damian1538 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Dzień dobry, 2 lata temu znalazłem hulajnogę w śmietniku. W zasadzie ramę z kołami. Zakupiłem na ali baterie, sterownik silnika oraz panel ekranu. Po instalacji okazało się ze hulajnoga nie ma mocy i sterownik dochodził do 90 stopni co kończyło jazdę. Znalazłem informację że miałem jakiś kiepski silnik 200W. Wymieniłem go na oryginał od 365 pro. Usterka z przegrzewaniem tranzystorów ustąpiła jednak nadal pozostaje brak mocy. Desperacko starałem się zmieniać oprogramowanie wszystkich modułów, jednak raz jedzie 16 km/h raz 22 km/h. Moc jest nadal kiepska. Jako że softy zmieniałem już losowo testując co się da, nie mam już pojęcia jak ruszyć z tematem. Pomóżcie proszę merytoryczną wiedzą. Co powonieniem wgrać w jaki moduł? BMS ogranicza moc? Kupiłem kiepską baterie?
0 Battery_Saver Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 nie podałeś żadnych szczegółów, brak konkretnych zdjęć. Same ogólniki. Nie można merytorycznie nic napisać, bo trzeba by napisać wszystko
0 Netoper Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 A ta bateria z ali to co to za wynalazek?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
0 damian1538 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Podaje linki do elementów które zakupiłem. Sterownik oraz ekran, BATERIA. Dodaje też zrzuty z aplikacji. To chyba wszystko co mogę teraz podać. Dzięki za odzew.
0 jedrus Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Z tego co piszesz, jesli dobrze zrozumialem, masz (prawie) wszystkie elementy elektroniki... nowe: - bateria/ BMS - silnik - kontroler/ ESC - dashboard/ BLE czyli jesli nie dziala jak powinno to... moze za to byc odpowiedzialny kazdy z tych elemntow jak wyzej (+ jeszcze kable/ polaczenia elektryczne, szczegolnie te wysokopradowe oraz... manetka gazu, jako jedyny "stary" element) 😁 z taka elektronika bywa roznie, np. czesto wydaje sie, ze wszystko jest OK (no bo przeciez ogolnie to "dziala"), ale juz pod obciazeniem uklad szwankuje... i jak napisalem wyzej, kazdy z elementow moze byc za to winny zaczal bym od wgrania stockowego firmware na wszystkie elementy (BLE, BMS, DRV) od wlasciwej wersji hulajnogi oraz sprawdzenia jakosci polaczen elektrycznych jesli to nie pomoze to IMHO pozostaje tylko serwis, ktory bedzie mial mozliwosc profesjonalnego przetestowania poprawnosci dzialania kazdego podzespolu elektroniki z osobna (bo zakladam, ze sam nie masz warunkow/ narzedzi to sprawdzenia ww.) PS. sterownik/ wyswietlacz to zamienniki (potencjalnie watpliwej jakosci), a ze bateria jest oryginalna... tez bym nie wierzyl
0 Kazimiera Opublikowano 5 Lipca 2022 Opublikowano 5 Lipca 2022 I jak się temat skończył? Bardzo ciekawy. Nie lepiej podjechać do serwisu?
Pytanie
damian1538
Dzień dobry,
2 lata temu znalazłem hulajnogę w śmietniku. W zasadzie ramę z kołami.
Zakupiłem na ali baterie, sterownik silnika oraz panel ekranu.
Po instalacji okazało się ze hulajnoga nie ma mocy i sterownik dochodził do 90 stopni co kończyło jazdę.
Znalazłem informację że miałem jakiś kiepski silnik 200W. Wymieniłem go na oryginał od 365 pro.
Usterka z przegrzewaniem tranzystorów ustąpiła jednak nadal pozostaje brak mocy.
Desperacko starałem się zmieniać oprogramowanie wszystkich modułów, jednak raz jedzie 16 km/h raz 22 km/h. Moc jest nadal kiepska.
Jako że softy zmieniałem już losowo testując co się da, nie mam już pojęcia jak ruszyć z tematem.
Pomóżcie proszę merytoryczną wiedzą. Co powonieniem wgrać w jaki moduł? BMS ogranicza moc? Kupiłem kiepską baterie?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi