Kerik Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 Po 25 dniach tego telefonu zauważyłem że drastycznie spadła jasność wyświetlacza , zaraz po zakupie jasność miałem ustawioną na ok 1/3 suwaka i był ładny wyraźny jasny ekran a teraz musiałem suwak ustawić na 3/4 żeby osiągnąć w/w efekty. Czyżby siadł wyświetlacz ? . kerik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 W między czasie była robiona jakaś aktualizacja softu?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerik Posted May 3, 2022 Author Share Posted May 3, 2022 z aktualizowałem do MIUi 13 stabilna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Już swego czasu były tego typu jaja po którejś aktualizacji. Ale nie pamiętam czy reset do fabrycznych pomagał, czy dopiero kolejna aktualizacja.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerik Posted May 7, 2022 Author Share Posted May 7, 2022 pomógł reset , jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWu007 Posted June 23, 2022 Share Posted June 23, 2022 Witam, czy w wazych telefonach pod roznymi katami widzenia sa rozne barwy od zoltawych po niebieskie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 24, 2022 Share Posted June 24, 2022 Xiaomi zamawia wyświetlacze u różnych producentów, jedne są lepsze jedne słabsze, co nie wyklucza też opcji, że trafił się w ogóle wadliwy wyświetlacz.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWu007 Posted June 24, 2022 Share Posted June 24, 2022 Wczeaniej mialem tel z ekranem ips i tam nir bylo problemu, a w amoledach szczerze powiem ze nie mam pojecia czy pod roznymi katami biel przybiera inne odcienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 24, 2022 Share Posted June 24, 2022 Np. w Samsungach nie miałem żadnych problemów z odcieniami, na xiaomich różnie potrafiło być na amoledach.Jest o tej przypadłości wyświetlaczy Xiaomi już trochę tematów na forum.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWu007 Posted June 24, 2022 Share Posted June 24, 2022 No moj przy pochylaniu sie troche zieleni, w ogolnym uzytkowaniu yoytube etc w miare normalnie najbardziej widac na bialym np w ustawieniach na bialym menu. I dla mnie przesiadajac sie z huawei mate 9 jest to szok, ze po 6 latach nowe telefony moga miec takie problemy, gdy w tym staruszku wszystko hulalo az milo Nie no na yt tez widac gdy mam tel normalnie skierowany do siebie tlo w teledysku jest takie jasne cos jak fiolet a jak poloze tel i jest pod katem to jest niebieskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 25, 2022 Share Posted June 25, 2022 Ludzie oddawali na gwarancję telefony z takimi czy podobnymi efektami, odpowiedź z serwisu - nie stwierdzono usterki wyświetlacz zgodny ze specyfikacją.Tylko dlaczego właśnie w innych markach nie ma tego typu efektów ...Dlatego najlepiej w takich przypadkach fona zwracać do sprzedawcy na podstawie rękojmi, czy niezgodność z umową.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWu007 Posted June 25, 2022 Share Posted June 25, 2022 Dzisiaj bylem w media ekspert i to samo bylo, chyba te smartfony tak maja, gdy wlaczylem tryb ciemny jest eleganco, tylko na tej bieli cos nie gra, ale moze sie do tego przyzwyczaję :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 Na starym sofcie też miałem nieco inne odcienie w porównaniu z 2 innymi modelami. Po aktualizacji kilka dni temu wydaje się być 'lepiej', cokolwiek to znaczy. Do tego wyższa jasność - korekta ok 5mm suwaka w lewo więc zauważalna zmiana kalibracji ustawień. Pamiętajmy, że jest to matryca dającą 10-bitowy kolor, więc to też może mieć wpływ na subiektywny odbiór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts