Aktualizuj przez USB.". okej pobralem jakies gowno software od xaomi, lecz mi to ku*estwo nie widziało telefonu podłącoznego do komputera (wtedy gdy telefon był wykrywany przez windowsa). lipa co robic w takiej stuacji? powinnem zostać przy wersji MIUI 12.5.5 Global ze stanów zjedoczonych (xd)? ps: czy po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych, aktualizacja urządzenia poprzez zmiane regionu byłaby możliwa? Edytowane 10 Maja 2022 przez Sefinek
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 33 minuty temu, Sefinek napisał: MIUI 12.5.5 Global Ale jakie konkretnie? Chodzi o dopisek (RKF...)
Sefinek Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 (edytowane) 14 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Ale jakie konkretnie? Chodzi o dopisek (RKF...) Witaj, dzięki za odpowiedź: Aktualną wersje, którą mam zainstalowaną to: RKSEUXM Edytowane 10 Maja 2022 przez Sefinek
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Nie zainstalujesz tej aktualizacji. Masz Global w wersji na Europę dla RN10 5G (RKSEUXM), próbujesz zainstalować wersję dla Globala nieregionalnego (SKSMIXM). Musiałbyś albo odblokować bootloader i wtedy zainstalować Global EEA przez MiFlash, albo poczekać na aktualizację dla Twojego oprogramowania.
Sefinek Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie zainstalujesz tej aktualizacji. Masz Global w wersji na Europę dla RN10 5G (RKSEUXM), próbujesz zainstalować wersję dla Globala nieregionalnego (SKSMIXM). Musiałbyś albo odblokować bootloader i wtedy zainstalować Global EEA przez MiFlash, albo poczekać na aktualizację dla Twojego oprogramowania. Dzieki za info. Dodatkowe pytanie. Czy powinnem korzystać z wersji MIUI 12.5.1.0 (RKSEUXM) [aktualna dla Polski], czy MIUI 12.5.5 (aktualna wersja po zmianie regionu na Stany Zjednoczone)?
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 To raczej nie ma zbyt wielkiego znaczenia. Po prostu na Polskę nie puszczają wielu aktualizacji. Z 12.5.5.0 powinieneś dostać aktualizacje bez problemu (raczej USA czy np. Szwajcarii nie omijają).
Sefinek Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał: Z 12.5.5.0 powinieneś dostać aktualizacje bez problemu Rozchodzi się o MIUI 13, tak?
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Tak, o MIUI 13 czy jakieś inne aktualizacje na MIUI 12.5 o ile będą jeszcze jakieś wypuszczać.Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Sefinek Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 (edytowane) Dzięki za info, zostaje wiec przy 12.5.5.0 (: Edytowane 10 Maja 2022 przez Sefinek
Rekomendowane odpowiedzi